reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dzień dobry,
a ja właśnie wstałam..a raczej zostałam obudzona.Bedę musiała chyba powyłączać telefony , bo to skandal żeby mi przerywać słodki sen o godzinie 11:-DJessus, ale ze mnie trolik- śpię i śpię....Pewnie dopoki głód by mnie nie zbudził spałabym nawet cały dzień...
Życzę miłego dzionka wszystkim mamuśkom i brzuszkom:-Didę szamać!

reklama
kamisia, mówią,że to ostatnie chwile na wyspanie się...już niedługo (za dwa,trzy miesiące)wszystkie niedźwiadki będą musiały zbudzić się z zimowego snu;-);-);-) korzystajmy zatem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

ja z powrotem wskoczyłam pod kołdrę:-D

KAmisa Waniliowa no to ja jako przedstawicielka kanapowców kwietniowych wychodze z domu na zakupy:tak: zeby nie bylo ze stadnie dogorywamy w domkach. jak cos to mowcie ze jedna na polowaniu a reszta ogniska musi pilnowac:-D hehe jak to na lwice przystało:-):-):-):-):-):-)

Za to teraz z każdym tygodniem jest mi ciężej, plecki bolą, brzusio pobolewa, szybko się męczę, chyba się kurczę starzeję:baffled:
no co ty, nasze pokolenie sie wogole nie starzeje i nie zestarzeje:tak::-) tak ci sie tylko wydaje, bo w ciazy jestes:tak: a to wyjatkowy stan:-p

aniez - ja tez mam takie klopoty z ta zgaga, juz nie wiem co robic kurde!!:wściekła/y::wściekła/y: jakie masz sposoby?? mi juz chyba nic nie pomaga...

kwiatuszekpregnet - kciuki za meza zacisniete, daj znac jak mu poszlo

Dziewczyny mam takie pytanie czy na kwiecień kupujecie jakiś kombinezon dla maleństwa - wiem, że z pogodą może być różnie, ale czy kombinezon jest konieczny
ja wlasnie sie tez zastanawiam, kupilam taki grubszy z polarku, ale czy to wystraczy to nie wiem...

kamisia, mówią,że to ostatnie chwile na wyspanie się...już niedługo (za dwa,trzy miesiące)wszystkie niedźwiadki będą musiały zbudzić się z zimowego snu;-);-);-) korzystajmy zatem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

ja z powrotem wskoczyłam pod kołdrę:-D

samo życie... moje szczęście wstaje między 7 a 8 i ja też muszę, ehhh a pospałoby się!! oczywiście wszystkim życzę dzieciaczków przesypiających całe nocki, bez płaczu kolek itd:-)

Dzień Doberek :-)

Znów nadrabiam zaległości :-D

Co do narodzin naszych pociech to mnie się też wydaje, że niestety zostanę marcówką :sorry2: bo termin wg OM mam na 2.04, a Mała jest chyba większa niż mniejsza, więc obawiam się, że zechce nas przywitać wcześniej:tak: a tak chciałam kwiecień ;-)

Poza tym wczoraj dalej robiliśmy z M rekonesans po sklepach i kupiliśmy znów parę drobiazgów :-) Uwielbiam te zakupy!:-) Lada moment zamawiamy w sieci łóżeczko, pościel no i oczywiście wózeczek :-D

dziewczyny mam pytanko czy bóle ciągnące brzucha podczas chodzenia to norma..wiem że każda ciąża jest inna , ale mam lekarza za 2 tygodnie dopiero i nie wiem czy spokojnie czekać, czy moze udać sie do niej wczesniej? Jestem w 25tyg ciązy

Ja mam takie od paru tygodni, zaczęło się od ciągnięcia a teraz są potwornie bolesne "kolki w podbrzuszu" jak chodzę... lekarz sprawdził szyjkę, powiedzial, że ok, mam brać ciągle dzużo magnezu i coż...nie chodzić skoro tak boli :baffled: a powód bóli- naciąganie więzadeł :baffled: tak, że mimo najszczerszych chęci na spacery już nie chodzę... no chyba że takie sklep-auto, przystanek-dom (a to już wyczyn bo muszę robić przerwy bo nie dojdę:no:)

