reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Satyga, matusiu, straszne to co piszesz!!! Trzymam kciuki, aby jak najszybciej przeszło!!!!

Milia, mam takie samo podejście do chust co Ty. Bardzo mi się podobają, ale ja za szybka jestem i boję się, że coś źle w pośpiechu zamotam i zrobię dziecku krzywdę. Dlatego wolę nosidełko. Przymierzałam Tulę. Zakłada się super - łatwo i szybko. Nosidełko jest milutkie w dotyku i ogólnie bardzo dobre pierwsze wrażenie na mnie zrobiło. mam wkładkę niemowlęcą, jednak mój Adaś jest duży i główka mam wrażenie za bardzo mu wystaje;o( Nie trzyma jej jeszcze stabilnie, więc póki co nie odważę się korzystać z tego nosidełka ;o( Oczywiście to tylko moje wrażenie!!!

Byliśmy wczoraj u pediatry. Adasiowi strasznie długo i dość nieładnie goi się pępuszek ;o( octanisept nie daje rady i mamy stosować rozcieńczony spirytus i we wtorek kontrola.... Dusza na ramieniu bo "inaczej pępek do poprawki"!!!!!! Wolę nie myśleć co to oznacza......
Co do wysypki na buźce to pani doktor mówiła, że to normalne u niemowląt i jak będzie suche to natłuszczać tylko. No, ale u nas tylko buźka zsypana....

Ja podobnie jak Doli jem wszystko. W szpitalu w drugiej dobie dostałyśmy zupę z fasolką ;o) To chyba też wzdymające? Podobno teraz odchodzi się od teorii, że dziecko ma problemy po tym co je mama... Jednak czy to prawda???

Porażka za to ze szczepionkami - w przychodni mimo umówionych wizyt szczepienia odwołane szczepionek brak w hurtowniach. Prawdopodobnie będą w przyszłym tygodniu a hexa to dopiero w hurtowniach najszybciej w lipcu!!!!!! Wszystko poszło za granicę!!!!!!!
U Was problemu z dostępnością nie ma?????

Zdrówka dla wszystkich dużych i małych! U nas też prócz Adasia wszyscy katarzycę mają ;o(((

A u mnie dziś wkurw.... zamówiłam podgrzewacz do butelek zapłaciłam, kurier dostarczył... otwieram a tam obudowa połamana.... podgrzewacz nie działa:wściekła/y:

Nie pamiętam co komu miałam napisać....

reklama
U nas też mowia żeby jeść wszystko i w razie podejrzeń dopiero eliminowac. Ja z pierwszą córa tak się sralam z tym jedzeniem, dieta itd a i tak miała kolki. Potem wyeliminowalam nabiał bo ona miała straszne bóle brzuszka i myślałam ze to może nietolerancja a potem jej wszystko samo przeszło ok 6 mca jak zaczęła siadać sama. I po co to wszystko..? Teraz jem wszystko z umiarem i zdrowo i póki co jest ok (odpukać...)

Ja tez jem prawie wszystko ;) wyeliminowalam nabial, wydymajace, czekolade no ale i tak slodyczy unikam z innego powodu;),Orzechy i cytrusy. A wy jecie np. Pistacje czy banany/ pomarancze?

A nabial zaczynam znowu wprowadzac po weekendzie choc mleko sojowe nawet lepsze niz zwykle . tylko twarozek bym zjadla.

Ostatnia edycja:
Ja jak Doli i Margo jem wszystko, nawet se truskawki podjadam a czekolada to norma.
Olusia dobrze że u małego nic poważnego.
Oltoma mam nadzieje że spirytus da rade i się zagoi, kicha z podgrzewaczem, nie można zwrócić?

Doli ja tak jak Ty jem wszystko i obserwuje :) póki co tylko jabłka odstawiłam..jem czeko słodkie sał.owocowom w weekend karkówka z grilla była i tortilla z gyrosem i sosem czosnkowym domowej roboty i tfu tfu jest ok

Aga mój też tak na buzi wygląda jak Twoja i też ma na szyjce trochę i czasem wyskoczy mu taki z białą końcówką i z jednym takim się urodził :) i położna wczoraj mówiła że trądzik a na szyji ze może gdzie niegdzie potówka ale nie mówiła że to nietilerancja :)

Oltoma ja bez problemu kupi£am szczepionkę Pentaxim w aptece

Marela ja tak
Prócz pomarańczy, papryki, czosnku, cebuli w większych ilościach..
Jabłek unikam bo mały ma bąki po nich

Tak samo jak po soku multiwitamina i pomarańczowy,

Oltoma ale kicha!! Jak z moim bujaczkiem, już go oddałam bo był uszkodzony a teraz czekam na inny.. Miał być wczoraj :/ ja kupuję szczepionki też :/ te 6w1

Ja banany i czekoladę też wsuwam

Kuklaki chciałam przyoszczędzić i kupiłam używany, więc doopa....

reklama
Do góry