reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej słonka moje :))

Witam ponownie!! Wygrzałam się w łóżeczku, wzięłam wszystkie zalecone leki, opiłam malinową herbatką i jest mi lepiej. Tylko do mnie nie dzwońcie bo ledwo mówię hihi chrypię jak nienaoliwione koło. Mąż zadzwonił to ledwo rozumiał co mówię.
Dziś mój synek miał wizytę u laryngologa, ma lekko zatkane uszka i powiększony 3 migdałek po ostatniej infekcji. Na razie dzięki Bogu nie zaraziliśmy go tym co mamy my, bo bym się chyba popłakała gdyby musiał to znosić. Ale najlepsze było to, że jak ostatnia optymistka zapisałam go na kontrolę na 31 marca hehe, a przecież na 1 kwietnia mam termin, ale będą jaja. teraz mam motywację by trzymać Małą między nóżkami do terminu ;))

Masiu - gratuluję odpowiedzialnego i myślącego o Waszej przyszłości mężczyzny! Naprawdę super men :) No po tym jak go ostatnio beształaś za prace domowe, to urósł w moich oczach, zasłużył sobie na frywolną nockę w seksownej i ślicznej koszulince :)
Ja mam całe szczęście taką, w której mieszczę się nadal w 9 miesiącu, tylko mi się cycuszki wylewają. Jednak teraz leży w szafie i czeka na lepsze czasy, jak już będziemy mogli się sobą cieszyć bez bólu i obaw. Po pierwszej ciąży długo miałam zahamowania, wydawało mi się że jeszcze długo później czułam ból w kroczu szytym, nie wiem może to kwestia psychiki. Ale jak już się przemogłam i udało mi się zrelaksować to miałam Pierwszy w Życiu Prawdziwy Orgazm - pochwowy :))) Jednym słowem - warto było, ooo tak :)))

An30 - wszystkie trzymamy kciuki, żebyś zdała egzamin. No faktycznie własne biuro (firma) to jest super sprawa, warto dążyć do takiego celu.

Lady, ja z tym ciśnieniem też nie mogę Ci pomóc, zazwyczaj mam baaardzo niskie (ale jeszcze w normie), tylko raz mi skoczyło do ok. 130/90 jak miałam hemoroida i mierzyli mi ciśnienie w szpitalu, nie wiem jaki to ma związek, może poddenerwowanie całą sytuacją. Ale życzę Ci, żeby to nie było nic groźnego, żeby się ustabilizowało, bo Ty już biedna chyba faktycznie miałaś wszystko w tej ciąży i teraz ten cukier jeszcze, teraz by się przydało, żebyś mogła spokojnie i bez stresów dotrwać do mety :)
A o Dominiśka się nie martw - szybko wsiąknie w tą zerówkę, w towarzystwo dzieci, zwłaszcza jeśli ma tak pogody i otwarty charakter jak Ty :)) Jeszcze będzie Ci mówił jak mój synuś - co tak szybko przyszłaś, ja chcę ostatni wychodzić do domu z zerówki :)

Iwonka, ja do czasu sobie stałam w autobusie czy kolejce i czekałam czy ktoś ustąpi miejsce, ale potem zrobiłam sie wredna i po prostu mówiłam osobie zajmującej miejsce dla ciężarnej, czy mnie przepuści - ludziom głupio było odmówić przy ludziach i ustępowali. A raz nawet się nadziałam - poprosiłam młoda lasencję, żeby mi ustąpiła miejsca, ona wstała i mówi - proszę, tylko że ja też jestem w ciąży heh i już nie chciała z powrotem usiąść. Ale się wgryzłam, i potem żarło mnie sumienie póki jej ktoś inny nie ustąpił. Ale zimą w tych puchowych kurtkach to trudno stwierdzić czy ktoś jest w ciąży, czy tylko puszysty z natury - i ludzie pewnie boją się wtopić. Ale ogólnie nie mam na co narzekać = ewentualnie na staruszki z przychodni, przy oddawaniu krwi mam pierwszeństwo, ale się czasem nasłuchałam, dobrze że były inne babeczki, które mnie broniły, nie musiałam się wykłócać. Ale zawsze poziom adrenaliny to się podnosi po czymś takim :)

Kachurku - dobrze, że u Ciebie wszystko OK z wodami płodowymi i ogólnie z Maluszkiem. A czemu robiłaś takie badanie? Czyżbyś podejrzewała sączenie czy lekarka miała jakieś inne podstawy do tego?

