reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kurna, siły mnie opuściły totalnie, a stan wkur#$%nny nie pomaga. Jakaś zimowa chandra albo ot tak z braku słońca sił sobie w pizdu poszły.

W ogóle nie rozumiem o czym rozmawiacie, co to te monstery całe są :-D. Chyba trzeba będzie nadrobić zaleglości :tak:.

Co do logopedy, to tiaaaaaaa, dostalismy rady: lizanie lizaków kurna. a później był wyjazd i tak już Adaś tu dwa miesiące jest. Co mogę powiedzieć, to że z tyg na tydz jest coraz lepiej z jego mową, ale i tak do specjalisty pójdziemy. Najpierw niech Adaś choc minimalnie ang ogarnie. Narazie poza BJU nic nie mowi w tym jezyku. Bju to rzecz jasna blue, tak nazywa tez zielony nie wiedzieć czemu :).
Zanim wybierzemy sie do logopedy, niestety czeka nas wizyta u nefrologa, celem sprawdzenia Adasiowych nerek. Przed samym wyjazdem okazało się, że G cierpi na wrodzoną wadę nerek, tak samo jak jego ojciec. Siłą rzeczy wiec chciał nie chciał trzeba przebadac Adasia

Zielona, oczywiscie zapraszam do podobno pieknego yorkshire :tak:. Na początku mojego pobytu na wyspie, bylam przerazona, bo nie dośc, że ludzie tu mowili jakby byli gluchoniemi i w zyciu nie po angielsku, tylko nie wiem...arabsku albo jakims innym suahili to jeszcze na dodatek nie czaili co ja probuje mowic.Teraz mowie podobnie jak oni, nie odróżniając co jest ang a co yorkshire.

Co do mojego slubnego, to siedzi z Adasiem w domu i dzielnie probuje uczyć sie angielskiego, bo ni w zab nie zna tego jezyka.

reklama
Najlepszego dla Agnieszek - Wronka, Aga, Agnieszka, Aniez :) jeżeli o którejś Agnieszce zapomniałam to "sorry taka skleroza" Anez Ty chyba dzisiaj nie obchodzisz, ale co tam w kwietniu pożyczę Ci jeszcze raz

Najlepszego także dla Jarka - Aniam przekaż proszę :)

Małż mi wsiąkł - coś mi tu gdacze, muczy, kwacze - o żreć woła

Koleżanka Julki przyniosła do Przedszkola nową zabawkę - Kucyka - Księżniczkę Lune - no tak się ten mój potwór uparł, że taką chcę - nawet bym jej kupiła tylko tego konika nigdzie nie ma - braki magazynowe, jak smyk już nie ma - to świat się kończy.

A jak to wyglada ? Olka ma gadającą Cadence . :tak:
MY LITTLE PONY KSIĘŻNICZKA CADENCE MÓWI PO POLSKU (3872156928) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

sporo ma ogólnie koników .

GOSIEŃka poka jak się wylansowałaś . :tak:

Dla Agnieszek wszystkiego naj naj .

Sto lat Agnieszek! Dla Jarosława także wszystkiego, co najlepsze;-)

wronia - pewnie, że zawsze warto sprawdzić, ale co się nadenerwowałaś to Twoje. Za dalsze badania kciuki zaciskam, a jeśli chodzi o alergię to teraz chyba każde dziecko na coś uczulone jest :-(

sospettosa - to lizanie lizaków nie musi być głupie. U mnie na podwórku jednemu chłopcu kazał gwizdać i na jąkanie to pomogło, więc kupuj mu te lizaki, co Ci zależy. A Twoja opowieść przypomniała mi jak do Niemiec pojechałam i też się okazało, że w jednej wsi kumam a w drugiej taki dialekt, że za nic w świecie nie mogłam zrozumieć co do mnie mówią. No, ale w PL tez tak jest.

nata - witam wśród "zadowolonych" klientów poczty polskiej. Mnie w grudniu zaginęły 2 pary butów, klientka z allegro jazdy o nie robi, na poczcie byłam już w tej sprawie cztery razy i nadal szukają:/

Lena ma zapalenie gardła, dostała spray i syropy, osłuchowo jest czysta, uszy tez ok. Jeśli będzie goraczkowac to mamy się w piatek pojawić, jak nie to po weekendzie. Uff..

Co za piękny dzień :) normalnie chodzę dzisiaj jak nafazowana :) śnieg pada i mi się podoba :D Oby do lutego w Karkonoszach dotrwał, bo na sanki chcemy pojechać :)

Sospettosa- dobrze Wam powiedział, lizanie lizaków to jedno z ważniejszych ćwiczeń logopedycznych, ale powinien też zalecić jedzenie skórek od chleba, marchewek, twardych, ciągutek itd. Chodzi o wzmacnianie mięśni :) masaż logopedyczny:

Raaany Julek !: Masaż logopedyczny - dr Elżbiety Stecko

Możesz sobie wygooglować, najlepiej jak logopeda pokaże

Dmuchanie świeczek, balonów, baniek mydlanych.

I rób to, nawet jeśli wydaje Ci się banalne :) najlepiej znajdź dobrego logopedę i to nie jak Adaś zacznie ang. kumać, tylko od razu. Po co mu utrudniać, logopeda pomoże, nie zaszkodzi.

Elvie- super, że na razie nic groźnego

Wronka- uffff, ale Ty wiesz co ja myślę :)

Gosieńko- to kto wstał dwoma lewymi nogami?

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA AGNIESZEK I DLA JARKA :) Aniam- uściskaj małżona od nas :)

Aniez, widze zmiana dekoracji :)
Sospettossa, dzialaj juz, go z czasem bedzie trudniej cwiczyc. Na szczescie angielski jest prosty w wymowie :)

Zimno jak cholera... Jeszcze do domu musimy jakos dotrzec

Zielona- wywaliło mi obie sygnaturki nie mam pojęcia dlaczego :( a avatar... no wiesz... doszło do mnie dzisiaj, że lubię zimę :p

Zielona- wywaliło mi obie sygnaturki nie mam pojęcia dlaczego :( a avatar... no wiesz... doszło do mnie dzisiaj, że lubię zimę :p
sygnaturki Ci wywaliło tak jak i mnie, mialayśmy je na maluchy.pl a to własnie witryna zaierająca wirusy i wlasnie przez tę witryne niektóre osoby nie mogły na forum wchodzić. Kiedyś juz byla akcja z ta witryną i nawet administratorzy pisali by pousuwać suwaczki z maluchy.pl :tak:

reklama
Do góry