Buziaki dziewczynki i duzo zdrówka! :-D

Justa24- zgagę postanowiłam przetrzymać!!! Jeszcze z miesiąc-półtorej, pod koniec ciąży powinno być lepiej, bo się brzuszek obniża i luz się robi u góry ;-) Trochę pomagają mi migdały, czasem Reni (w tabletach). Teoria, że trzeba mnej jeść padła dziś rano, bo rano nie jadłam wcale, a wczoraj ostatni posiłek był o 19:00 :-(
Mi się wydaje, że ten polarek styknie- długich wycieczek na początku nie będziesz robić, a potem zrobi sie cieplutko :-D

Ewka- no to Jerzyk pięknie śpi :-D Kuba budzi się o 8:00, to w weekendy bierzemy go do wyrka i on ogląda bajki a my dosypiamy :-D

dziewczyny masakra siostra mi mówiła że w dzień dobry tvn dziś mówili o tym jak kosmetyki wpływają na gospodarkę hormonalną, est lista 17 niebezpiecznych składników i choć występują one w czymś w śladowych ilościach, to jeżeli użyjemy żel do mysia twarzy, potem peeling, maseczkę i krem to zapewniamy skórze koktajl mołotowa
no i w ogóle że nawet kosmetyki dla dzieci to mają i potem dziewczynki szybciej dojrzewają, szybciej rosna im piersi itp, a kiedys tak nei bylo, bo nie bylo tych kosmetyków
masakra
a chłopczyki np. maja problem z jądrami
podobno jest wiecej przypadków raka piersi od antyperspirantów z tymi skladnikami bo tam sa wezly chlonne i to wrazliwe miejsce, alebo jak ktos uzywa plastry antykoncepcyjne i nakleja w okolicach piersi bo sie wstydzi na ramieniu irp makskra poczytajcie sobie

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Dlaczego niektóre kosmetyki mogą szkodzić

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Pro_Test przeciw składnikom kosmetyków zaburzającym gospodarkę  hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _17 składników kosmetyków  które zaburzają gospodarkę  hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Lista kosmetyków

reklama
dziewczyny masakra siostra mi mówiła że w dzień dobry tvn dziś mówili o tym jak kosmetyki wpływają na gospodarkę hormonalną, est lista 17 niebezpiecznych składników i choć występują one w czymś w śladowych ilościach, to jeżeli użyjemy żel do mysia twarzy, potem peeling, maseczkę i krem to zapewniamy skórze koktajl mołotowa
no i w ogóle że nawet kosmetyki dla dzieci to mają i potem dziewczynki szybciej dojrzewają, szybciej rosna im piersi itp, a kiedys tak nei bylo, bo nie bylo tych kosmetyków
masakra
a chłopczyki np. maja problem z jądrami
podobno jest wiecej przypadków raka piersi od antyperspirantów z tymi skladnikami bo tam sa wezly chlonne i to wrazliwe miejsce, alebo jak ktos uzywa plastry antykoncepcyjne i nakleja w okolicach piersi bo sie wstydzi na ramieniu irp makskra poczytajcie sobie

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Dlaczego niektóre kosmetyki mogą szkodzić

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Pro_Test przeciw składnikom kosmetyków zaburzającym gospodarkę hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _17 składników kosmetyków które zaburzają gospodarkę hormonalną

PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - _Lista kosmetyków

Na to wychodzi że nie powinnyśmy się niczym smarowć bo wszystko szkodzi:shocked2:
Ja jakoś się tym nie nakręcam- bo gdyby tak było musiałabym się myć tylko przegotowaną wodą . Ludzie porobili jakieś badania kliniczne na tych kosmetykach-wydali mnóstwo kasy i teraz wprowadzają zamęt. Przecież nikt z nas nie wsmarowuje sobie tony kremu dziennie i nie zjada pół tubki pasty do zębów.

Do góry