reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Szaj szczerze to nie wydaje mi się. Ja w 1 ciąży poczulam dopiero w 21-22 tyg choć wazylam 49 kg jak zaszlam...
Teraz tez od paru dni czuje takie podobne do ruchów ale tłumacze sobie ze to raczej jednak jelita. Wiesz w naszym organizmie dużo się dzieje,pomału Macica się powieksza wiec gdzieś tam nam wszystko się uciska i takie bulgotanie to pewnie przez to. Bynajmniej nie wydaje mi się abyś poczuła juz przy pierwszej ciąży...nie wierze nawet w to ze ja przy trzeciej poczuje przed 16tc

reklama
hej

jestem w rozsypce, małe wczoraj dowalił do 39 stopni :( a u lekarza był zdrów :( zarwana noc, męża nie ma, ja ledwo mówię, a tu trzeba nawijac do 3latka non stop :baffled:

na śniadanie zjadłam tosty z szynką, pomidorem i oscypkiem :-D

Olusia kciuki za wizyte :-)

neta tez ljubię, ale nie jak mam migdały i krtań zawaloną:sorry2:

Jaga 6 talerzy????? wwwooowwww, teściowa olej, pewnie sama chciała zjeść tyle :-D widze, że temat siuśko-kupy teraz na Ciebie spadł ciekawe co dalej bedzie.. :p :p a męża to pogoń, sama bym się wpierniczyła o takie noszenie wiader

Aurelka hej, witaj :-)

Myla o jaki power, chodź do mnie posprzataj :p robiłam to wczoraj, ale mając dziecko w domu to syf sie robi w oka mgnieniu..

Szaj to super!! mój dzidziol wariowałw czoraj po SERZE ŻÓŁTYM i co?? jaka to płeć będzie?? hehehehe :-D ja w 1 ciąży ruchy poczułam w 18 tyg

Doli, może trzeba jeszcze raz do lekarza z młodym? Może prześpi Ci dziś trochę dnia, organizm by się zregenerował... A Ty też się kuruj...

Ja od kilku dni na śniadanie jestem w stanie jeść tylko pastę z twarogu z rzodkiewką, szczypiorem i ogórkiem, w ogóle rano nie mam apetytu i od innych rzeczy mnie odrzuca, w ciągu dnia już nie mam takiego problemu.

Bólu głowy nie zazdroszczę, mi, odpukać, minęły, tylko ten cholerny krzyż :-(

HEj u nas okropnie chorobowo. Młodego znowu ucho boli , nosz kurczaki.... Dzisiaj mają jechać panowie kupić jakieś filtry rury itp i zrobią mi tą wode w tym tygodniu. Piec zostanie naprawiony dzisiaj i jeszcze ma gamoń kupić koguta żeby nam się dym nie cofał do domu.

Co do ruchów dzidzolca nie nastawiam się ogólnie , że je zaczne obecnie czuć bo to za młody wiek ciąży a i sadło duże. ALe podobno w 12 tygodniu dziewczyny czuły ruchy ( gdzie i jak nie mam pojęcia ponieważ macica jest poniżej spojenia łonowego) i upierały się , że lepiej wiedzą co czują. Ja w pierwszej ciąży około 18-19 tyg poczułam a po 20 tygodniu miałam już obite żebra.

Ja się zastanawiam ostatnio jak to jest bo w sumie z wagą stanęłam ( o losie w końcu) i zaprzestałam tyć a i brzusio jakoś specjalnie nie rośnie ( chyba , że ja nie widze a w ogóle mam nadzieję , że spala się tłuszczysko na brzuchu i w to miejsce pójdzie brzuch) i w środe ide do gina ( jestem przerażona i jakoś dziwnie nastawiona). czy wszystko jest wporządku. Jakaś taka ostatnio nie do życia jestem , napewno macica rośnie bo daje znać o sobie ale mój mózg zaczął jakoś się dziwnie przejmować tym że co ś jest nie tak i w ogóle.

Ide zjeść obiadek i dalej do pracy, zgrabianie liści jest wkurzające , bo za dupą leci a robote trzeba zrobić bo inaczej kaski bym nie miała. Ale jeszcze moze ze 2 -3 razy będzie zgrabiania i spokój. A i muszę się pilnować ,żeby się pracodawczyni nie kapnęła , że w ciązy jestem bo mnie zwolni i nie będę miała z czego sobie zus opłacać Koszmar....

Hej panienki
Ja to dopiero niedawno sie obudziłam, przed 12. Teraz co leże cały tydzień jakoś taki standard koło 12.

Margo no to świętuj z rodzicami

Kajka wracaj szybko do zdrowia olusia ty też.
Doliores mam nadzieje że synka nie będzie długo trzymać.

Ja to czasem czuje jakby mnie motyl skrzydłami po brzuchu od środka smyrał, może to dzidziol tymi swoimi rączkami albo nóżkami sobie tak rusza

Jaga nie denerwuj się wszystko napewno ok. Synuś niech ci zdrowieje. Mam nadzieje że jak najszybciej ci naprawią piec i rury. A z tym zgrabianiem to powolutku bo to męczące jest.

reklama
Hej dziewczyny ja też dziś wyjatkowo wstałam przed 12 :szok: ale w nocy nie mogłam spać jakaś masakra!

Dziewczyny duuuuużo zdrowia dka was i waszych pociech. U mnie w domu rodzice chorzy na maxa i ja już mam stres że cos załapie

Myla, Karina mnie też prawie codziennie boli głowa, czasem rano czesem wieczorem a czasem cały dzień ale nie brałam jeszcze leków.

Myla podziwiam Cie ja mam całą stertę prasowania i brak checi :-)

Też mam bóle brzucha-podbrzusza... no i czarne myśli tez mnie dopadaja.. oby do wtorku do wizyty
Margo uudanego pobyty i świetowania z najblizszymi. Wracajcie cali i zdrowi :-)
Milego dnia

Do góry