reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Elvie mam i tańszego ale do tego akurat mam zaufanie . A zęby to nie włosy , nie odrosną :-D
To ten sam gabinet zresztą do którego Szymka wożę . Wiele też rzeczy mam za free , bo mają umowę z enel medem .
Fryzjerka tez super jest :tak:

reklama
cześć
ja już po sniadanku i koktajl jagodowy sączę. W domu błoga cisza, dzieciaki do przedszkola wyprawione.
Muszę się do UM wybrać, a taaaak mi się nie chcę, już zaczęłam kombinować, że może jutro, że przecież jeden dzień wte czy wewte bez różnicy i że może jutro lepsza pogoda będzie, ale pewnie jak B zjedzie to mnie wygna:dry:
Basia moja kumpela z pracy miała taki problem, syn nie mówił do prawie 4 roku życia, tzn jeszcze w domu po swojemu coś tam gadał, ale jak poszedł do przedszkola dramat, z dziećmi się nie bawił. Do psychologa chodziła, logopedy, mutyzm (czy coś w tym guście już prawie diagnozowali), ale potem w domu ćwiczyli to co logopedka kazała, jakieś specjalne płyty miał do słuchania i teraz Młody największy rozrabiaka w przedszkolu i buzia mu się nie zamyka. Ma co prawda tak, że jak nowi sami ludzie to się długo oswaja, ale przecież dużo ludzi jest takich.
Aniam gratuluję zakupu, oby bezproblemowa fura była.
Maonka zdrówka dla Alicji.

To widzę, że kwietniowe dzieciaki same eleganciki.

Wczorajsze usg wyszło ok, wszystko w normie, najprawdopodobniej będzie chłopak, potwierdzenie oczywiście na następnym usg. B z Igorem szczęśliwi. Oczywiście nie chciałam dzieciakom mówić, co by się nie nastawiały, ale B nie wytrzymał.

uciekam

Hej :-)
Ja już też po śniadanku... coś się dzisiaj nieciekawie na dworze zrobiło... szaro,buro i wiatr wieje... a myślałam o umyciu okien bo już nic nie widzę :-p ale w taką pogodę to się za mycie nie łapię... szkoda mojego zdrowia ;-)

Katar dalej nas męczy, M. sie oprotestował i dmuchać noska nie chce, a przed fridą ucieka gdzie pieprz rośnie.

Dzisiaj idę z chłopcami do okulisty... trzymajcie kciuki żeby M. dał się w końcu komputerowo zbadać bo widzę że już mu zaczyna przeszkadzać jak patrzy na cokolwiek. Mruży oczka, mruga bardzo często i widać że próbuje złapać ostrość widzenia... już mu chodzę i tłumaczę co pani będzie robić i jak mu to może pomóc. Pokazała J. w okularkach, obiecałam nagrodę ;-) więc zobaczymy...

Annaoj super że z Bąbelkiem wszytko ok. No i trzymam kciuki za siurka ;-)
Basia szkoda że nie jesteś ze śląska bo mam namiary na super psycholog i psychoterapeutkę :tak:

Ło matko 200-300 zł za fryzjera :szok: dla mnie to kwota nie do przyjęcia...Dobrze że mieszkam gdzie mieszkam :-p wprawdzie jest w rybniku kilku drogich fryzjerów ale ja tam wolę moją Justynę :-p teraz muszę do niej dojechać 20 minut ale obcięcie 15 zł koloryzacja (pasemka) ok 60zł...

Aniam
pochal się co to za fura bo chyba nie pisałaś co w końcu kupiliście.

Nic mi się nie chce...ide się rozruszać :-p czyli taniec z odkurzaczem i może mopem :-D

Dzieńdoberek :-)

Helenkę przed chwilą do przedszkola wytransportowałam i luzik powiedzmy ;-)

Na moją córcię to nic nie wpływa, może chodzić uciapana, mokra i nie robi to na nią żadnego wrażenia :-)

Agnieszka zdrówka dla ciebie, mam nadzieję że katar odpuścił. Trzymam kciuki za wizytę u okulisty.

Anna super że z dzidzią wszystko ok :tak: nie dziwię się że chłopaki się cieszą ;-) Ala do typowa kobietka, czeka na wiosnę :-) I jak po wizycie u laryngologa ?

Mamusia super że Natalka zachwycona przedstawieniem, też kiedyś z chłopakami jeździliśmy do Wałbrzycha na przedstawienia teatralne dla dzieci chyba musimy wrócić do tego , może Helenka wysiedzi na przedstawieniu;-)

MamoPaulinki wrzucaj przepis spróbuję może się uda i zakalec nie wyjdzie ;-)

Maonka zdrówka dla Alicji

Wronka u nas też wszędzie woda , bleeeee :wściekła/y:Trzeba ciotki czarownice bardziej w garach mieszać coby wiosna przyszła;-)

Beti zdrówka dla dziewczynek

Basiu spokojnie kochana, skonsultuj małego jeszcze z innym specjalistom , poszukaj dobrego logopedę i psychologa.Każde dziecko jest inne tak jak pisały już dziewczyny , przytulam cię mocno i będzie dobrze.

