reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowka w pologu

a mi sie skonczyl polog 4 tyg po porodzie i w piatek czyli 5 tyg po dostalam okres, tzn tak mi sie wydaje bo jest krwawienie intensywne jak na @ i taki lekki bol jak zwykle, jak dawniej przy @, i mimo karmienia piersia, czy to normalne:confused: zapytam ginki jak sie w koncu wybiore bo juz powinnam :dry:

no i cipka jak trzeba, juz nie mam zadnych obaw, wczoraj zaczelam znowu urzywac tampony, hura, zegnajcie podpaski !!!
i musze wam powiedziec ze to wzgrubienie w miejscu szycia sie ladnie wygladza, i mysle ze to od "przytulania" z m :tak:, a w srodku :zawstydzona/y: myslalam, tzn obawialam sie ze bedzie jakos tak luzniej po porodzie a jest wprost przeciwnie, jest ciasno, nie ma miejsca :eek: musze chyba z m wiecej popracowac zeby wszystk bylo jak dawniej :-p

reklama
sluchajcie wzielam sie ostro za siebie, nie ma co, biegam co drugi dzien 25 minut, i jak bede miala sily to sprobuje dluzej, nie oszukujmy sie, jesli sie ostro nie wezmieny za cwiczenia to nic na nasze wiszace brzuszyska nie pomoze :nerd: ale powiem wam ze czasem czuje sie po tym swietnie a czasem niestety jest ciezko i opadam z sil, ale taka karma, trzeba sie wziac w garsc i pracowac nad soba :cool2:

m_ktosia ja tam nie widze zebys miala jakas oponke ! co ta durna baba ze sklepu od ciebie chciala????
podziawiam samozaparcia:tak:

anetka nie lam sie -ja ostatnio przymierzalam stroj kapielowy ktory kupilam w zeszlym roku na urlop ....i jak gore to ledwo materialu starczylo zeby przykryc brodawki z obwodka:-D wiec nie tylko ty masz gigantyczne rozmiary:tak:

ja tez dzisiaj dostalam @:baffled: - to wczesniejsze plamienie to byla chyba zapowiedz

m ktosiu - wiec moj sen sprzed kilku miesiecy sie sprawdza- jak widac na zdjeciu :tak:

U mnie prawie 10 tygodni po porodzie. Wizyta kontrolna odbębniona, wszystko ok, przytulanie zaliczone, też wszystko ok. @ narazie nie będzie. Wczoraj robiłam USG TV i moja gin powiedziała, że coś tam ma 2 mm i w związku z tym narazie mogę spokojnie czekać. Założyła mi tez wczoraj wkładkę wewnątrzmaciczną na 5 lat jako, że potomstwa więcej nie planujemy. Nie było tak źle, myślałam, że będzie bolało bardziej;-)

majkam oponka jest ciagle a na zdjeciu jestem tylem czy bokiem wiec nie widac :dry:, ja do tego sie okropnie garbie i ten brzuch wypycham do przodu, na zdj sie jakos tak wyprostowalam bo m krzyczal wlasnie ze robi i mam byc gotowa...
...nie mieszcze sie w swoje ciuchy sprzed ciazy... to dowod, i paski, wiekszosc ma za malo dziurek :szok::szok::szok:

anusia i jak sie czujesz z ta wkladka? a czy to prawda ze nie mozna uzywac tamponow? ze jest obfitsze krwawienie przy @ ?

M_ktosiu,
nie czuję żebym miała coś w środku, zobaczymy jak będzie przy przytulanku;-). @ jest prawdopodobnie bardziej obfita i z tamponami też trzeba uważać. Ja przestałam używać tamponów po pierwszym porodzie. Cały czas robiły mi się jakies stany zapalne. Odkąd odstawiłam tampony wszystko przeszło. Od tamtej pory używam sporadycznie i jest wszystko ok.

M_ktoska pieknie biegacie z Nelka:tak:! Nalezy sie szostka za samodyscypline!

M nie sie skonczyla wczoraj @. Hura! Tzn. mam nadzieje ze sie skonczyla bo na razie cisza. Co do antykoncepcji to nie wiem :confused:. Musze cos zdecydowac bo nie mam zamiaru w najblizszym czasie rodzic :no:.

Jesli chodzi o ubrania to w bluzki normalnie wchodze, w spodnie jedne sie dopinam na sile ale nie da sie chodzic, w drugie bez problemu sie mieszcze ale opona wychodzi, rozumiecie...

A wczoraj przypomnialam sobie ze mam ksiazke o jodze... odchudzajacej. Moze cos zaczne kombinowac :-D?

reklama
M_KTOSIA - gratuluje samozapoarcia :-) A Nelcia wytrwale kibicuje...:-D:-D:-D

Dzisiaj polozna powiedziala, ze to krwawienie ktore mi wrocilo, to moze byc juz okres pierwszy.....ale najlepiej zeby zrobic usg jak pojde do gina. No wiec zapisalam sie na wizyte 14.06....

Do góry