reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Termin badań prenatalnych

reklama
Dziewczyny, proszę o radę odnośnie terminu badań prenatalnych I trymestru.
Termin OM 08.02.2022, wg USG termin porodu na 14.11 (czyli maluch narazie rozwija się szybciej niż termin z OM)

Mam możliwość umówienia się na badania prenatalne w następujących terminach:
29.04 (wg OM 11+3)
06.05 (wg OM 12+3)
11.05 (wg OM 13+1)

To moja pierwsza ciąża więc nie wiem, który termin będzie najbardziej odpowiedni żeby maluch był prawidłowo zbadany 😩
Ja mam termin na 06.11 a badanie mam 26.04. więc w 12 tyg w twoim przypadku 06.05

reklama
Na pierwszych prenatalnych lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka i każde kolejne USG potwierdziło te wersje. Sama byłam w szoku, że tak szybko.
U mnie wcale nie określił płci, w 16tym tygodniu dowiedziałam się, że to będzie chłopiec, a później trafiłam do szpitala z rwą kulszowa i na izbie przyjęć Pani doktor powiedziała, że to dziewczynka. Mam 10 miesięczna coreczke 😁

Do góry