reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Sataga spokojnie, jedz sprawdz.

Ja z pierwszym po 5 msc siedzenia w domu mialam dosc po 7 wrocilam do pracy,dlugo tez pracowalam w ciazy.

Teraz juz 9 msc w domu i uwazam ze za szybko zlecialo. A planuje posiedziec ok 16 msc po porodzie w domu.

Sataga, leć leć!

Doli, 6 dni?!?! Toż to niezły wyczyn :D

Karina, nie rozchoruj się teraz na koniec!

Aylin, no bardzo mi się podoba ta data :) a poza tym będzie u nas teściowa a jakoś nie chce mi się z nią tych świąt spędzać, już wolę na porodówce ;P

Ostatnia edycja:
Sataga, kciuki &&&

Ja też myślę, że ten rok to minimum, jakby była możliwość dłużej, to pewnie bym skorzystała.

Aylin, w same święta to raczej nie :-D ale tak, żeby na Wielkanoc akurat wrócić do domu - chetnie :-)

Doli mam teraz w środę za tydzień. Ja się nie spiesze wcale :)

Czy dziś sie któraś gdzieś wybiera? ;)
Jedno jest pewne. Za 5 dni będzie pierwszy dzidzius

Myla no to jest pewne:szok:

Asiorek ja czułam jak się moje 2kg obracało główką w dół. Myślałam że mnie rozerwie więc 3 kg na pewno byś poczuła.
U mnie też położna na ostatniej wizycie rękami macała. Tak mi brzuch obduszała że mylałam że małą ze mnie wypchnie. M miał przerażenie w oczach.

Co do makijażu to Milia zgadzam się z Tobą. Dziecko może być spokojne i bez problemu będzie można tapetę na twarz nałożyć. Poza tym 30 min to makijaż na większe wyjście a wątpię żebyśmy na początku zaraz po porodzie na takowe chodziły. Ja się jakoś szczególnie na co dzień nie maluję. Jak jestem w domu to wcale. Jak gdzieś wychodzę - to tylko delikatny makijaż. Choć do szpitala biorę podkład, kredkę i tusz = tak żeby na wyjście jakoś wyglądać i zamaskować cienie pod oczami :D

Asia86 dlatego ja wszystko prasuję na siedząco. Inaczej nie dałabym rady.

Margo ja to jeszcze mniej od ciebie sie maluje, choc moze bede musiala zaczac:baffled:

Doli no to super ze wychodzisz, w koncu tylko juz nie marudz na nic.

Karinka pilnuj sie kurde zebys nie byla chora, no i zdrowka dla Emily.

Asiatipl zdrowka dla corci ty tez uwazaj zeby sie nie zarazic.

Renatka ja w karte ciazy to mam jedynie wyniki badan wpisywane, dzis nawet dopytywalam poloznej o wyniki wszelkie i pow. mi ze to musi wystarczyc gdyz oni musza miec wyniki w przychodni zeby w razie kontroli nfz bylo potwierdzenie ze dane badania byly robione skoro wypisano na nie skierowania. No szkoda tylko ze przychodni nie zmienialam tylko lekarza i jakos jeden mi dawal wyniki a ten drugi juz nie ciekawe.. ;-)

Tabasia dobrze ze wszystko ok :tak:

Margomari, to ja mam na 9/04 i mam nadzieje ze do swiat urodze :biggrin2:

Doli gratuluje wyjscia ;-) choc przy takich obiadach z ciastkami to az zal wychodzic :-)

Sataga trzymam kciuki zeby nic sie nie dzialo jeszcze

Co do pasow tez sie zastanawialam czy to konieczne, czy moze i bez tego brzuch sie moze ladnie sciagnac, bardziej chodzi mi o skore bo kg za duzo to ja nie mam, nie tyje bo jestem na diecie przez cukrzyce

Z tym ogarnianiem siebie, jakos nastawiam sie ze wszystko mozna pogodzic :) Moj akurat przez pierwszy miesiac ma byc w domu wiec mysle ze bedzie latwiej, a potem juz chyba jakos naucze sie organizowac czas, nie zamierzam sie tez jakos zapuscic, zeby lazic w dresie i w ogole o siebie nie dbac, bo dzieki temu napewno tez i bede sie czula lepiej

A ile bede siedziec w domu to sama nie wiem, ja od poczatku ciazy prawie siedze, bo jak zaszlam to pracowalam niestety na umowe zlecenie, a ze samopoczucie mialam na poczatku tragiczne to musialam po prostu zrezygnowac z tej pracy... jak sie Mala odchowa to po prostu bede musiala czegos szukac, narazie nie mysle kiedy to bedzie, ale zapewne z przyczyn finansowych tez za dlugo w domu siedziec nie bede bo jednak jedna pensja przy dziecku to malo...

Dzieki Dziewczynki za troske i wsparcie :)

Boli mnie dalej ale skoro to nie zatrucie ciazowe to luuuuz ;) moze niestrawnosc...

Oczywiscie ze bylam w pracy :p ale tylko pol dnia hihi.

Nadrobie Was pozniej bo teraz czekam na fizjo :)

reklama
Aga u mnie w przychodni tez tak jest ze wyniki zostaja w karcie ale mozna zrobic kopie ksero (oczywiscie odplatnie ;))

Tabasia a co ci wczoraj powiedzieli na te bole ?

margo ciaza jest donoszona po zakonczonym 37tc wiec tak naprawde mozesz rodzic ................ od soboty :-D
boszzzz z czego ja sie smieje :szok:

ja po pierwszym porodzie mialam tylko 16 tyg macierzynskiego wiec dosyc szybko wrocilam do pracy po drugim porodzie po 11 miesiacach wyladowalam w Danii z dziecmi w pracy a teraz mam zamiar posiedziec 1,5 roku w domu czyli po wakacjach 2016 roku mam zamiar rozgladac sie za nowa praca :)

Do góry