reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

No własnie nie wszedzie tak jest , tam gdzie ja lezałam jakby coś się działo z dzickiem przyjmują spowrotem i dziecko i ciebie i tak jest w wielu szpitalach . Mojej kolezanki synek wrócił za kilka dni z ostrą zółtaczka i przyjeli i ja i jego:tak:

[Z tymi salami jedynkami to nie zawsze jest tak ze tata może zostac trzeba się dowiedziec u mnie nie można było . odwiedziny tylko mogły być do 23ciej na tej sali a w dzień ile się chciało:tak:
Wpadne potem :)

A ktory to byl szpital?????

Witam!
Przyznam się bez bicia, że nie przerobiłam całego tematu, gdyż jest już bardzo dużo stron, ale rejestruję się jako kwietniówka 2010. Termin porodu - 17 kwietnia (planowo) a jaki będzie faktyczny, to natura pokaże...

WITAJ
:tak:

reklama
dziewczyny czy to normalne, ze nie czuje jeszcze ruchów mojego Okruszka? nic a nic nawet tzw motylkow, bo juz bawet na suwaczku piszą o tych ruchach a tu nic....:-(

Witam się z rana

Paulka -oczywiście ze możliwe. Lekarze mówią żeby nie panikować za wcześnie że się nic nie czuje... to zależy od wagi matki, od tego ile maluch ma miejsca w brzuchu zapewne i dlatego czasem ruchy są szybciej wyczuwalne a czasem po 20/22 tc.

Amorek52 ja się zapisałam do szkoły rodzenia -zaczynam w 30tc trwa 6 tygodni -więc powinnam się wyrobić:tak:

Uciekam dziewczynki. Miłego dnia:-)

13x13 dzięki za pocieszenie ... bo sie naczytalam ze chudsze dzieczyny niby sszybciej czuja cokolwiek... a ja raczej jestem drobna, waze 49 kg a brzuszka nie widac rano wcale a wieczorem tylko troszke i nic tam nie slychac... ech...
13x13 widze ze Ty tez z Warszawy... mozna wiedziec gdzie sie zapisalas do szkoly rodzenia i ile placisz?
bo ja tez juz zaczelam o tym myslec ale nie wiem gdzie sie zapisac i w ktorym tyg...

Witajcie..

Pamiętacie mnie jeszcze????
Powoli wracam do was i na forum. Miewam jeszcze czasami dołki, ale zdaje sobie sprawę,że potrzeba czasu, a będzie coraz latwiej. Z moją dzidzią jak narazie wszystko ok, bynajmniej tak mi się zdaje, bo czasami kopnie mamusie i daje znac ,że fika sobie w brzuszku. Wizytę u gina mam 12.11 i mam nadzieję,że dowiem się co tam sobie siedzi. Brzuchol przez ostatni tydzien dosyc gwałtownie wybił i muszę się rozejrzec za jakimis spodniami ciążowymi. Na razie tyle. Pozdrawiam

Pamiętamy, pamiętamy :-):-):-)

Ja dziś z rana sama zadbałam o 'wybicie' brzuszka, bo z wielkiego łakomstwa opiłam się jak kefiru... Teraz siedzę, jak mały bąk... Ale dobry był :-)

Coraz trudniej mi nosić moje 15 kilowe szczęście, bo brzuch ciągnie i pobolewa po takiej 'siłowni' :-( ale Kuba jest dzielny i przytula się do mamy na stojąco... czasem tylko w przypływie wielkiej miłości zaczyna się po mnie wspinać :-)

Generalnie czuje się tez strasznie 'zakwaszona' ale ponieważ wyniki moczu są nie za dobre to muszę jeść jakieś kosmiczne ilości witaminy C- 6 dziennie ;-) dobrze, że zgagi nie mam na razie, bo kwas+ zgaga to byłby koszmar!!!

ale wam fajnie, ze macie te wszystkie ciażowe dolegliwosci... podzielcie się... przynajmniej czujecie sie jak w ciązy...:zawstydzona/y: bo ja to gdybym na usg nie zobaczyła tego Okruszka w srodku i serducha nie slyszala to bym sie upierała ze to jakies pomówienia sa i ze ja w zadnej ciazy nie jestem...

kochane a ja przestalam czuc maluszka, troszke panikuje, ale wole wam napisac niz po raz kolejny latac dogina....
moze dostal wiecej miejsca tam w pecherzyku i juz tam mamy nie obija????:-(
jak myslicie :-:)-:)-(

Witaj Dimka:)
Ja dziewczyny wstałam o 5 i mam doła ryczałam znowu bez powodu,co ta dzidzia ze mną robi.Już prawie półmetek a nastroje straszne.:-(
Paulka90 jak najbardziej możliwe że jeszcze nie czujesz,ja w pierwszej ciąży miałam ruchy dopiero 20/21 tydz.nie martw się z dzidzią na pewno wszystko ok.zobaczysz jeszcze chwilka i zacznie rozrabiać:)
Kurna przez 2 miesiące leczyłam zęba kanałowo i co wczoraj byłam a ona mi że do usunięcia:(i muszę zapytać gin.jakie znieczulenie bo ona sama się boi podać.
No a teraz zmiatam w gary jakiś obiad szykować.Pozdrawiam i buziolki dla brzusi:)

reklama
jestesaniolkiem ja też czasami nie czuję a w dzień rzadko dopiero jak się położę albo w nocy i to raz silniej że po jednej stronie wypcha mi skórę, a raz słabiej jakby pęcherzyki powietrza pękały,nasze bąble są jeszcze malutkie i nie mają tyle siły, a my chciałybyśmy już poczuć porządne kopniaki :-)czasami mnie to też martwi bo na początku miałam zagrożoną ciąże i tyle tabletek,że dzidzia od tych prochów jakaś słabsza.

Do góry