Isabela porady udzieliłam, tylko nie wiem czy się wypłacisz :-p:-D

gosia mam nadzieję że kaszel szybko Hani odpuści. Jeśli chodzi o " Mojego Anioła wcielonego " ;-) to czasami różki się pojawiają , ale w porównaniu do chłopaków to rzeczywiście aniołek i taka mamina się teraz zrobiła, dzisiaj rano przez pół godziny się do mnie tuliła a jak wraca z przedszkola to też co chwilę mówi " tulić mamusi " :-)

Aniam mój S też kilka razy już na oparach do stacji podjeżdżał :wściekła/y: Super że autko już masz, niech ci służy :tak:

Elvie ty uważaj z tym godzenie jak tabsy odstawiłaś :-p

Miłego dnia kobietki:-)

hej,
u nas pachnie wiosną:-D
Mojemu M. też brud niestraszny, może łazić cały dzień. Chyba, że jest mokry, to czasami się przebiera.

Annaoj, trzymam kciuki za siuraka, super, że wszystko w porządku.
Aniam, co za auto kupiliście? pochwal się.
Aga, mój też przed fridą ucieka. Płacze nawet gdy Hani robię:-D Nosa za to wysmarkać nie chce. Ja psikam solą morską, ta mu nos oczyszcza i wszystko spływa. Lekarka mi mówiła na wizycie, że z wysmarkiwaniem nosa chłopcy zawsze mają większy problem niż dziewczynki. Nieoczyszczony nos może być przyczyną zatok.

gosieńka, ja też mam luzik, Mati w żłobie:-)
Maonka, zdrówka dla Alicji.

Miłego dnia, H. śpi a ja idę ćwiczyć:-)

Witam,
nie wiem gdzie ręce włożyć.Kamila jest na 4h a potrzeby moje na 9:-D

gosia - gratuluję konsekwencji w wykonywaniu ćwiczeń, trzymam kciuki za efekty! Mnie się zmobilizowac ostatnio trudno:/

gosienka - nic z godzenia nie wyszło, bo padliśmy:-D

Agnieszka - ja też z tych tańszych fryzjerów byłam zadowolona do czasu aż do porządnego fryzjera raz nie poszłam. Fryzjerów w Rio to było mnóstwo, dobry był jeden, który w dodatku zakładu nie miał. We Wrocku natomiast cenili się 3 razy drożej, a bez rewelacji te ich umiejętności były. Aktualnie jestem bardzo zadowolona i wierna Pawłowi zostanę:tak: Poza tym ja nie biegam co miesiąc, więc mój portfel to wytrzyma.

annaoj kce - cieszę się, że z Kropkiem wszystko ok. Wy już parkę macie to nie macie ciśnienia na określoną płeć, więc nic tylko kciuki za zdrowe śliczne różowe maleństwo trzymać:) Jak Wasza psinka??

Zmykam do garów. O 15:00 sąsiadka do mnie z 2-letnią córką po raz pierwszy przychodzi:)

Elvie no ja chodzę teraz co 6 tygodni mniejwięcej bo potem to mi się już włosy nie układają w ogóle bo odrastają a mam je na tyle krótkie że to przeszkadza strasznie...i nie zniosłabym takiego wydatku tak często ;-)

Tekst M. sprzed chwili:
(J)a: Wiesz, że jesteś moją kochaną gwiazdeczką?
M.: Nie jestem twoją gwiazdeczką
J: Nie?? A czym jesteś?
M. z rozbrajającą szczerością i uśmiechem: Łobuzem :-D

Ostatnia edycja:
My po wizycie u okulisty :-)

M. dał sobie pięknie zbadać oczy i mamy receptę na okulary :tak: cieszę się że dał sobie w końcu zrobić to badanie :tak: teraz tylko dać mu zrobić okularki ale to chyba we czwartek pojadę do opytka...
J. też super ale na lewe oko twierdził że lepiej widzi i rzeczywiście nie pomylił się ani razu. Przy prawym nie był pewien co jest napisane na tablicy.
Za 3 miesiące mamy przyjść jeszcze raz. M. w okularkach do czytania a J. ma mieć zakropione atropiną oczy... także w maju idziemy znowu :-)
Ale jestem zadowolona bo tylko 100 zł mi za 2 dzieci wzięła.

reklama
Agnieszka ja idę z SZymkiem 7 marca i aż się boję , bo bardzo bym nie chciała żeby nosił ryle . To było przekleństwo mojego dzieciństwa . :no:

Anna - teraz to już cyyba obojętne , jak napisały laski oby zdrowe było .

Gosia - Czy ubierasz czasem małą na czerwono , pytam bo mam piękny dres z covodrillo . Mi się bardzo podoba , ale pytam o kolor , bo wiem że ten akurat nie każdy lubi .

Elvie paczka do ciebie poszła i wiesz co ja to jednak jestem debilem :no: Bo mogłam Ci tą kartę w ori tam wsadzić :wściekła/y: No kretyn a tak to się trzeba na pocztę dymnąć .

Isabela do ciebie też poszło :tak:

Furą się pochwalę ale pozwolicie że w innym miejscu .
No i wczoraj jeszcze rzutem na taśmę opyliłam punto :-D:-D laska już raz była oglądać i tylko już nogami przebierała kiedy je będzie mogła zabrać :-D

Ściągała kiedyś któraś kamień ? Głupie pytanie bo na bank tak . Boli ? Pytam bo jutro idę . Nigdy nie robiłam , bo zawsze każdy mówił że nie ma potrzeby . A że mam za free jeszcze to sobie skorzystam . I jakoś się bardziej boję niż zwykłej wizyty . No debil :)

Do góry