reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam!
Przyznam się bez bicia, że nie przerobiłam całego tematu, gdyż jest już bardzo dużo stron, ale rejestruję się jako kwietniówka 2010. Termin porodu - 17 kwietnia (planowo) a jaki będzie faktyczny, to natura pokaże...

dimka witamy w naszych szeregach :-)

reklama
13x13 dzięki za pocieszenie ... bo sie naczytalam ze chudsze dzieczyny niby sszybciej czuja cokolwiek... a ja raczej jestem drobna, waze 49 kg a brzuszka nie widac rano wcale a wieczorem tylko troszke i nic tam nie slychac... ech...
13x13 widze ze Ty tez z Warszawy... mozna wiedziec gdzie sie zapisalas do szkoly rodzenia i ile placisz?
bo ja tez juz zaczelam o tym myslec ale nie wiem gdzie sie zapisac i w ktorym tyg...

każdy szpital oferuje szkołe rodzenia, ale jak chcesz naprawdę fajną atmosferę i w ogóle fachową pomoc to polecam kurs organizowany przez DOM NARODZIN :-)

ale wam fajnie, ze macie te wszystkie ciażowe dolegliwosci... podzielcie się... przynajmniej czujecie sie jak w ciązy...:zawstydzona/y: bo ja to gdybym na usg nie zobaczyła tego Okruszka w srodku i serducha nie slyszala to bym sie upierała ze to jakies pomówienia sa i ze ja w zadnej ciazy nie jestem...

kochana ja miałam to samo ;-) aż do usg nie byłam pewna czy lakarze mnie nie oszukują :-D czy to nie jakiś Truman Show :cool:

kochane a ja przestalam czuc maluszka, troszke panikuje, ale wole wam napisac niz po raz kolejny latac dogina....
moze dostal wiecej miejsca tam w pecherzyku i juz tam mamy nie obija????:-(
jak myslicie :-:)-:)-(

kochana, dzisiaj taki smętny dzień, może fasolek też to czuje i dzisiaj postanowił być spokojniejszy, jak do jutra nic się nie zmieni to idź do lekarza.

dzieki za rady dziewczyny, chemia go nie chce faszerowac, ale marcheweczke chetnie sprobujemy:)

kamisia
powodzenia przy przeprowadzce

też dużo dobrego słyszałam o domu narodzin, nawet sie zastanawialam czy tam nie jechac rodzic w poprzedniej ciazy, ale jak by wygladal u Krakusa wpis urodzony w Wawie...?? hehe

no to dobrze ze jest dobrze....
jestesaniolkiem to dopiero 16 tydz moze dzidzia sie inaczej ulozyla i sedzi sobie cichutko gdzies w kaciku

Boze dziewczyny jak ja sie nudze.... i zadnej perspektywy do godz 19 aaaa zgnijemy z Zosiantem w tym łozku...

aniez,dobrze zrozumiałam,że masz zasdowy mocz? ja mam jeszcze liczne bakterie i za niski ciężar moczu.i też kupiłam sobie przedwczoraj witaminę c...i kapuchę kiszoną zajadam.tak na własna odpowiedzialność to robię,bo lekarka nie patrząc na wyniki,zawsze mówi-jest dobrze...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziś wielki dzień-pierwsza wizyta u nowego lekarza.myslałam,żę już nigdy się nie doczekam:-):-):-)

a propo's domu narodzin : Z wielką przykrością zawiadamiamy, że prowadzenie działalności Domu Narodzin w dotychczasowej siedzibie przy ul. Głogowej 28a stało się niemożliwe z przyczyn od nas niezależnych.Dom Narodzin będzie kontynuował działalność na tyle na ile to możliwe w zaistniałej sytuacji. Planujemy prowadzenie przygotowania do porodu, asystę naszych położnych przy porodach w domu i w szpitalu oraz opiekę po porodzie. Informacja o kształcie oferowanych usług pojawi się na stronie w najbliższym czasie.

mi to bez roznicy jaka to szkola bedzie, bo i tak mam do niej mieszane uczucia czy opłaca sie na nią chodzic..., ale jak sa darmowe to po co wydawac te 500/600zl jak za to juz łozeczko mozna kupic dla dzidziulka...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a propo's domu narodzin : Z wielką przykrością zawiadamiamy, że prowadzenie działalności Domu Narodzin w dotychczasowej siedzibie przy ul. Głogowej 28a stało się niemożliwe z przyczyn od nas niezależnych.Dom Narodzin będzie kontynuował działalność na tyle na ile to możliwe w zaistniałej sytuacji. Planujemy prowadzenie przygotowania do porodu, asystę naszych położnych przy porodach w domu i w szpitalu oraz opiekę po porodzie. Informacja o kształcie oferowanych usług pojawi się na stronie w najbliższym czasie.

mi to bez roznicy jaka to szkola bedzie, bo i tak mam do niej mieszane uczucia czy opłaca sie na nią chodzic..., ale jak sa darmowe to po co wydawac te 500/600zl jak za to juz łozeczko mozna kupic dla dzidziulka...

Dom narodzin planuje ruszyć z ponowną pełną działalnością za rok we wrześniu, a co do szkoły rodzenia to prawda, jak jest możliwość bezpłatnej to też się na nią zdecyduję.
13x13 dzięki za namiary na tę szkołę, co prawda mieszkam pod Warszawą, ale studiuję i pracuję w Warszawie, więc też się liczy z tego co tam widziałam ;-)

Szkoła rodzenia daje bardzo dużo jeśli to Twoje pierwsze dziecko, dlatego nawet się nie zastanawiam czy iść, tylko planuje kiedy.

Do góry