reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

marela to teraz odpoczywaj!!!! co za wieśniaki w szpitalu

Renatka ja mam w badaniach czystośc pochwy i biocenoze pochwy co jakiś czas :-D własnie będę musiała iść.... jutro pójdę na morfologie, tsh i mocz oddam a na tamto się musze umowić

ja na połówkower dopiero się umówię, pewnie w 1 tygodniu grudnia albo w kolejnym

reklama
Przyjeli mnie lekarka na poczatku ok potem cos nie halo bo przyznalam sie glupia ze nie chce u nich rodzic. To trzeba bylo jechac do lublina 25 km dalej uslyszalam i tak bylam w sasiednim miescie 20 km od domu cala droge stres:/ Najwazniejsze dzidzia zyje chyba jakies naczynko peklo . Z pierwszym nic takiego sie nie dzialo. Juz wiem co przezywacie jak sie cos dxieje. Wypoczywac musze .

Marela, uff, to bardzo się cieszę, że z dzieckiem wszystko dobrze :tak: Lekarka po chamsku się zachowała, to chyba normalne, że jak coś się dzieje, to się jedzie tam, gdzie najbliżej, a lekarz jest od tego, żeby pomóc zawsze... Jak mnie to drażni, ta ich klauzula sumienia, która nawet na przepisanie antykoncepcji nie pozwala, tacy obrońcy życia, a jak mają coś zrobić, to problem i foch...

Renatka, ja na rotawirusy raczej zaszczepię, bo kilka lat temu widziałam dwójka niemowląt w mojej rodzinie chorowała i męczyły się strasznie, oczywiście w szpitalu były i już wtedy pomyślałam sobie, że jeśli kiedyś będę miała dziecko, to je na to zaszczepię, bo to niebezpieczne, grozi odwodnieniem, a pobyt w szpitalu dla takiego malucha to też ciężkie przeżycie, więc chciałabym mu tego zaoszczędzić.
Ale wiem, że są różne opinie na temat szczepionek i muszę jeszcze sobie poczytać na ten temat, słyszałam o tych skażonych albo o skutkach ubocznych, ciężka decyzja i rozumiem, jak ktoś nie chce.

Dziewczyny dziękuje za wszystkie gratulacje. Nie ukrywam że się cieszę bo nawet łatwiej mi będzie jakieś imię wybrać :-)

Marela to teraz wypoczywaj i się nie stresuj. Wszystko musi być dobrze.

Myla przyciśnij gina niech Ci usg zrobi. Co to za wizyta bez usg.. hmm

Vesunna gratuluję ruchów maluszka. Ja czuję już od dłuższego czasu ale mój M jeszcze nie miał tego szczęścia choć w nocy takiego kopa dostałam że aż się obudziłam więc maluszek co raz odważniej sobie tam w środku poczyna :-)

Milia ja nie będę miała wyjścia ze szczepionkami bo tu to obowiązek i naprawdę tego przestrzegają choć też nie szczepią niepotrzebnie. Ale za dużo się naoglądałam powikłań po pneumokokach i innych wirusach i ryzykować nie będę (moje dziecko zmarło na sepsę wywołaną między innymi przez pneumokoki) Ale to indywidualna decyzja każdego rodzica i nie mnie to oceniać.

Renatka kciuki zaciśnięte. A jeśli chodzi o śnieg to u mnie w lecie nie ma (jeśli pojechałabyś bardziej na północ w góry to tam z pewnością śnieg najdziesz). U mnie temperatura jest w granicach 25 C. A lato jest naprawdę przepiękne. No ale co kto lubi. Mi ten klimat odpowiada :-)

marela to dobrze ze to nic takiego :) odpoczywaj

ja bede na pneumo i menningo szczepic bo powiklania takiego zakazenia sa bardzo powazne a na rota wlasnie nie koniecznie :) ale zobaczymy za pol roku :)

Kuklaki, a Ty na którą dziś idziesz? też trzymam &&& ;)

Milia dzieki :-) na 18.

Moi rodzice wczoraj przyjechali ufff troche luzu bede miała. Tzn powiedzmy bo przygotowanie uczty na 20 osób równa sie wielkie zakupy i przygotowania, na sama myśl mam ochotę wyjechać gdzieś daleko!!
.

A dlaczego na 20 bedzie ktos jeszcze?

Dziewczyny wczoraj przeżyłam bardzo wzruszającą chwile :-) jak juz lezelismy z mężem w łóżku to poczulam, ze dzidzia się rusza (w koncu, bo juz pare dni nie czulam i zaczynalam sie martwić) W kazdym razie powiedzialam M i położył reke na brzuchu. Ja mu trochę przesunelam w lewo, tam gdzie czulam i w tym momencie dzidzia pierwszy raz tak moco kopnela jak nigdy! I M wykrzyknal - czułem! Ale się popłakałam ze wzruszenia :-)

Ale super, ja to dalej nic nie czuje czasami cos posmyra ale puzniej burczy w brzuchu i nie wiem czy to nie przewraca mi sie w brzuchu

Przyjeli mnie lekarka na poczatku ok potem cos nie halo bo przyznalam sie glupia ze nie chce u nich rodzic. To trzeba bylo jechac do lublina 25 km dalej uslyszalam i tak bylam w sasiednim miescie 20 km od domu cala droge stres:/ Najwazniejsze dzidzia zyje chyba jakies naczynko peklo . Z pierwszym nic takiego sie nie dzialo. Juz wiem co przezywacie jak sie cos dxieje. Wypoczywac musze .

Marelka dobrze ze wszystko z dzidzia ok, ja wiem jaki to stres, teraz wypoczywaj i nie przemeczaj sie ani nie dzwigaj ciezkich rzeczy.

Trzymajcie kciuki dziś o 19:15 - prywatne USG :) !!!
:-)

Renatka trzymam ty za mnie tez trzymaj:tak:

reklama
Renatka trzymam kciuki :tak:
Ja siedze syf sie w domu zrobil;/ ale nie tkne tego narazie , M obiecal posprzatac , musi tylko opony zmienic bo jedziemy do tesciow na weekend i juz nas kiedys zima zaskoczyla.

Do góry