Ello.
Tak zaczelam nadrabiac zaleglosci, ale sie poddalam.
Znieczulica panuje wszedzie. Dwa dni temu jechalam autobusem, pelnym po brzegi i nikt nie pomyslal nawet zeby chociaz zapytac, czy chce usiasc. Pewnie widzialyscie filmy o dzikim zachodzie, dzikim Meksyku i tym, jak tam prowadzi sie pojazdy. Nie bylo w tym za grosz klamstwa. Trzeba mocno sie trzymac, by nie latac z konca na poczatek autobusu, i spowrotem.
Ludzie laza jak im sie podoba, nie zwazajac na innych i raczej zepchna cie z chodnika, lub w staranuja, niz sami z niech zejda chocby na sekunde. nikt miejsca w kolejce nie ustapi, nawet tej kolejce do kasy dla uprzywilejowanych...
Koszmar.
O kilogramach:
Babeczki nie dajmy sie zwariowac. Ciagle wlazenie na wage i stresowanie sie w wyniku otrzymanej w ten sposob wiedzy, nie wplywa dobrze ani na nas, ani na nasze babelki. Jasne, trzeba zachowac zdrowy rozsadek - we wszystkim!
Z tym chudnieciem w trakcie karmienia to tez nie do konca prawda. Niektorym kobietom waga wskazuje wciaz ten sam wynik, inne chudna, a jeszcze inne wprost przeciwnie...
Ja generalnie nie powinnam przytyc w trakcie ciazy wiecej niz 11kg, ale juz pewnie ten wynik osiagnelam... Najciekawsze jest to, ze ja nie bylam gruba przed ciaza, tylko ciezka. Wiec chyba nie powinnam sie przejmowac wytycznymi odnosnie wagi. Jesli nawet powinnam - mam je gdzies! dzis wlasciciel domu, ktory wynajmujemy wymienil nam kuchenke, wiec piekarnik znowu dziala, a za tym idzie duuuze prawdopodobienstwo, ze zaczne znowu piec i rosnac okraglutka. Czekam na przyprawy do piernika
Co do bycia okraglutka, moj brzuch znowu zmienil ksztalt i wyglada na mniejszy niz tydzien temu... Dziwne. A moze nie zmienil ksztaltu, tylko doszedl do siebie po swiatecznym obzarstwie
Ocieplilo sie nieco i juz jest chyba z 8º.