reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Agata ja wiem że to nie z białka mleka krowiego te krostki bo ja mleka nie lubię i bardzo mało "mlecznych" produktów jem. Współczuję diety. Nie wiem czy bym dała radę.

Karinka dobrze że Emily już w domku :)

A moje dziecko domaga się karmienia.. znowu.. a jadła 30 min temu:baffled:

reklama
Karina super ze Emily w domu.

Margo moja tez co chwile glodna, jadla nie dawno a teraz plakala i musialam jej dac a chcialam dopiero po kapieli, i teraz kapiel opozniona.

Karina super ze mala juz ok :) ciesze sie ze szybko jej przeszlo ;)

margo twoja ciagle je a ja dzisiaj mala budze do karmienia bo spi i spi (piekna pogoda to nawet w domu przy otwartym balkonie stawiam koszyczek - na balkonie wieje zeby ja tam zostawic) - a i tak karmienia co 4 h wychodza az cycki same ciekna po tylu godzinach :/ 6 razy tylko jadla dzisiaj

Karina, super :-)

Dziewczyny, a jak opóźnia się szczepienia? Po prostu ignoruje się zalecenia i przychodzi się później do lekarza, czy trzeba to gdzieś zgłaszać?
Ja też jeszcze nie chcę teraz Małgosi szczepić, skoro na Zachodzie dopiero w wieku 3 m-cy, nie rozumiem, dlaczego u nas takie małe dzieci już się szczepi. Najchętniej w 4 m-cu nawet bym zaszczepiła małą ze względu na wcześniactwo...

Hej Dziewczyny! Dopiero mam czas, żeby się przywitać.
Karina - super, że Emily w domu!:-)
Tabasia - zdrówka dla Was!
Aga - trzymam kciuki za serduszko Małej!
i już nie pamiętam co komu:-(

co do szczepień to po dyskusji na forum zdecydowaliśmy, że rezygnujemy z rota i szczepimy 5 w 1, pentaxim, bo z tym infanrixem podobno problemy.Może pneumo, ale to jak Mały skończy rok, zobaczymy jeszcze. Oczywiście, nie wiem, czy dobrą decyzję podjęliśmy, ale co lekarz/położna to opinia i zwariować można. taka decyzja i się jej trzymamy. Starszą tez tak szczepiłam, na rota nie i nie miała nigdy.

u nas ok, Mały w nocy miał 2x przerwę trzygodzinną, czyli 3 godziny ciągłego snu dla mnie, zwariować ze szczęścia można:-D ale dlatego, ze ostatnio mu jeden cyc nie wystarcza, wcina 2 i stąd rzadsze karmienia. wolę tak niż co 1,5 godz, szczególnie w nocy.
już pewnie się dzisiaj nie odezwę, padam jakoś, chyba do wanny wskoczę i może coś poczytam, taki luksus:-D
do jutra!

Aga bo wiesz, ja miałam magiczną szyjkę i czop to cycki też nie mogą być gorsze hihihi no mój w tydz to ok 400...

Fajnie że wyszłaś :) :)

Karina dobrze że Emily już w domu:)

Babydust moze będzie jadła rzadziej?? W sensie że wyregulowala sobie..?

Milia olewa się, :p

Margo mój też ciągle je :) o ile w dzień mi to jakoś nie przeszkadza to w nocy masakra :)

Milia masz rację Małgosia wcześniak to lepiej trochę opóźnić szczepienia..a wam przysługują jakieś darmowe..pneumocoki czy inne?

Doli ale ze co 4 godz bedzie jadla ?? - jutro mam podejsc do poloznej z wazeniem to sie okaze jak przybiera to wtedy bede wiedziec czy mam ja wybudzac czy zostawic w spokoju :)
fakt ze mleko mam "tluste" tej smietanki z wierzchu sie duzo odklada jak sciagam hehe
sprawdzilam tez zalecenia na mm i w 2-3 miesiacu zycia na mm ilosc karmien to 6 razy na dobe wiec moja i tak je wiecej razy :)

milia po prostu przychodzisz troche pozniej :) zreszta jak dziecko jest podziebione czy w rodzinie ktos chory to tez szczepic nie mozna wiec luz :) ja mam zamiar szczepic co 8 -9 tyg a nie co 6 :) tak syna szczepilam i nikt nigdy nic nie mowil :)

reklama
Do góry