Aniam Wrocek raczej tani nie jest. Moja byla fryzjerka bierze 170 zeta, u nowej 300. Koloryzacja, odzywianie, ciecie, modelowanie.
)
Ja płacę 100 zł za to wszystko a pani jedzie na gooldwelu i kolejki ma po dwa tygodnie do zapisu . Także przyjedź kiedyś do mnie . W cenie będziesz miała fryzjera , paliwo do mnie i jeszcze jakies winko u mnie wypijesz
Aniam najwiecej rezultatow przynosi powtorzenie w poprawnej formi wyrazu, ale co wazne w zdaniu. Nie powinno sie akcentowac braku zrozumienia, bo dziecko bedzie to zniechecalo.
Kostka ma czas. Dzieci dwujezyczne mowia pozniej. To normalne. Im jest po prostu 2 razy trudniej: 2 systemy fonetyczne, 2 systemy gramatyczne i slownictwo... takie dzieci czesto tez mieszaja np.slowka. z czasem jednak to sie stabilizuje
mozg musi to poukladac.
Ella zaciskaj co sie da.2 kwietnia juz niedlugo
To też ale ogólnie nie można dziecku pozwalać mówić tylko skrótami .
Bo dzieć wie że jest rozumiany i nie ma motywacji do poprawnego mówienia .
To tak samo jak ze słynnym miganiem . Szał był uczyli dzieciaki migania , a potem mówić dzieciaki nie chciały , bo po co jak mignie i wiedzą o co kaman .
Oczywiście przypadek Kostki jest zupełnie inny .
Ja waliłam ściemę czasem , że Szymka nie rozumiem i to go skłaniało do normalnego powiedzenia danego wyrazu .
Basia - ja bym poszła do dobrego psychologa dziecięcego .
Mam koleżankę która ma taki problem z synkiem , robili nawet badania pod kontem autyzmu u młodego . Okazało się że synek odbiega od reszty , ma jakieś tam problemy , ale niewielkim nakładem pracy można je skorygować . Też nie mówi . Ale musisz trafić na dobrego specjalistę który was pokieruje .
Jak coś to mów spytam o namiary , bo znajoma z wawki jest . Jej syn też nie za bardzo się z grupą integrował z tego co pamiętam . Po krótkim czasie są mega postępy . A czym szybciej tym lepiej
Witamy i my
Zaganiana jestem jak nie wiem co ale to nie tu Wam napiszę o co chodzi, Tosiek spi ja się biorę za jakaś robotę bo jutro znów jeżdżenie.
Aniam wysyłałaś mi dzisiaj tą paczkę ?
Maonka biedna Ala, u nas znów jak alergia się zacznie to Tosia na oczy nie może patrzeć bo ma tak spuchnięte.
Annaoj Tosia tez miala tydzien na strojenie
jak tam usg ?
Przepraszam, że tylko tyle i chwilę ale mam trochę do ogarnięcia i idę na zamknięty napisać Wam co mnie gryzie może będą jakieś porady.
Paczka z rańca - bo dziś dentysta był z rańca .
Elvie ja właśnie dziś luksusowo wydałam 350 zeta na zęby i zapisałam się na ściaganie kamienia
Auto nabyte
Jak już jechaliśmy to wiedzieliśmy że je kupimy , bo było przetrzepane na milion możliwych sposobów więc wiedzieliśmy po co jedziemy . Facet był akurat w wawie . J się przejechał kilka ulic , zostawiliśmy zaliczkę i pojechaliśmy do domu na obiad . Potem kolega nas odtransportował do wawki .
Z wawki z tym facetem i jego bratem pojechaliśmy do Jarosławia . Miałam więc jazdę testową przez 320 km , bo ja prowadziłam
Na miejscu spakowaliśmy koła , wzięliśmy drugi kluczyk , papierzyska i do domku .
Oczywiście mądry J twierdził że w rzeszowie jest taka stacja jaka mu pasi , więc jechaliśmy 10 km na kreskach , bo już nawet km nie pokazywało
Myślałam że mu urwę łeb przy samej d.. bo już miałam wizję stania na jakimś zadupiu a godzina 21 już . Nie pierwszy raz już taki numer wyciął . Takie tankowanie na styk
Okazało się jednak że auto ma całkiem dobrą rezerwę rezerwy i jakoś na jakiś tam Lotos dojechaliśmy . Już nie mędził , że nie ta stacja i tankował co było . Potem jeszcze mandacik w radomiu w wyskości 100 zł ( J nie ja
) i w okolicy 24tej zajechaliśmy do domku
Auto póki co będzie na rzeszowskiej rejestracji , bo facet go przepisał na syna jako darwiznę , a 3 miechy ten sprzedać nie może , więc jakieś jeszcze 2 tyg trzeba z rejestracją poczekać .