reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

takie uczucie ruchów nazywa się motylkami, nie czuć jeszcze kopniaków, ale mozna delikatnie wyczuć moment kiedy dziecko sie porusza - z pierwszym dzieckiem poczułam motyki w 15 tygodniu, teraz pod koniec 13. cudowne uczucie, mam tylko nadzieje, ze to dzieciatko oszczędz mi kopniaków po żebrach - auć:rofl2:
mozliwe... :)
a "motylki" ladniej brzmi :D...
gin powiedzial ze moge to odczuwac, bo ostatnio mocno schudlam i przy mojej posturze moze sie to zdarzyc tak wczesnie :D!!
eeee tam... poczekamy zobaczymy ;)!!!

reklama
Hehe cwiczenia... Ja Wam powiem tak: mam atletyczna budowe ciala ze sklonnosciami do tycia - istna tragedia. Musze zatem cos robic, zeby za pol roku nie dobic do powiedzmy 90 kilogramow. Juz teraz kregoslup mnie pobolewa, a co to bedzie jak brzucho jeszcze urosnie...

Na poczatek polecam cwiczenia, ktore opisane sa na jednej z podstron babyboomu, chyba siedza one w zakladce ciaza, albo jakiejs takiej... Sa one swietne na miesnie plecow, posladkow i klatki piersiowej i nie sa meczace - cos w sam raz dla leniwcow :D Chcialabym zaczac chodzic na basen, ale jeszcze zobacze. Nie chodzi o to zeby plywac jak szalona, rzecz raczej w relaksowaniu sie w wodzie - fantastycznie rozluznia miesnie, a plywanie samo w sobie wzmacnie miesnie plecow i brzucha. No i wracam do chodzenia. Nie wyczynowego bynajmniej. Zawsze lubilam snuc sie bez celu. Wczoraj nawet wybralam sie na godzinna przechadzke. Niestety godzina to dla mnie, po trzymiesiecznym leniuchowaniu i przy brzucholu jaki mi wyrosl, zbyt wiele - 40 minut w zupelnosci wystarczy. I to tyle. A po przeprowadzce planuje joge dla ciezarowek, ale to sie jeszcze zobaczy.

Ja chodze na basen z synkiem i z nim na spacerki innych raczej ćwiczeń nie planuje:-D:-D

witam dziewczynki ja też mam dziwne uczucie w brzuszku ale jest to spowodowane nieustannym wieczornym burczeniem. Czy wy też wieczorem macie takie okropne burczenie i chęć na zjedzenie konia z kopytami. :-)
Dzisiaj po południu jedziemy do dziadka na imieniny mniam babcia narobiła pyszności w końcu najem się czegoś pysznego. Wczoraj wieczorem się rozmarzyłam i zachciało mi się wigilijnego bigosiku i kotlecików grzybowych ahh ślinka leci odliczam dni do 24 grudnia.
Pozdrawiam wszystkie brzuchalki:-)

Witajcie Dziewczynki :-)

Przepraszam Was, że się tak nie odzywam ostatnio, ale kompletnie nie mam kiedy.
Od tygodnia mam na "głowie" teściową, bo jest po operacji w naszym mieście i musiała się u nas zatrzymać:confused2: ehhh...:confused2: i nic więcej nie powiem :eek:
Poza tym jestem na zwolnieniu i czuję się co raz lepiej :-)
Zazdroszczę wam tych "motylków" :-( ja jeszcze nic nie czuję oprócz brzucha wielkości melona :confused2:
Miłego dzionka i idę robić śniadanie dla "mamuni":eek:
:-)

a ja was dobije na mase....

wczoraj bylam ul lekarza i pytalam sie czy to normalne ze zaczynam czuc malego.....lekarz mi powiedzial ze to prawie 12tc i przy takiej mojej budowi (jestem strasznie chuda) i jak dziecko dobrze sie ustawi to moge cos tam odczuc, ale to bardzo rzadkie :)... A na USG wczoraj maly robil znowu mega wygibasy :D! P zawsze slucha serduszka Bąbelka :)!
Wogole mnie nie dobilas. Wisi mi co Ty tam czujesz, a tylko smiac mi sie chce gdy czytam jak probujesz wszystkim wmowic , ze w polowie 11 tygodnia, przy pierwszej ciazy Ty juz czujesz ruchy dziecka. Ot.

i moja skora taka napieta sie robi, czuje ze chyba niezle rozstepy dostane:no:
moja skora tez tak wyglada. Juz nawet moj Ł jak masuje brzuch wychodzi z podziwu jaki on napiety jest, i ze niedlugo to chyba wystrzeli jak przedmuchany balon :-D:-D:-D
Dawaj brzucha nie gadaj :tak::-D
Ł wroci z pracy to mi zgra foty na kompa, bo nie umiem obslugiwac programu na jego kompie, a na lapie nie mam jak ...

Zazdroszczę wam tych "motylków" :-( ja jeszcze nic nie czuję oprócz brzucha wielkości melona :confused2::-)
ja tez juz bym Dzidziulke chciala poczuc...

U nas dzis od rana pieknie slonko siweci, a zimno jest cholernie, raptem tylko 5 stopni. Po obiedzie ubiore sie w swoje nowe ciazowe spodnie, nowa ciazowa kurteczke, i tak wystrojona z mezulem i psiurem pojdziemy pospacerowac :-D:-D:-D

Moim zdaniem ruchy w 11 tygodniu to przesada i nie jest to możliwe, by były ruchami Dziecka. Reakcja Katik była ostra, ale szczera;-) Nie chodzi przecież o to by sobie tylko słodzić. Napisała jak czuje i tyle.
A może to hormony za Katik napisały??;-):-)

U nas w Jeleniej też chłodno, ale ubieramy się cieplutko i jedziemy do Szklarskiej Poręby po górach troszeczkę połazić.
Miłej niedzieli Kwietnióweczki!!

reklama
hej,

a ja byłam wczorqj u mamusi na imieninach i sie taaaaaaaaaaaaaaaaak najadłam. mój tata zrobił przpyszna sałatke śledziową z papryczka i pieczareczkami marynowanymi i zjadłam duuuuzio ( odchorowywałam pół nocy:-)) i dziczyzne w sosiku, i sałatecze i mieska i rybki.... ech.... no i ciastaaaaaaaa.... pychotki same:-) az sie bioje isc zwazyc dzisiaj hahaha:-).

niestety jesynym mankamentem wszytskiego jest mój mega katar, przysłaniający cały swiat:-(... ech....

ale jutro do gin i bedziemy ogladac nasze Szkrabidu:-D juz sie nie moge doczekac:-D

pozdrawiam cieplutko

Do góry