reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a drugi sen, to że urodziłam dzidzię i miała taki dziwnie szeroki nos i zaraz pomyślałam ze to przez o picie alkoholu zanim wiedziałam :eek: wiem że to głupi sen i poruszanie zakazanego tematu :cool: ale musiałam to opisać, bo podobno wtedy się nie sprawdzi :-)
wiesz co, wybacz, bo pewnie jak sie obudzilas to Ci do smiechu nie bylo,
ale jak napisalas, ze to pewnie od alkoholu, tak parsknelam smiechem :-D:-D:-D
Wszystko bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!

katik - kurcze mnie jak glowa boli to mi pol paracetamolu nie pomoze, wzielam caly (ale na dwa razy tak co godzine) a i tak mnie glowa jeszcze bolala, tylko po tej kawie mi przeszlo, dzwonilam dzis do mojej gin i powiedziala mi ze jestesm niskocisnieniowiec (to zreszta wiem) i powinnam kawke pic codziennie i wogole duzo pic - a ja rzeczywiscie za malo pije...
ja tez niskocisnieniowiec... z 3 kaw dziennie jeszcze pol roku temu doszlam do jednej, slabiutkiej... moze to tez dlatego ta glowa tak czesto mnie lupie?....

Katik a Ty podstępny ludku:-p tak to sobie wykombinowałaś -ładnie:-)

nie poskutkowalo, nie wyszedl z pokoju do wieczora... chyba przegielam z tym czepianiem sie go :-:)-:)-(

Aniez a nie możesz prowokacji zastosować? do szuflady -najlepiej górnej włożyć jakieś rzeczy z sex szopu -pejcz, wibrator, skórzanego coś itp i ja uchylić jeszcze na dodatek:-p albo gazetki jakieś pikantne -no chociaż zdjecia z netu podrukuj zbereźne hahaha jak jej oczy dęba staną to uwierz mi bedzie się bała koejną szufladę otworzyć:-D:-D:-D:-D wyobraź ją sobie z tymi zdjęciami w rękach :rofl2::rofl2::rofl2:

hahaha, ale sie usmialam :-D

Na fali obiecałam wczoraj synkowi, że ja sobie niedługo spiszę, czego mam jako przyszła niedoszła teściowa nie robić. I dam mu tę listę w prezencie ślubnym, z adnotacją, że jak się rozpędzę, to ma mi ją odczytać :-D
Noooo.... pomysl chyba zgapie. Bo jakbym miala (odpukac) upodobnic sie do mojej tesciowej to.........

Dziewczyny, ile Wy już przytyłyście? Wiem, ze już pytałam, ale przeszło bez odpowiedzi.Ja jakieś 30-40 deko
30-40 deko? Matko, nie doluj... ja juz mam +3 :szok:

moje drogie bardzo mi miło dołączyć do grona Kwietniówek - maluszek jest spodziewany na 16.04.2010
już się nie możemy doczekać
pozdrawiam ciepło
Witaj Evcik !!!!!

Witajcie dziewczyny! Czy moge sie przylaczyc? Termin mam na 1 kwietnia:)
Czesc Alcazar !!!!

Czuję motylki !!!!!!!!:-D:tak::happy:

Ruchy to raczej jeszcze nie są, ale wspaniale znowu czuć to uczucie!!!!
ja wczoraj poczułam motylko, któy mialam wrażenie że zaczął frunąć z boku brzusia a skończył na środku :-D:-D:-D jejku ale byłam szczęśliwa
dziś ciasza.....może go później posmyram, żeby się poruszał :-):-):-)

ja tez chce, ja tez chce :-p:-p:-p

reklama
Witajcie kochane ja dzisiaj mam jakiś smutny dzionek nie wiem czy tak pogoda na mnie działa czy taki akurat mam dzień nic mnie nie cieszy siedzę w domu już prawie 3 miesiące teraz chociaż troszkę mogę wstawać ale zastrzyki dalej biorę.
Witam nowe koleżanki:-):-).
A ja mam jakieś schizy dzisiaj zastanawiam się czy z dzidzią wszystko dobrze wizytę mam dopiero 12 października ale musi być teraz dobrze i nie ma innej opcji:-):-).
Ach my kobiety czasami same sobie jazdy robimy niepotrzebnie musze się ogarnąć:-):-).
KOCHANE A ODNOŚNIE WAGI TO SCHUDŁAM NA RAZIE 4 KG I NIC DO PRZODU TROCHĘ SIĘ TYM MARTWIĘ:-(

