reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowka w pologu

Tak więc w piątek skończył mi się połóg a dzisiaj dostałam okres - nie boli i jakoś tak inaczej jest niż kiedyś i narazie się dopiero rozkręca - myśle że napewno mnie w nocy zaleje :baffled: mam nadzieje że to okres a nie jakieś tam plamienia ale jakoś tak wcześnie się pojawiło to krwawienie i to mnie trochę zastanawia i nie boli okresowo jak kiedyś ale to jest chyba to :eek: no to koniec wolności od podpasek skończyły się dobre czasy :-D

reklama
Ja jak zwykle nie mam czasu nawet usiąść do kompa. Mi się jeszcze nie skończył. Szwy się nie rozpuściły a o gimnastyce na razie nie marzę. Ważę o 3 kg mniej niż przed ciążą, więc zależy mi tylko na zgubieniu tej skóry. Jakoś dziwnie została.
Mała w końcu usnęła. Ostatnio boli ją brzuszek. Zaczęłyśmy pić herbatkę koperkową HIPPa. Mam nadzieję że pomoże.
O seksiku na razie marzę, ale najpierw zakończmy połóg, później lekarz i zobaczymy. No i trzeba się jakoś zabezpieczyć :)
Właśnie, jak wy się zabezpieczacie??
m_ktosia myślę że jak się dobrze czujesz, to basen wskazany. Jak Ci się wszystko zagoiło. A byłaś u lekarza??
Pozdrawiam

ja jeszcze czuje nierozpuszczony szef ale mysle ze to nie ma juz znaczenia,

u lekarza jeszcze nie bylam, kazala od 4 do 6 tyg po porodzie przyjsc, jeszcze czekam bo nie czuje jeszcze pozwalac na badanie, nie chce zeby mnie palpacyjnie sprawdzala :baffled: ani zadnymi narzedziami :no:

najpierw M niech zadziala, jak bedzie dobrze to znaczy ze jest jak dawniej, ale jeszcze sie nie odwazylismy...

dziewczynki ale jakbyscie planowaly na dniach ginka, to zapytajcie prosze o ten basen :confused::cool2:

no... pamiętam,ze jak po córci szłam do lekarza to się bałam... też nie chciałam,żeby ona mi tam cokolwiek wsadzała... a ona mi na to: wezmę wzierniczeka jak dla dziewicy, hihi:szok::-)

a Ty chanah gdzie rodziłaś no i powiedz coś więcej o sobie i o dzidziuni:tak:

U mnie okresik sie skonczyl jakis czss temu, teraz tylko jakies uplawy co jakis czas sie pojawiaja, wiec wkladke nosze. Mam wrazenie, ze jeszcze nie do konca sie zagoilo wszystko, ale szew juz sie chyba rozpuscil.
Tez mam stresa co do wizyty u gina.

M_ktosiu ja bym nie szla na basen dopoki szew sie nie rozpusci i dopoki sie wszytsko nie zagoi. Nigdy nie wiesz co w basenie czycha, a infekcja teraz by nie byla wskazana.

M - ktosiu - ja bym się bała na ten basen. Czytałam że nawet wanna nie wskazana prze upływem 6 tygodni - tylko prysznic. A w takim ogólnodostępnym basenie to nawet nie wiadomo co pływa.

TEZ sie boje infekcji od basenu sto procent bardziej niz jak bylam w ciazy, bo wtedy to nie mialam zadnych ran itp spraw poporodowych wiec jeszcze czekam...:-(

a ja już sama nie wiem... niby krwawienie mi się skończyło... wczoraj wzięłam pierwszy raz kąpiel... wcześniej to był tylko prysznic... no i dziś znów mam jakieś krwawienie... okres to czy jeszcze odchody po porodzie...???

reklama
hana nie jesteś sama...u mnie niby też już nic nie wycieka, wkładki czyste a jak się podcieram to zawsze coś na papierze zostaje :confused: :eek: no jeszcze ponad tydzień mi zostało do pełnych 6 tyg połogu;-)

Do góry