reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Już duża dziewczynka da rade. Choć wiem co czujesz. Ze starszą o tej porze już musiałam wrócić do pracy, na pełen etat równo z ukończeniem pół roczku, serce mnie się krajało, ale mus to mus, teraz nie wyobrażam sobie zostawić małej, wydaje mi się, że jest jeszcze taka mała, ale z drugiej strony te nasze dzieci zawsze będą za malutkie.

Kurde, a u mnie o ile ze starszą niby lepiej i może w środę już pójdzie do przedszkola to mała ma zapchany nos i cholercia nie mam pojęcia jak jej pomóc. Psikamy solą fiz. , wodą morską, inhalacje jej robie, ściągam katarkiem, no i niby nie leci katar, ale mała cały czas oddycha buzią, najgorzej w nocy(teraz) nie śpi spokojnie, popłakuje, nie wiem może by iść z nią do laryngologa? Bo już nie wiem czy to katar czy sapka, czy co może jeszcze być:-\

Czesc panienki.
Jestem w koncu. Kurde ja to nawet calymi dniami laptopa nie wlaczam. Tesciowa noge w gipsie miala i misialam isc pare razy obiad zrobic, siostre m odebrac z busa. W domu siedze z mala bo ona towarzyska i sama nie bardzo siedzi. Jak sie drzemnie to musze albo posprzatac troche, albo ugotowac, ostatnio pare dni byla marudna caly czas ale to przez zeby, w sobote odkrylam ze wyszla dolna jedynka a dzisiaj juz drua czuje pod palcem.
Moja je kaszke 200 ml w poludnie i 200 pod wieczor. Musze przy tym caly czas spiewac albo robic dziwne rzeczy wtedy jakos idzie. Przechylam bujak do tylu bo inaczej tez mi siada i sie pochyla do przodu i nie mozna lyzeczka do buzi trafic.
Nic innego jeszcze nie jemy.
Spi w lozeczku chociaz czasami ja biore do lozka jak bardzo marudna, na szczescie nie wyje ze chce w lozku u siebie tez ok, teraz jak zeby szly to czesciej ja bralam, przewaznie nad ranem. Budzi sie ze dwa razy jeszcze.
To tyle na dzis, juz za 10 pierwsza a jeszcze sie nie kapalam.
Buziaki:happy:

Asia to moze jak nie bedzie przechodzic to idz do lekarza, bedziesz spokojniejsza, ja nie mam doswiadczenia w tym bo moja na szczescie odpukac narazie zadnych chorob nie miala

Kuklaki Moj czasem tak probuje z lezaczkiem, przechylac zeby nie siadla ;) czasem ja trzymam albo klade spowrotem, tylko ze tak trzeba czasem w kolko

Ten Moj Maly pelzak juz 10. raz do kwiata sie czolga... musze go wyniesc z pokoju :D

Wiem ze sie przyzwyczai pewnie :) tak sobie tylko mysle jak sobie Tatus da rade ;)
No dla mnie to nie jest takie straszne narazie bo to beda okolo2 godz dziennie, choc przyznam ze dziwnie wczoraj bylo tak wyjsc bez dziecka... :p a tak ostatecznie pracy to bede szukac moze po Nowym roku to zalezy tez, jak Malej bedzie szla nauka picia z butelki... wolalabym dluzej siedziec z nia w domu ale kasa potrzebna a ja niestety bez zadnego macierzynskiego i jedna wyplata Mojego to troche malo czasem.

dzień dobry :-)

asiatipl ja uważam, że zmywarka to na równi z pampersami <3 nobla dla tego kto to wymyślił :D a co pediatra na to ? kataru nie m napewno ? może coś z przegrodą w nosie?

aga fajna prppozycja, zawsze to coś innego :-) tatusiem i dzieckiem się nie przejmuj, nauczą się - zapewne teraz nie mieli takiej możliwości ;-) ale skoro sytuacja zmusza to to najlepsza okazja

Kuklaki 400 ml kaszki ? cudo! a śpi dzięki temu lepiej w nocy ? ja też odstawiam teatrzyk, zabawki sie znudziły więc w ruch idą rzeczy domowego użytku ..