Ostatnia edycja:
witam nowe Kwietnióweczki!

dzisiejszy dzień jest jakiś okropny!! rozpłakałam się bez powodu i wyłam chyba z pół godziny nie wiem co ze mną się dzieje jakiś dół mnie dopadł te hormony są jakieś szalone. ktoś zboku by popatrzył na mnie i powiedział że jakaś wariatka beczy nie wiadomo dlaczego ehhh ale widzę dziewczyny że nie tylko ja mam dzisiaj gorszy dzień:crazy:

dzisiejszy dzień jest jakiś okropny!! rozpłakałam się bez powodu i wyłam chyba z pół godziny nie wiem co ze mną się dzieje jakiś dół mnie dopadł te hormony są jakieś szalone. ktoś zboku by popatrzył na mnie i powiedział że jakaś wariatka beczy nie wiadomo dlaczego ehhh ale widzę dziewczyny że nie tylko ja mam dzisiaj gorszy dzień:crazy:
buuu... nie martw sie, jutro juz bedzie lepiej :)

Ja pojedzona, pozmywana, z praniem w pralce. Teraz robie sobie herbatke z malinkami i spalaszuje potezny kawal sernika. A co, wolno mi :tak:
Heh, a potem sama do siebie mam pretensje, ze tak grubne :sorry::sorry::sorry::sorry:
Jutro mam zamiar spac ile tylko sie da. Ł idzie do pracy na 7ma, wiec pewnie przebudze sie przy jego wstawaniu, ale potem mam zamiar dospac tak do okolo 9tej!

No i juz po wizycie u lekarza. USG genetycznego mi nie zrobila. Ale to i tak bez znaczenia, bo tutaj kobiety nie maja wyboru co do aborcji - jest niedozwolona i juz. Wiec jest OK. Co ma byc to bedzie, a bedzie dobrze. Zeberka sobie radosnie podskakiwala i machala lapkami i nozkami. Super. Jak juz mowilam, ten aparacik, ktory moja doktor ma w gabinecie jest dosc gowniany, wiec nie zmierzyla Zeberki. Wrrr. Ale tez mi sie nie chce tym przejmowac :D Kolejna wizyta za miesiac. Mam przestac brac folik i dostalam zestaw witamin i mineralow, ktory zawiera takze kwas foliowy. W prezencie dostalam probki kremow do pielegnacji brzucha i piersi. To swietnie, bo wlasnie mi sie moj krem konczy. No i brzucho. Mam juz pokaznej wielkosci bebenek i wydawalo mi sie, ze przytylam przynajmniej 5 kilo, zwlaszcza ze ostatnio miewam ataki glodu. A tu od poczatku ciazy skoczylam 1,3 kg. SUUUPER!

Zapomnialam dodac, ze wolno mi sie seksic :-), no i moge tez juz cwiczyc. Znaczy moze nie utyje za bardzo do konca ciazy...

Ostatnia edycja:
hejka
ja sie dzis rano znowu wazylam, no i nadal sie nic nie zmienilo 4 kilo przytylam i nie chce byc inaczej, myslalam ze moze schudlam jakies kilo, bo jakos sie lekko czuje i brzuch rano mam taki maly...jak tak nadal bede tyla to 20 kilo spokojnie przytyje, ale zobaczymy, moja gin powiedziala ze z moja waga powinnam gora 10-12 kilo przytyc...i kazala mi sie opanowac i za dwoje nie jesc. ponoc w ciazy powinno sie przytyc 20 procent wagi sprzed ciazy, ja to raczej pobije..a najlepsze ze jutro do polski jedziemy do mamusi..i wtedy to dopiero pojem:-p

Cześć Dziewczyny, ja tylko na moment..
Spałam dziś do 10:30 i w ogóle jakaś taka rozleniwiona jestem okropnie, ale słoneczko piękne, więc za chwilę ruszam tyłek i biegnę na rynek po warzywa.
Zupki ogórkowej mi się chce i chyba od tygodnia mam ją w planach:-D
Dzisiaj już ugotuję;-)
Jeśli chodzi o brzusio to mdłości odeszły w niepamięć (taką mam nadzieję), a jak stanę bokiem do lustra to brzuszek już widać:happy:
Waga w miejscu stoi.
M. do brzuszka mówi codziennie i ciągle zwraca się do Dziecka "Mały", a wczoraj stwierdził, że jak tam jednak siedzi Dziewuszka to smutno jej będzie i zmienia "Mały" na "Dzidzia":-D

