reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dzień dobry.
Karin no tak... Szkoda...obys juz dobrze się czuła.

Ja akurat od urodzeni malutkiej będę miała sporo ułatwień bo zaliczymy się do rodziny wielodzietnej :D choć mała do żłobka raczej nie pójdzie bo tesciowka w domu. Cyprian chodil do zloba od kiedy skończył rok i nie chorował prawie wcale,Ksawery mial nianię ale to była ciotka wiec dużo nie brała a malutka chyba z babcia będzie

reklama
Dobry :)
Myla no zobaczymy ..., bedzie co ma byc :) , jak wtedy po cesarce wyszłam po 3 dniach , to nie powinno byc chyba gorzej ...

Ide spac :p
Miłego dnia :)

Ja tez mam babcie w obwodzie. Tyska była z nią do wrzesnia tego roku. I sadze ze Jagoda bedzie z babcia do 1,5 roku tzn pół roku. Bo przyjecia do złobka sa od wrzesnia.

Natasza własnie pojawił sie u nas atrykuł w zwiazku z tematem złobków - od stycznia rusza kolejny wiec rzeszów bedzie na pierwszym miejscu wsród polskich miast pod względem ilości miejsc dla dzieci w tych placówkach.

hej

natasza wow piękne :D u nas nie ma szans na państwowe jak jedno z rodziców nie pracuje bo zajmuje się dzieckiem, nie ma szans i tyle, najlepiej być niepelnosprawna samotną matką z dwójką-trojką, dramat jakiś, w dodatku mamy przedszkole integracyjne 2 metry od bloku a i tak syn chodził gdzie indziej, pierw do prywatnego a teraz chodzi do przyzakładowego u męża w pracy, szkoda, że drugi bąbel nie dostanie się tam z automatu bo brakuje mu roku różnicy między rodzeństwami :/

Myla, Milia myślę, że jest ale kwestia nazewnictwa ew. jest w mniejszej ilości :p u nas kupisz ketchup Wlocławek ale nie jest to nr 1 :p

Lei ja miałam zwykłe tt closer i super były, ale fakt, czasem dziura w smoku sę przyblokowała

Pat czekam na zdj! :-)

na 10ta idę do fryzjera :D yeah!

Jak wrócę do domu to wstawie bo mnie siostra z łóżka wyciągnęla co wgl mi się nie podoba bo od malowania ledwo się ruszam...myślę że jak pomalujemy jeszcze jakieś *******y i wstawimy rzeczy małego to nabierze tego czegoś...

Wczoraj mały się wiercil jak skończylismy malowanie i mi dupsko i kręgosłup wypchnal tak ze go było czuć pod sama skórą, M sobie pomacal małego :p

Cześć dziewczyny,

Milia80 uwielbiam gniazdka. Jak mieszkałam na północy to zawsze sobie przed pracą 1-2 kupowałam. Teraz jak jestem jeszcze bardziej na północ to niestety mogę sobie tylko pomarzyć...

Karina współczuję, że musisz wracać zaraz po porodzie do pracy. Ja po pierwszym przez miesiąc miałam problemy z chodzeniem i nigdzie nie wychodziłam sama bo pare razy zdarzył mi się zemdleć na ulicy więc sobie nie wyobrażam powrotu do pracy. Współczuje i podziwiam.

Natasza - cudo. Zazdroszczę talentu.

Pat a ty się tak nie przemęczaj. Daj sobie na luz.

Co do żłobków to ja jestem w dobrej sytuacji. Tu jeżeli dziecko urodzi się do końca sierpnia to ma zagwarantowane miejsce w żłobku od następnego września (a więc jak skończy roczek) Te urodzone później już gwarancji takiej nie mają bo zajęcia zaczynają się od września a dziecko może przyjść dopiero jak skończy ten roczek - tak więc w tych przypadkach rodzice musze się trochę więcej nabiegać żeby miejsce znaleźć i zazwyczaj znajdują. Urlop macierzyński trwa rok (obowiązkowo 12 tyg dla mamy i 2 miesiące dla taty, reszta do wyboru).

Dziewczyny widzę, że wy doświadczone w kwestii butelek i innych akcesoriów. Jak już się przełamie i zacznę zakupy gdzieś pod koniec stycznia to zgłoszę się do was o porady. Bo ja o tych sprawach nie mam zielonego pojęcia... :baffled:

A ja dzisiaj idę na imprezę przedświąteczną w firmie i nabiegałam się wczoraj nieźle żeby jakąś kieckę znaleźć (w swoje żadne - pewnie dlatego że wszystkie dość ciasno dopasowane - się nie mieszczę a w spodniach nie wypada). No ale się udało i mam ładną elegancką kieckę w rozsądnej cenie :-)

Myla dom sie nie splaci sam :(
Gdybym mogła, zostałabym dłużej w domu ..., a ze ja wiecej zarabiam to ide ja do pracy ...

Milia rehabilitacja Emily pochłania tylko czas , resztę płaci ubezpieczenie - to jest ta wspaniała opieka zdrowotna w Niemczech :)

Lei Emily juz jest pod ręka teściowej :p
A Kubuś taty bedzie :)

Karina, to rzeczywiście wspaniała opieka w Niemczech :-) w Polsce to niestety ogromny problem dla rodziców. Jesteś twarda babka, więc na pewno zrealizujesz to, co sobie postanowiłaś :-)

Natasza, u nas jest tylko jeden żłobek miejski, ale dziecko znajomych dostało się bez problemu, tylko oboje rodzice muszą pracować, nie ma znaczenia ile ma się dzieci. Trzeba zapisac dziecko od razu po urodzeniu, tak jak pisze Aylin i dowiadywać się.
Żłobki prywatne czasami starają sie też o dopłaty z Unii i wtedy opłata dla rodzica jest zbliżona do tych co w miejskich, warto się dowiadywać. Ja swoje też chcę do żłobka oddać.

Doli, co w końcu robisz z włosami? :-)

Pat, odpocznij po tym malowaniu... mam nadzieję, że nie nawdychałaś się farby.

Hej krejzolki :-)

Widze temat złobków na tapecie. U nas w mieście sa 3 i w sumie ok 50 miejsc w nich było i hmm jak nie jestes samotna z garbem bez nogi a i mas tylko jedno dziecko to dupa. Mój Antos sie nie dostał. Dobrze ze mamy babcie na miejscu to sie nim opiekuje . prywatny złobek to u nas koszt 600 zł.

Ja planuje byc rok z Guciem potem pewnie go babcia przejmie i tak az do przedszkola nie pójdzie.

W ogóle to teraz zastanawiamy sie do którego przedszkola Antosia posłać. mamy w poblizu domu 3 placówki i wszystkie takie sobie. Ale trudno gdzies póść musi. obaczymy gdzie sie dostanie.

Dziewczyny macie jakies fajne kocyki sprawdzone dla dzieci ?

Farba była wyjątkowo nie smierdzaca...w ogóle jakąś dobra jest bo w 20 min sucha. I ciągle wietrzylismy. A we wtorek totalne przemeblowanie i malowanie salonu...to będzie koszmar bo wszystko musimy wszystko przenieść na drugą ścianę itp itd -_-

reklama
Pat, no to całe szczęście :) do wtorku masz szansę się zregenerować ;)Margo, udanej imprezy! super, że udało Ci się fajną kieckę kupić :)

Do góry