reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kot-kot witamy :-) :-) :-) dawaj przepis na dziewczynki, bo jakby co, to na mnie tez będą się patrzeć z politowaniem, tylko u nas szansa na 3 chłopaków :-D Chciaż mąż idzie w zapare i nie chcie słyszeć o dzieciach, bo się boi, że będzie kolejny do musztrowania :-D:-D:-D

reklama
Czesc kot-kocie :-)

Siedze przy kompie i szukam jakiegos tanszego lokum. Kurde, wszystko co w przystepnej cenie takie norowate jest i w dodatku nawet mebli w kuchni nie ma... Jestem na najlepszej drodze do znienawidzenia meksyku.

Konstancja ma 3 z kolei dzien upierdliwca. Chce jej sie spac, ale zeby matce w kosc dac, nie chce zasnac.

kot kot - Ty to masz babiniec w domu :)
A jeszcze jakiegoś chłopaka planujecie , czy czwartą córe ?

Aniez - ja mam taka kolezankę na wrześniu ma trzech muszkieterów . Najstarszy ma 8 , potem w wieku Szymka i Najmłodszy niecały rok . środkowy miał być dzieczynką ( pojechała rodzić dziewczynkę ) ale okazło się że chłopak . Ona miała przeczucie że bedzie chłopak i niz rózowego poza pościelą nie kupiła

aniez - te dziewczynki to chyba przez niecierpliwość bo jak "postanowiliśmy", że chcemy kolejne dziecko to jakoś trudno było wytrzymać a przed owulacją to ponoć dziewczynki (o czym tu niedawno była mowa) no i u nas to się sprawdziło. Pierwszą chciałam córkę, drugą chciałam córkę (bo ja mam dwóch braci i brakowało mi zawsze siostry) trzecie dziecko do 20 tygodnia w moich myślach było chłopcem a i tak wyszła córcia.

hejka
szybko sie witam i spadam
poczytalam tylko ten watek i widze ze w miare wszystko ok u was
judysiu zdrowka!! mamusia87 tez!!
i tez duzo zdrowka dla kwietniowych malych chorowitkow!!
trzynacha super ze sie zameldowalas!
co do spania to ja spie gora 6 godzin i mi to wystarcza, wyspana jestem i mam sily jak kon...hehe
aniam mi tez doba to za malo...
w polszy super, znowu nabiore pare kilogramow, nawet nie chce pisac co dzis zjadlam bo bylby to najdluzszy z dzisiejszych postow hehe...
alijka z dziadkami oswojona a je w polszy za dwoch... ja mowie: nie ma to jak polski klimat, od razu widac ze moje dziecko to polak maly...
jutro bujam sie na sklepy i wykupie wszystko!!
to na tyle, spijcie dobrze
nie watpie, nie watpie hehe

Chorowitkom zdrowka - i tym malym i duzym.

Monia- zyjemy, zyjemy :-D

Hahahahaha- u nas właśnie ta metoda się nie sprawdziła :-) i mamy 'przedowulacyjnych' 2 chłopaków :-D

Aniez, to ja już rozumiem, skąd u mnie obie córki - moi "owulacyjni" chłopcy trafili do Ciebie ;-) Co prawda starszy nieco za wcześnie, ale co tam :-D

Witam,
u nas nuda. Sprzątać mi się nie chce, bo co posprzątam to zaraz i tak brudno, a na święta wyjeżdżamy. Szyłam dziś fartuszek dla Mani, bo ona jest "kucharz mały" (w odróżnieniu od Taty, który robi za "kucharza dużego" - tak, Cbeebies u nas króluje) i dostanie pod choinkę, jeśli uda mi się skończyć. Nelcia ostatnio łaskawie dla mnie budzi się w nocy 1 raz (czasem jeszcze drugi na podanie smoczka). Dziś byłam z wynikami u lekarza, starsza trafi pod opiekę urologa dziecięcego bo już ma w jednej nerce 2mm złóg.
I to tyle, tylko ducha świąt mi brak...

Katik, spóźnione ale szczere - wszystkiego dobrego
Judysia, kuruj się - dla mnie Tabcin to tabletki Bonda, działają przy przeziębieniu b. szybko. I buziaki dla Dzielnej Zosieńki
Mamusia, Tobie też zdrówka
Maonka, Agnieszka zdrówka dla dzieciaczków
13, najłatwiej to opiekę nad dziećmi na zwykłą działalność - jako klub malucha czy inne takie - bez nazywania żłóbek czy przedszkole. Póki co to pierwsze to strasznie trudno założyć bo podchodzi pod służbę zdrowia i musi mieć np. osobne pomieszczenie a brudne pieluchy. Przedszkole - nadzór gminy (ale i kaska z gminy). Klub malucha - żadnych nadzorów - dla właściciela lepiej, dla rodziców - różnie.
kot-kot, franekkimono witamy

Kot-kot witaj. Niezły babiniec u ciebie ;-)
Kot-kot witamy :-) :-) :-) dawaj przepis na dziewczynki, bo jakby co, to na mnie tez będą się patrzeć z politowaniem, tylko u nas szansa na 3 chłopaków :-D Chciaż mąż idzie w zapare i nie chcie słyszeć o dzieciach, bo się boi, że będzie kolejny do musztrowania :-D:-D:-D

Ja to się śmieje że już nie ze mną te numery ;-) przynajmniej nie teraz... mam dość dwójkę ;-) może za 10 lat... teraz mam dość. Ale znając nasze szczęście będzie 3 chłopak choć przyznaje szczerze że ani razu nie próbowaliśmy z tymi medotadmi na córkę/syna...ot poprosu zachciało nam się dziecka i tyle...
Nie śpimy już (znaczy ja i M.) od godziny bo dziadek był zastrzyk młodemu zrobić i juz nie zasnął...dobrze że to już przedostatni bo widać że już go to bardzo boli.
Monia masz rację jeśli chodzi o chorowanie M. Zaczęło się po powrocie znad morza...
Dzisiaj w planie mam umyć okna (a przynajmniej przetrzeć szyby ;-)) i podłogi...a co jeszcze zrobie to sie okarze...
Dobra ide do młodego bo stoi przy sofie i obgryza bezzębnymi dziąsłami pasek do spodni tatusia ;-) ;-D

My też nie śpimy :-) starszy w przedszkolu, młodszy się bawi w pokoiku :-) ale coś marudka, więc zaraz idzie w kimę!
U nas przeziębienia Bartqa to 'promocja' od braciszka, ale już katar nie robi na mnie wrażenia... na Bartku zresztą też... on pociągający jest i tyle.

Jeśli idzie o robotę, to w planie nie mam nic :-) co się zrobi to będzie, a co nie to nie ot i tyle.

reklama
Witam dziewczynki dzisiaj już trochę lepiej ze mną, dam radę poruszać się po domu o własnych siłach. Cały wczorajszy dzień i dzisiejszą noc moim przyjacielem byłą poduszka elektryczna cudowny wynalazek :-D

franekkimono, kot-kot witajcie dziewczynki

judysiu zdrowiej szybciutko

ulanka zdrówka dla Mani bo nerki to okropne cholerstwo wiem coś o tym bo od 10 rż jestem bywalcem poradni urologicznej już od 5 lat miałam spokój a tu znowu to *****. Mam wadę nerki tzn zwężenie ujścia nerki i wystarczy że usiądę na czymś zimnym albo mnie powieje i jest bonanza

ooo widzę że tu się szykuje wysyp biznesłumen;-) super dziewczyny oby wasze firmy przynosiły duże zyski no i szukajcie wszelakich dofinansowań żeby jak najmniej kosztów ponieść

Do góry