Czuję motylki !!!!!!!!:-D:tak::happy:

Ruchy to raczej jeszcze nie są, ale wspaniale znowu czuć to uczucie!!!!

też mam takie motylki, ale jakoś tak narazie wyłaczyłam sobie w głowie opcję, ze to ruchy i wmawiam sobi, że gazy, a kto wie... :-)

Alcazar i evcik81: witajcie kochane, czym nas więcej ty weselej :tak:

Barbarka123: to wszystko najlepsze jeszczeprzed Tobą, zakochasz się od pierwszego wejrzenai w dzidzi i usłyszysz po raz pierwszy serduszko :)

Katik: ja dokładnie tak samo, ciśnienie niziutkie, jak dotąd 3 kawki dziennie, teraz się ograniczam i piję jedną co drugi dzien, ale nieraz tak mnie głowa boli, że nawet takawanei pomoże, a pospać nei można, bo córcia chce siębawić :-( ja też mam plus 3 kg :szok: szok, że w takim tempie te kg przybywają,ja nei naleze do tych drobnych, mialam 63 kg, teraz juz 66 kg, a to przeciez dopiero teraz tak naprawde zacznei sie tycie, w pierwszej ciazy doszlam do 85 kg i wygladalam jak słon :szok::tak:
fajnie masz ztą mozliwoscia dosypiania do 9 :tak: moje dzieckow staje codziennie o 7 i ja musze wraz z nim i robie mezowi kanapki do pracy, potem dziecku, a potem musze sama cos zjesc, bo mnie juz od tego zapachu chleba w zoladku sciska, a tak bym chciala nieraz pospac :tak:

mamusia87: ja palcze na okraglo, np. z powodu takeigo, że mnei maz zarejstruje do ginki na inna godzine niz chcialam :sorry:

zielona maupa: ja sie jakos boje cwiczen, no nie pomijajac tego, ze sie rozleniwilam :crazy:

Witam ja tez na chwilke,moj komp sie psuje chyba sam sie wylacza a pozniej nie moge go odpalic,wiec nie zdziwcie sie jak zamilkne na pare dni.
Coyote-zazdroszcze Ci tych motylkow,moj brzuchol jest taki duzy ze pewnie nawet nie wiem kiedy je poczuje.
Katik,Kwiatuszek pregnet-Ja tez naleze do nisko cisnieniowcow i dzien bez kawy jest dniem strasznym,wiec pije pol na pol z mleczkiem,i po problemie.
Alcazar,Evcik81-serdecznie witam i gratuluje zafasolkowania
Mamusia87-Moje hormony tez strasznie buzuja w jednej chwili euforia a po chwili wyc mi sie chce zwlaszcza jak nie daje rady z moim 2 letnim buntownikiem
Zielona Maupa-wow podziwiam za ta gimnastyke.
Elvie3-wpadnij na ogorkowa wlasnie zrobilam

Pozdrawiam serdecznie zajze pozniej wracam do sprzatanie puki zgredzior spi.Buziaki

reklama
zielona - no właśnie a jakie ty masz ćwiczenia w planach?? Pochwal no sie troszeczkę bo ja po cc ostatniej to mam zwały tłuszczu na brzuchu i boję sie e teraz to juz w ogóle zostanie mi tyle że ciągle będę wyglądała jakw 8 mies ciąży ooooo a bardzo chętnie bym to zrzuciła tylko weny brak i trochę sie boję ze dzidzi może zaszkodzić :sorry::sorry::sorry: super ze miałas usg - nie wazne jakie bo przeciez z dzidzią i tak wszystko będzie dobrze :tak::tak::tak::tak:

u nie dzisiaj mega power - okna umyłam, firanki zmieniła, kwiatki przesadziłam a teraz mi się pizza marzy oooojjjj marzy :rofl2::rofl2::rofl2:

elvie - ja tez dzisiaj zupkę ogórkową wyczarowałam na obiad mmmmmmmmmmm
justa - trzymam kciuki żebyś w polsce nie przytyła więcej niż troszkę więcej niż powinnaś :tak::tak::tak: a z drugoej strony to skoro masz okazję najeść sie różnych fajnych rzeczy to czemu nie? Po powrocie do domu zaciśniesz pasa - trzymam kciuki :rofl2:

Do góry