reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Czesc Dziewczynki :)

Ja nz chwilke bo mala ma skok i przysypia po 15min :/

Nie wiem czy nie zaczyna sie akcja zabkowanie bo pojekuje przez sen szczegolnie nad ranem. M mial 4 miesiace i 2 zeby,syn tez w wieku 4 miechow mial pierwszego zabka.

Ogolnie u nas ok tylko jeszcze ksiazek nie otworzylam :/

No i pogoda do baniiiiii :(

Anulka ja nie patrze jak trzymam butelke i jest ok.

Margo wiozlam 4 butelki po 150ml kazda,puche mleka i sok dla syna i nawet nie zagladali do torby. Jak latam z pl to cyrki,nie raz kazali pic ta wode i sok zabierali.

Oooo juz sie obudzila :/ no to nic wiecej nie napisze :/

reklama
Dzień Doberek :-)

dziś dobry humorek bo słońce wyjrzało z za chmur i przede wszystkim nie pada :-)

w poniedziałek bylismy w końcu na pierwszym szczepieniu :tak: młody waży równe 6 kg i ma 64 cm :tak: po szczepieniu ok , tylko więcej spi :tak:

kuklaki - ja straszemu podawałam syropki szczykawka po kilka kropelek na język :tak: młodszemu nic jeszcze nie dawałam oprócz wit D :-)

aylin - bidaku współczuje :tak: jak mój mi zeżarł sutki to laktator poszedł w ruch na 24h bo inaczej się nie dało :-( w szpitalu dziewczynie syn tak zeżarł cyce i położna kazała odstawić właśnie na min 12h żeby się podgoiły :tak:

marela - ja wczoraj prasowałam , a dziś jakimś cudem "kupeczka " jest takich samych rozmiarów :-)

matik - fajny prezent, tatuś pewnie zadowolony :laugh2: mój m dostał prezent tuż po dniu matki bo mi sie ubzdurało ,że dzień ojca jest tuz po dniu matki :laugh2:

margo - piekne widoki :tak:

anulka - ja używamm butelek brown , nie mają żadnych odpowietrzników :tak: puki co jak dokarmiam młodego żadnych kolek, gazów nie ma , u starszego też nie było a był tylko na mm :tak: jedynie mycie jest trochę męczące :-(

milia- polska służba zdrowia i ich terminy na już .... czyli na min. kilka miesięcy .... bezsensowne jeżdżenie tam i z powrotem .. mój teść dostał skierowanie na jakieś badanie , czas czekania 6 miesięcy :no:

aneczka -nie ma jak instynkt matki :-)

i więcej nie pamiętam

Moja mała ze wszystkiego zje, byle mleko leciało :-) Nowy smoczek zaakceptowała bez problemu i bardzo szybko wypiła całą porcję. Nie zauważyłam jakoś specjalnie różnicy w ssaniu, ale ja się nie znam, zobaczymy w poniedziałek u neurologopedy. A sama butelka śliczna, różowa, z nadrukiem w motylki, ptaszki i kwiatki :-)

Lei, różnica jest w kształcie smoczka. Moja neurologopeda twierdzi, że z uspokajających najlepszy jest lovi, a z tych do butelki lepszy od lovi jest nuk, ale pewnie ilu specjalistów, tyle opinii. Na razie słucham jej zaleceń, bo nic mądrzejszego nie wymyślę, a bezpłatnego logopedę mam dopiero od września. No i wydaje mi się, że neurologopeda lepszy od zwykłego logopedy, choć nie potrafiłabym uzasadnić, dlaczego tak uważam ;)

Kifsi, no dokładnie, mąż musi brać urlop, benzyna, czas. Gdyby to było na miejscu, to jeszcze spoko albo gdyby za 2 m-ce to była wizyta kontrolna to też co innego. A wczoraj tylko straciliśmy czas, w dodatku lekarz z łaską nas przyjął.

Milia mam butelkę nuk, smoczek nuk, i inne o talie jak na zdjęciu. Nie chcesz przypadkiem? Bo nowe, nieużywane chetnie oddam

Załączniki

• WP_20150523_12_48_41_Pro.jpg
    WP_20150523_12_48_41_Pro.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 87
Bylam właśnie j przyjaciolki. Laktator pozyczac elektryczny bo mój ręczny nie wyrobi. No cóż - dziecię czeka butla. W końcu dowiem sie ile zjada.

Aylin chcialam to samo napisac ze mam smoki i butelke NUKa do oddania - moja tez nie zaakceptowala haha tylko moje odpakowane niestety :( bezsensu odpakowalam wszystko po kupieniu jak jeszcze w ciazy bylam
smoka uzywam canpola najtanszy a butle aventu

Milia kurna nikt z czlowiekiem sie nie liczy :/ system najwazniejszy :( i nie ma znaczenia ze i rodzicie musza sie jakos zorganizowac ale tez i dziecko przeciez sie meczy jak tak ciagane po specjalistach ciagle jest

Anulka o ja pitole ile tego !! My mamy lovi od początku...już niedługo powinnam zmieniać na większy rozmiar..ciekawe jak to będzie

Milia to jest nasza służba zdrowia ! Porażka :-/ znów tyle czekania...tyle godzin bez snu...jak to zrobić? I to jeszcze z coraz starszym dzieckiem..brak słów :(

Załamka Adaś miał dziś od 7 rano trzy drzemki w tym dwie po 10 minut i jedną 25minutową..teraz śpi 23minuty i siedze cicho jak mysz pod miotłą aby spał bo zwariować idzie...czy to jest normalne aby takie małe dziecko tak mało spało w dzień? Nie wiem czy go coś rozprasza czy o co chodzi...nie ma znaczenie czy w łóżeczku czy w wózku czy dziś w chuście...:( dobrze że jak nie śpi to zajmie się trochę sam..ale ja mam wtedy wyrzuty sumienia że się nim nie zajmuje..ehh...pogoda źle na mnie wpływa..

Jeszcze pokłóciłam się z m..

Przyszedł dziś nasz komplet do chrztu

Załączniki

• 1435156126789.jpg
    1435156126789.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 65
  • 1435156174210.jpg
    1435156174210.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Anulka biedna jestes jak maly tak malo spi ;)
Basia usnela po 11 u mojej mamy i musialam obudzic ja o 14 (z wielkim placzem sie obudzila) zeby zabrac ja do domu zasnela spowrotem w aucie (czyli nie spala moze z 5 min) i obudzila sie dopiero o 16 n a jedzenie :-D:-D

Do góry