reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kurna, siły mnie opuściły totalnie, a stan wkur#$%nny nie pomaga. Jakaś zimowa chandra albo ot tak z braku słońca sił sobie w pizdu poszły.

W ogóle nie rozumiem o czym rozmawiacie, co to te monstery całe są :-D. Chyba trzeba będzie nadrobić zaleglości :tak:.

Co do logopedy, to tiaaaaaaa, dostalismy rady: lizanie lizaków kurna. a później był wyjazd i tak już Adaś tu dwa miesiące jest. Co mogę powiedzieć, to że z tyg na tydz jest coraz lepiej z jego mową, ale i tak do specjalisty pójdziemy. Najpierw niech Adaś choc minimalnie ang ogarnie. Narazie poza BJU nic nie mowi w tym jezyku. Bju to rzecz jasna blue, tak nazywa tez zielony nie wiedzieć czemu :).
Zanim wybierzemy sie do logopedy, niestety czeka nas wizyta u nefrologa, celem sprawdzenia Adasiowych nerek. Przed samym wyjazdem okazało się, że G cierpi na wrodzoną wadę nerek, tak samo jak jego ojciec. Siłą rzeczy wiec chciał nie chciał trzeba przebadac Adasia

Zielona, oczywiscie zapraszam do podobno pieknego yorkshire :tak:. Na początku mojego pobytu na wyspie, bylam przerazona, bo nie dośc, że ludzie tu mowili jakby byli gluchoniemi i w zyciu nie po angielsku, tylko nie wiem...arabsku albo jakims innym suahili to jeszcze na dodatek nie czaili co ja probuje mowic.Teraz mowie podobnie jak oni, nie odróżniając co jest ang a co yorkshire.

Co do mojego slubnego, to siedzi z Adasiem w domu i dzielnie probuje uczyć sie angielskiego, bo ni w zab nie zna tego jezyka.

reklama
Najlepszego dla Agnieszek - Wronka, Aga, Agnieszka, Aniez :) jeżeli o którejś Agnieszce zapomniałam to "sorry taka skleroza" Anez Ty chyba dzisiaj nie obchodzisz, ale co tam w kwietniu pożyczę Ci jeszcze raz

Najlepszego także dla Jarka - Aniam przekaż proszę :)

Małż mi wsiąkł - coś mi tu gdacze, muczy, kwacze - o żreć woła

Koleżanka Julki przyniosła do Przedszkola nową zabawkę - Kucyka - Księżniczkę Lune - no tak się ten mój potwór uparł, że taką chcę - nawet bym jej kupiła tylko tego konika nigdzie nie ma - braki magazynowe, jak smyk już nie ma - to świat się kończy.

A jak to wyglada ? Olka ma gadającą Cadence . :tak:
MY LITTLE PONY KSIĘŻNICZKA CADENCE MÓWI PO POLSKU (3872156928) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

sporo ma ogólnie koników .

GOSIEŃka poka jak się wylansowałaś . :tak:

Dla Agnieszek wszystkiego naj naj .

Sto lat Agnieszek! Dla Jarosława także wszystkiego, co najlepsze;-)

wronia - pewnie, że zawsze warto sprawdzić, ale co się nadenerwowałaś to Twoje. Za dalsze badania kciuki zaciskam, a jeśli chodzi o alergię to teraz chyba każde dziecko na coś uczulone jest :-(

sospettosa - to lizanie lizaków nie musi być głupie. U mnie na podwórku jednemu chłopcu kazał gwizdać i na jąkanie to pomogło, więc kupuj mu te lizaki, co Ci zależy. A Twoja opowieść przypomniała mi jak do Niemiec pojechałam i też się okazało, że w jednej wsi kumam a w drugiej taki dialekt, że za nic w świecie nie mogłam zrozumieć co do mnie mówią. No, ale w PL tez tak jest.

nata - witam wśród "zadowolonych" klientów poczty polskiej. Mnie w grudniu zaginęły 2 pary butów, klientka z allegro jazdy o nie robi, na poczcie byłam już w tej sprawie cztery razy i nadal szukają:/

Lena ma zapalenie gardła, dostała spray i syropy, osłuchowo jest czysta, uszy tez ok. Jeśli będzie goraczkowac to mamy się w piatek pojawić, jak nie to po weekendzie. Uff..

Co za piękny dzień :) normalnie chodzę dzisiaj jak nafazowana :) śnieg pada i mi się podoba :D Oby do lutego w Karkonoszach dotrwał, bo na sanki chcemy pojechać :)

Sospettosa- dobrze Wam powiedział, lizanie lizaków to jedno z ważniejszych ćwiczeń logopedycznych, ale powinien też zalecić jedzenie skórek od chleba, marchewek, twardych, ciągutek itd. Chodzi o wzmacnianie mięśni :) masaż logopedyczny:

Raaany Julek !: Masaż logopedyczny - dr Elżbiety Stecko

Możesz sobie wygooglować, najlepiej jak logopeda pokaże

Dmuchanie świeczek, balonów, baniek mydlanych.

I rób to, nawet jeśli wydaje Ci się banalne :) najlepiej znajdź dobrego logopedę i to nie jak Adaś zacznie ang. kumać, tylko od razu. Po co mu utrudniać, logopeda pomoże, nie zaszkodzi.

Elvie- super, że na razie nic groźnego

Wronka- uffff, ale Ty wiesz co ja myślę :)

Gosieńko- to kto wstał dwoma lewymi nogami?

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA AGNIESZEK I DLA JARKA :) Aniam- uściskaj małżona od nas :)

Aniez, widze zmiana dekoracji :)
Sospettossa, dzialaj juz, go z czasem bedzie trudniej cwiczyc. Na szczescie angielski jest prosty w wymowie :)

Zimno jak cholera... Jeszcze do domu musimy jakos dotrzec

Zielona- wywaliło mi obie sygnaturki nie mam pojęcia dlaczego :( a avatar... no wiesz... doszło do mnie dzisiaj, że lubię zimę :p

Zielona- wywaliło mi obie sygnaturki nie mam pojęcia dlaczego :( a avatar... no wiesz... doszło do mnie dzisiaj, że lubię zimę :p
sygnaturki Ci wywaliło tak jak i mnie, mialayśmy je na maluchy.pl a to własnie witryna zaierająca wirusy i wlasnie przez tę witryne niektóre osoby nie mogły na forum wchodzić. Kiedyś juz byla akcja z ta witryną i nawet administratorzy pisali by pousuwać suwaczki z maluchy.pl :tak:

reklama
Do góry