reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

kuklaki zalezy komu ;) mi jakos przy KP po wszystkich ciazach jakos nie leciala tak szybko :(
9 kilo zlecialo ze mnie w dniu porodu ale ze siedzimy w domu to jakos nie widze zeby lecialo dalej
fakt ze na dwor nie wychodzimy na dlugo bo pogoda lipna i wieje maksa wiec tez i ruchu malo dzisiaj tylko 50 min wytrzymalam
dziecko cieplo mialo ale ja tak zmarzlam ze musialam wrocic :/

9 kg w dniu porodu to spoko. Szkoda ze tak wieje u was.

Kuklaki ja nie karmie p. I mam - 14 :) narazie , jeszcze 3 i bede miala wagę z przed ciazy ... Ale 17 na minusie w 2 tygodnie to ładnie :)

Karinka super 14kg tez duzo.

A ja się trochę mecze z karmieniem. Niby coś tam leci ale ja wiem.. Jakoś jakby mało.. Za pierwszym razem chycila i ssala ładnie a teraz za każdym razem się mecze.. Chyba nie umiem tego robić :(

Poradzisz sobie jak widac i u innych dziewczyn poczatki sa trudne.

Milia
to ladnie rosnie Malgosia.

reklama
Myla super że już w domu! !

Dygotka gratulacje!!! Spory chłopak :) czekamy na zdjęcie:)

Aniaaa gratulacje !!

Lei fajnie ze mieliście to usg i szybkie działanie. Na pewno będzie dobrze!!

Babydust a Basia nie miała usg bioderek w szpitalu?? Bo nój miał i na wypisie mam wpisane i teraz kontrola ok 6tyg

Babydust no ja też mam głoda i suchoty w ustach:)

Jutro przychodzi położna poproszę ją aby pomogła mi go przystawić do cyca bo to ściąganie mnie wykańcza a mleka sporo więc szkoda zaprzepaścić...ewentualnue w sob mogę mieć poradę laktacyjną ale nie uśmiecha mi się wydać 150zł jak nie wiem co z tego będzie..

Milia to ładnie Małgosia przybiera:) a ile teraz je i jak często?

Natasza, akurat dziś z jedzeniem tragedia jest... co 1-2 godz. od 15 do 60 ml tylko zjada, nie najada się i co chwilę głodna jest, pół dnia płacze.
A w ostatnich dniach zjadała już 100 ml na jeden raz, co 3-4 godz., czasem 80. Może dzisiejsza temperatura tak na nią podziałała, bardzo gorąco było rano, jak byłyśmy na spacerze. Położna mówiła, ze takie maluszki bardzo reagują na zmianę pogody. Ale ogólnie dziś i tak zjadła mniej więcej tyle, co zwykle do tej godziny, tylko porozbijane na więcej małych posiłków.
A Adaś ile je?

Dziewczyny, a kontrola bioderkowa to zawsze usg? Bo my podobno rtg będziemy miały, ale nie wiem, czy mąż dobrze zrozumiał, jak zapisywał małą. A w szpitalu nic nam nie robili.

Myla, no ja właśnie nie wiem jak to jest. Ponoć na dzień dobry: dziecko, łożysko, wody itp powinny zwolnic nas z 8-10 kg. Ale u mnie po pierwszym porodzie też tak nie było...

Milia mój też często tak ma że je co 1.5-2h mniej..i się nie najada i jest niespokojny..i zjada między 60 a max 90 i średnio na dobę między 600-650ml

Milia wydaje mi się że raczej usg robią bo jest mniej inwazyjne no chyba że jakieś wskazania są do rtg.

Oo to my mieliśmy usg bioderek w szpitalu :)

Natasza, u dzieci karmionych mlekiem mamy to normalne, że tak często, bo ono jest bardzo lekkostrawne, ale na mm powinny być dłuższe przerwy... Małgosia jeszcze nigdy 600 nie zjadła, max 535 - wczoraj. W ogóle to na zmianę zjada jednego dnia już ok. 500, a drugiego 350-450, potem znowu ok. 500, tak przeplata.

reklama
Natasza, Adaś jest jednak większy i dłuższy, to na pewno potrzebuje więcej, zreszta chyba nie ma co patrzeć na ml, bo wydaje mi się, że mm jest bardziej kaloryczne, więc to normalne, że dziecko je go mniej. Zresztą gdzieś widziałam wyliczenia, ile takie dzieci powinny jeść, to wyszło, ze Małgosia niby za mało, ale ładnie przybiera, pediatra i położna powiedzieli, ze jest ok.

Do góry