No niektóre mogą pomarzyc o takiej ilosci kaszki, moja na śniadanie nie cale 60 ml

No a z tatusiem i mala zobaczymy jak będzie ;) wiem ze prędzej czy później będą musieli się nauczyć :)

Aneczka, dziękuję :)
Współczuję skazy :( Nutramigen pomimo, że gorzki podobno jest akceptowany przez dzieci, więc może nie będzie tak źle, jeśli się zdecydujesz :)

Asiatipl, Małgosia też ma właśnie taki niby katar, nie wiem co to, nic jej z nosa nie leci, a zapchany, charczy jej coś tam. Poza tym samopoczucie świetne.

Kuklaki, ja też mam po 2-3 dni zupełnie bez netu. Teściowej już zdjęli gips? Gratuluję ząbka, u nas ciągle idą i idą..;)

Aga, fajnie z tymi lekcjami!

Doli,Hubi już zdrowy zupełnie?

Z Małgosi zrobiła się pyzunia, choć nadal jest drobna. Je ok. 60 ml obiadku dziennie, czasem więcej, ale po mleku, a nie zamiast, bo jak próbuję zamiast to jest wielka rozpacz. Nie wiem, jak dojść do tego, żeby zastąpić jeden posiłek mleczny, bo ona za nic w świecie nie chce z niego zrezygnować...
No i ciemieniuchę ma sporą od 2-3 dni, czeszę i czeszę, ale nie wiem, czy to wystarczy, macie jakieś sprawdzone sposoby?

Mlia tak zdrowy już
na ciemieniuche smaruj grubo linomagiem/linodermem w ciągu dnia-wyczesuj, potem przed kąpielą mega grubo - na ok godz przed - umyj wyczesz i znowu smaruj .. nam pomogly takie zabiegi

może jak ma jeden z posiłków to daj zupke i potem mleko a kolejnego dnia jednego więcej i drugiego mniej ? ew. nie czekaj aż będzie b. głodna bo wtedy napewno chce szybko i na już i teraz i mleko ;)

Czesc, ja znowu brunet wieczora pora:-D

Doli spi tak samo. Kaszka 200 okolo 18-19 i po kapaniu cyc na ktorym usypia. Kaszka na gesto, lyzeczka nie z butelki.

Emilia sprobuj jej sola fizjologiczna nosek przepchac, moze jakies kozy jej siedza glebiej.

Aga ja tez bez macierzynskiego i nic innego i tylko z kasy m, ale ja nie chce isc do pracy i m tez woli zebym z mala siedziala.
Ciezko z kasa no ale jakos dajemy rade. Tesciowa nieraz da na pampersy, do malej na ciuszki, to jakies mieso da i jakos idzie.

reklama
Hej:-)
Doli, super, że Hubi już całkiem zdrowy. Mąż pojechał?
Milia - a moze to suche powietrze? zaczął się sezon grzewczy. tez bym sola fizjologiczną/wodą morska popsikała i spróbowała ściągnać. a jak macie inhalator, to inhalacje z soli f. a na ciemieniuchę polecam sposób Doli, nam pomogło.
u nas nocka lepsza, żeby tylko nie zapeszyć.
Mąż dziś wraca, odbieram Adę wcześniej i jedziemy na lotnisko po niego:-D Mała się bardzo stęskniła.
A Wojtuś bardzo kombinuje, żeby usiąść, jesli chodzi o rozwój fizyczny, to robi wszystko 3-4 miesiące wcześniej niż Ada, wiec w szoku jestem. wymagało to pracy i niewrażliwości na ryki okrutne podczas rehabilitacji, ale opłacało się:-) od wczoraj też jest już w spacerówce tak na pół leżąco i lepiej znacznie. w gondoli juz się wściekał.
Miłego dnia!

Do góry