reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Agata ja wiem że to nie z białka mleka krowiego te krostki bo ja mleka nie lubię i bardzo mało "mlecznych" produktów jem. Współczuję diety. Nie wiem czy bym dała radę.

Karinka dobrze że Emily już w domku :)

A moje dziecko domaga się karmienia.. znowu.. a jadła 30 min temu:baffled:

reklama
Karina super ze Emily w domu.

Margo moja tez co chwile glodna, jadla nie dawno a teraz plakala i musialam jej dac a chcialam dopiero po kapieli, i teraz kapiel opozniona.

Karina super ze mala juz ok :) ciesze sie ze szybko jej przeszlo ;)

margo twoja ciagle je a ja dzisiaj mala budze do karmienia bo spi i spi (piekna pogoda to nawet w domu przy otwartym balkonie stawiam koszyczek - na balkonie wieje zeby ja tam zostawic) - a i tak karmienia co 4 h wychodza az cycki same ciekna po tylu godzinach :/ 6 razy tylko jadla dzisiaj

Karina, super :-)

Dziewczyny, a jak opóźnia się szczepienia? Po prostu ignoruje się zalecenia i przychodzi się później do lekarza, czy trzeba to gdzieś zgłaszać?
Ja też jeszcze nie chcę teraz Małgosi szczepić, skoro na Zachodzie dopiero w wieku 3 m-cy, nie rozumiem, dlaczego u nas takie małe dzieci już się szczepi. Najchętniej w 4 m-cu nawet bym zaszczepiła małą ze względu na wcześniactwo...

Hej Dziewczyny! Dopiero mam czas, żeby się przywitać.
Karina - super, że Emily w domu!:-)
Tabasia - zdrówka dla Was!
Aga - trzymam kciuki za serduszko Małej!
i już nie pamiętam co komu:-(

co do szczepień to po dyskusji na forum zdecydowaliśmy, że rezygnujemy z rota i szczepimy 5 w 1, pentaxim, bo z tym infanrixem podobno problemy.Może pneumo, ale to jak Mały skończy rok, zobaczymy jeszcze. Oczywiście, nie wiem, czy dobrą decyzję podjęliśmy, ale co lekarz/położna to opinia i zwariować można. taka decyzja i się jej trzymamy. Starszą tez tak szczepiłam, na rota nie i nie miała nigdy.

u nas ok, Mały w nocy miał 2x przerwę trzygodzinną, czyli 3 godziny ciągłego snu dla mnie, zwariować ze szczęścia można:-D ale dlatego, ze ostatnio mu jeden cyc nie wystarcza, wcina 2 i stąd rzadsze karmienia. wolę tak niż co 1,5 godz, szczególnie w nocy.
już pewnie się dzisiaj nie odezwę, padam jakoś, chyba do wanny wskoczę i może coś poczytam, taki luksus:-D
do jutra!

Aga bo wiesz, ja miałam magiczną szyjkę i czop to cycki też nie mogą być gorsze hihihi no mój w tydz to ok 400...

Fajnie że wyszłaś :) :)

Karina dobrze że Emily już w domu:)

Babydust moze będzie jadła rzadziej?? W sensie że wyregulowala sobie..?

Milia olewa się, :p

Margo mój też ciągle je :) o ile w dzień mi to jakoś nie przeszkadza to w nocy masakra :)

Milia masz rację Małgosia wcześniak to lepiej trochę opóźnić szczepienia..a wam przysługują jakieś darmowe..pneumocoki czy inne?

Doli ale ze co 4 godz bedzie jadla ?? - jutro mam podejsc do poloznej z wazeniem to sie okaze jak przybiera to wtedy bede wiedziec czy mam ja wybudzac czy zostawic w spokoju :)
fakt ze mleko mam "tluste" tej smietanki z wierzchu sie duzo odklada jak sciagam hehe
sprawdzilam tez zalecenia na mm i w 2-3 miesiacu zycia na mm ilosc karmien to 6 razy na dobe wiec moja i tak je wiecej razy :)

milia po prostu przychodzisz troche pozniej :) zreszta jak dziecko jest podziebione czy w rodzinie ktos chory to tez szczepic nie mozna wiec luz :) ja mam zamiar szczepic co 8 -9 tyg a nie co 6 :) tak syna szczepilam i nikt nigdy nic nie mowil :)

reklama
Do góry