reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Lei chyba taki nasz los.. he he ... a tak na powaznie.. .mam nadzieje ze mina szybko doleglowosci i bedzie juz tylko dobrze...;-) super ze czujesz maluszka... ja czuje motylki, dzis kilka krotnie je czulam...

Aurelka. bidulko... :-(

reklama
Nie było mnie od czwartku, jakoś tak depresyjnie mi było, czytałam ale nie mogłam się zebrać do opisania...

Czuje się strasznie nieatrakcyjnie i złe sama ze sobą...Nigdy tyle nie ważyłam co teraz, a wiem, że będzie tylko więcej :-(. Wszyscy wokół mnie chudnąć, tylko ja przybieram. Boję się, że po ciąży nie dam rady wrócić do stanu sprzed niej, nie mówiąc o jakimś większym schudnieciu. Właśnie wróciłam od przyjaciółki, przed wyjściem zrobiłam pełny makeup, pomalowalam usta krwista szminki od razu lepiej się poczułam. Musze wybrać się do fryzjera, może to mi poprawi humor na dłużej...

,Zazdroszczę strasznie Wam ruchów dziecka, tez bym chciała juz coś poczuć. Zaczynam mieć schizy, że coś jest nie tak, bo w porównaniu z Wami, to brzucha praktycznie nie mam, ani nic nie czuję :-(.

Nie smece Wam juz więcej, dobrej nocy!

Lei, Olusia mam nadzieję że to już ostatki waszych mdłości, musi w końcu być lepiej.
Lei super że mąż ma taką dobrą opiekę:-)

Renatka, Karina oby wasze dziewczyny były zdrowe :-)

Szaj chyba potrzebujesz aby, ktoś Ci nakopał w cztery litery :-) co to za smucenie?? Nie wolno mieć doła bo maluch też wtedy ma doła. Nie patrz na innych tylko na siebie :-) niedługo brzuszek urośnie i będziesz pociągającą mamusią:-) nie myśl co będzie później bo co ma być to będzie.
Ja jutro a w zasadie już dziś skończyłam 16 tydzień, brzucha ciążowego nie mam wcale i nic jeszcze nie czuje, lekarz mi ostatnio powiedział że ok 20 tygodnia i pewnie tak będzie :-)

Głowa do góry :-)
Spokojnrj nocki

P. S. Ale mało dziś naskrobane :-)

Dopiero sie polozylam, babska impreza sie baaardzo udala! Ledwo zyje, bo wysprzatalam cale mieszkanie i upieklam ciadto ze śliwkami ale bylo warto. Zrobilysmy sobie karaoke lata 90te, hej, varius manx, bartosiewicz i do tego pizza hut. Extra bylo.
Dobranoc dziewczynki!

Szaj doskonale Cię rozumiem bo tez tak sie czuje:( osy byłam nawet u fryzjera i troche lepiej,

Natasza brzuszka u mnie tez nie widać tylko taka grubsza sie wydaje... We wtorek jadę na wakacje u jak założyłam bikini to bardzo brzydko.

Gdyby juz była taka ciaZowa piłeczka to chyba lepiej a nie taka zwyczajnie pogrubiona;)

Dziewczyny nie martwcie sie brzuszkami zobaczycie jak szybko zleci do kwietnia, a tam przeciez jest lokator a nie tluszczyk.
Szai- damy rade jak polaczymy sily to szybko zmobilizujemysie do cwiczen . z cchodakowska jeszcze kaloryferek wypracujesz bedzie lepiej niz bylo. ;) jesli zawdze bylas szczupla nie ma mocnych zeby Ci po ciazy zostalo. ja wiem ze to juz moja ostatnia ciaza i staram sie nacieszyc wszystkim. Niejedna kobieta chcialaby byc w naszej skorze.Zobaczysz jak urodzisz dwa trzy lata i bedziesz chciala nadtepnego bobasa. A na poprawe humoru- kosmetyczka fryzjer i na zakupy ;)

Szaj ja tez sie czuje okropnie. Przed ciaza czułam sie pięknie, rano prysznic, włosy, makeup zanim mała wstała a teraz...od rana mdlosci, na nic siły nie mam, włosów nie mam siły myć, choc dzis to juz musze...! U mnie wlasnie problem z brakiem energii, czuje sie taka zaniedbana..:-( Wiem, ze powinnam spiąć dupe zamiast narzekać i jestem zła ns siebie, ze sobie odpuszczam :-(

Do tego dochodzą hormony i dołek gotowy. Dziecko mam sile wystroić a sama to juz duzo gorzej wyglądam. Choc moj maz mi mówi, ze jestem śliczna i czasem mu wierze ale on mnie najbardziej lubi rozczochrana w jego tshircie tylko :-D takze to sie nie liczy ;-)

Ja sie jakosz szykuje psychicznie na ciężka prace po ciazy, teraz nie starczyło mi samozaparcia, 4kg po córci zostały..a chciałabym ważyć kolejne 4 kg mniej niż przed ciaza..takze tez bede miała kilkanaście kilo do zbicia...:szok::szok:

W ogole to dzien dobry! Viki jeszcze spi (od 19!!) a drugie daje znaki, ze juz czas ns śniadanko ;-)

Marela ja juz po kilku miesiącach chciałam drugiego, zreszta maz tez ale musieliśmy odłożyć marzenia ze względów finansowych, takze plany były na końcówkę 2015 a tu prosze, dołączyłam do kwietniowek!! :-D

Ostatnia edycja:
hej

po wczorajszych zakupach mam wspaniały humor :-D serio, może dlatego, że z 4 godziny łaziliśmy po sklepach, może dlatego, że nie byłam z synem tylko z mężem i była kawa i ciastko i jego usługiwanie? :D nie wiem, a może dlatego, że dzisiaj chyba dzidziol się ruszał i widziałam to - serio to możliwe, że już??? :-))) no i ogolnie jest fajnie, czekam tylko kiedy znowu złapie dół

Aurelka odpoczynek i masaż ;-) ja sama rękami lędźwie sobie masuje

Szaj będzie dobrze!! u mnie o dziwo syfy zniknęły i jakos tak lepiej wyglądam! :szok:

marela ja po ciaży odrazu do biegania wracam :-) jak tylko będe mogła :-)

Natasza, oj tak, potrzebuję kopa w dupe i to mocnego :-(.

Vesunna, fajnie, że się wieczór udał, ale mi narobilas smaka na pizze! U nas dziś placki ziemniaczane z gulaszem z jelenia, coś czuje, ze zjem same placki :p.

Marela, no niestety chuda byłam raz, zaraz po maturze, tak to zawsze z nadwagą :-(. Teraz mam 94 przy wzroście 180cm, zazwyczaj utrzymywalam wagę na ok 75 kg...20 kg różnicy! W półtora roku! Boje się, że przyjdzie teraz kolejne 20 i się z tego nie wygrzebie :-(. Mąż mi powtarza, że mnie kocha i ze mu się podobam i będę zawsze podobać, ale no...:-(. Na fryzjera i kosmetyczkę nie mam pieniędzy na razie, wiec odpada. U kosmetyczki to i tak byłam dwa razy w życiu tylko, przed ślubem i przed studniówka :p.

Bobasa następnego będę chciała, już to wiem :p. Planujemy jedno po drugim, żeby już później do pieluch nie wracać. Dwójka dzieci to nasz cel ;-).

reklama
Do góry