reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

0041..gif
smacznego jajeczka dla wszystkich już rozpakowanych jak i dla tych co dalej jak ten kurczak wyczekują rozwiązania :-D

reklama
Witam
U Nas z rana piękne słoneczko :-)
Uciekam szykować się do Kościółka, a na 18 mamy chrzciny
Nie wiem czy w międzyczasie do Was zaglądnę, więc już teraz życzę wszystkim:

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłosci.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja

Nasza święconka, babeczkę upiekłam sama :)
życzę wszystkim Wesołych Świąt, samcznego jajka, mokrego dyngusa i Błogosławieństwa Zmartwychwstałego Pana!!!!

03-04-10_1045..jpg

Ja tez z życzeniami

Zdrowych, blogosławionych Świąt Wielkanocnych,
Smacznego Jajka i mokrego dyngusu
oraz uśmiechu, spokoju i spełnienia marzeń.
kartka%20wielkanocna%201.jpg

Jak ja Wam zazdroszcze tego co czytam... "...jak karmię z jednej piersi to z drugiej leci mleko..." u mnie to daleko do czegoś takiego... :-(
Co nie zmienia faktu, że moja"AKCJA LAKTACJA" trwa nadal i walczę ostro! Efekty ciągle marne ale coś tam leci więc się staram.:confused:
Widziałam się wczoraj z doradca laktacyjną, powiedziała, że dobrze robię wszystko. Teraz mam co 3h odciągać pokarm bez względu na dziecko, w nocy spać i odpoczywać poza przystawianiem Małej, poza tym przystawiać na żadanie ile się da i butelkę też dawać.
Twierdzi, że powinniśmy się rozkarmić jak ja się odblokuję, bo problem chyba jest w mojej głowie, bo pokarm jest, trzeba go "tylko" odblokować...;-) We wtorek Pani laktacja ma do nas wpaść i będziemy myśleć dalej co robić... No zobaczymy...;-) 3majcie proszę kciuki!!:tak:

Hejka
Poczytałam troszkę co tam u was no i co .. teraz tylko czekać czy Zielona coś zdziała przez te święta he he .
Mój doktorek wczoraj do mnie z życzeniami dzwonił .. może chciał wybadac sprawę czy będzie musiał się wybrać do szpitala w święta czy ma wolne . Bo on nawet w nocy o północy przyjedzie żeby mnie ciachać .. ale ja tam się nigdzie nie wybieram

13- Tobie to i te 13 kg nie zaszkodzi sucharku chudy .

Bylismy na cmentarzu z teściową potem ze święconką .. mąż w garach a ja odpoczwam .. mały śpi . !

laski zdrowych wesołych świąt i te nierozpakowane jeść ile wlezie wszystkie zakazane rzeczy !!
ja tak robie od kilku dni - lody z karmelem, piwo bezalkoholowe , cola i inne smaczne rzeczy nie koniecznie dozwolone po CC i przy karmieniu .

Hej
ja tylko tak na chwileczkę. Chłopaków wyekspediowałam do Kościółka ze święconką. Sama jednak nie ryzykuję i zostałam w domu.

Życzę wszystkim spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych i umiarkowanie mokrego dyngusa.

My tak troszkę w gościach obydwa dni, więc nie wiem czy uda mi się zajrzeć, tzn, zajrzeć na pewno, muszę być na bieżąco z nowymi dzieciaczkami;-);-), gdyby coś, ale nie wiem czy coś skrobnę.
wypoczywajcie dziewczyny.

też jak karmiłam 1 to z 2 ciekło, jak odciągałam to do 2 przykładałam butle taką szeroką i sie calkiem sporo zbierało, coś koło połowy tego co mi sie udawało wydoić...

Justa
dzięki za odpowiedz

Ja jak karmilam synka piersia to zawsze z drugiej mi lecialo,i pod druga piers podstawialam szklanke,dzieki temu uzbieralam trroche pokarmu i on sie nie marnowal,przelewalam go butelki i jak musialam wyjsc na pare godzin to zawsze ten pokarm byl,gdybym nie zdazyla wrocic na czas do domu i nakarminc malego

Dziewczyny to po prostu genialne. Że też na to nie wpadłam. Też zawsze mi pokarm wyciekał jak Igora karmiłam i się marnował. Jeśli teraz tak będzie wykorzystam Waszą metodę.
Ja to jak do domu z pracy wchodziłam na widok Małego mleko leciało. Podobno jakieś hormony działają i często tak jest:-):-)

Elvie
ja ani w pierwszej ciąży ani teraz żadnych wycieków nie mam. Igora karmiłam do 8 miesiąca, bez problemów. Około 7/8 miesiąc moje dziecko po prostu stwierdziło (jak zasmakowało innych rzeczy), że dość ma cycka. Nie ukrywam, że próbowałam negocjować;-);-), ale po jakiś 2 tygodniach się poddałam.

Cześć!! Ja po ciężkiej nocy, ten ropień o którym wam mówiłam strasznie mi dokucza czuję się jak bym już urodziła bo chodzić nie mogę i siedzieć :-( Całą noc na paracetamolu i ciepłych okładach masakra mówię wam ile my się jeszcze wycierpimy żeby mieć te swoje maleństwa na świecie... Modlę się zeby to dziadostwo już pękło bo nie daję rady normalnie.

Ja w tym roku nic na święta nie robię, jedziemy do moich rodziców:tak:

Wesołych Świąt dziewczyny!!!
http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf

reklama
Ja również się melduję w ten piękny, słoneczny, świąteczny dzień:-)

U mnie dzisiaj wybiła magiczna data na którą czeka się całe 9 miesięcy -
3.04.2010 r. a tu nic:-D:-D Dalej nic się nie dzieje:-(

Mąż mi właśnie oznajmił że wybiera się dzisiaj na mecz swojej dawnej drużyny w której grał a ja mając do wyboru siedzenie samotne w domu a odwiedziny u teściów (czytaj: objedzenie się pysznościami) wybrałam teściów:-D

Życzę wam kochane wesołych świąt, smacznego jajeczka, braku dolegliwości ciążowych, szybkich i bezbolesnych porodów:-D
WESOŁYCH ŚWIĄT

Do góry