No jak tam mija dzień kochane moje? Pozdrowienia dla wszystkich cioteczek z "tropikalnej" Gdyni :))

reklama
Dziewczyny wstydcie sie taka chora <<Iza>> tu sie pojawila a Was tak malo tu i tak zadko!!!!! nie mam z kim pogadac sobie...mąż mnie normalnie olał hahahaahhaa

Nom w domku posprzątałam, pranie zrobiłam, przespałam się troszki i mogę dalej się nudzić ;-) wiecie co, ostatnio mam jakąś dziwną ochote na takie "stare" dania hihi przypominam sobie co babcia robiła albo mama, takie proste rzeczy i mi slinka cieknie :-D wczoraj placuszki z jabłeczkami, dzis się nie namęczyłam a pychota mi wyszła: ziemniaczki z masełkiem i skwareczkami i popiłam sobie maślaneczką uhmm... kiedyś babcia takie robiła tylko że jeszcze w piecu potrzymała godzinke :-)
Masiek ty landryneczko :-p u mnie to już kilka takich koszulek, białe, czerwone, jakieś z puszkiem co się póżniej puszek po całym domu wala :-D ale przyznam że ostatnio miałam je kilka miesięcy temu (choć tą z puszkiem jeszcze odważyłam się na walentynki założć:zawstydzona/y:) heh no ale różowej to chyba brakuje w mojej kolekcji :-)

Witam wieczorną porą!

Siedzę sama w domu a mój mąż bawi się na firmowej imprezie. Dzisiaj dowiedziałam się, że nie mogę odstawić leków w poniedziałek Wielkanocny , bo nie mogę urodzić przed 27 marca, bo mój małżonek ma wyznaczony na ten dzień egzamin w pracy na wyższe stanowisko i du...a, powiedział, że jak urodzę to on ma gdzieś awans, nie pójdzie na ten egzamin. Uparciuch nie da się przekonać, ze to tylko jeden dzień i nie warto zaprzepaścić szansy tym bardziej, że pełni obowiązki już od 3 miesięcy i egzamin to tylko formalność a 2-3 tys. do przodu.

Lady- Jak leżałam w szpitalu to dziewczyny z nadciśnieniem leżały od 2 tyg. przed porodem i były leczone, jak się nie udawało zmniejszyć ciśnienia to miały cesarki i tak samo z cukrzycą - tylko te miały cesarki w 37 tc - bo potem to coś groziło ale zabij mnie nie wiem co.... Ponieważ ja zawsze miałam wybitnie niskie ciśnienie i cukier też w normie to szczególnie się tym nie interesowałam. Pamiętam jeszcze, że te z cukrzycą miały straszną dietę bez cukrową a te z ciśnieniem dietę bezsolną - ty biedaczko musisz stosować obie.

Wybaczcie, że nie piszę do każdej z was oddzielnie, ale nie znam Was jeszcze na tyle i jeszcze obco się tu czuję.

Witam się ja wieczorkiem zaraz poczytam co u Was!
Ja padam z nóg czuję się coraz słabsza aż mi się łapy trzęsą idę zrobić w ponidziałek badania bo coś mi się tu nie podoba mam mdłości i zawroty głowy i jadłowstręt i już kolejna osoba mi dziś powiedziałą,że mi się brzuch obniżył a to za szybko przecież mam 35 tydzień dopiero:-( i trochę się martwię.....ale sama widzę,że od 4 dni jest niżej..... muszę zabrać się za wszytsko jutro robie ostateczne zakpuy bo coś mi się to przestaje podobać z dnia na dzień....

guglag nie czuj sie nie swojo:tak:;-):-)
no i musiszprzekonac małza zezszkoda rzeczywiście zaprzepascic taką szansę, szczeg:-)ólnie ze bedzie az taka duza roznica w wynagrodzeniu, co przy dzieciaczku napewno sie przyda:tak::-)

Widzę, że tu same porzucone kobiety :))
Mój meniasty też właśnie mi zapowiedział, że wróci dopiero za godzinę-półtorej. A teraz najśmieszniejsze - ma do dziś zwolnienie lekarskie (robi na boku) hehe.

Iwonka, kusicielko.... ach jakbym była facetem to byś szybko i bez wazelinki trafiła do mego serducha :))

hello Adunia:tak: nic sie martw mi tez brzusio opadl w 34tyg i sie tym nie martwie, tylko przeszkadza mi to troche bo nie moge se normalnie usiasc bo mi brzuch sie opiera na kolanach i ugniata sie wiec siedze w rozkroku jak chłop:sorry2::-p:zawstydzona/y:;-):tak::-D:-D:-D:-D

Iwonka ja normalnie nie wiem ... ja jestem w tiowrzystiwe z synkiem i mezem i korby dostaje a jak bym byla juz sama to chyba bym wykorkowala z nudow normalnie noooooo ...

Guglag....jeju nie chce lezec w szpitalu jutro mam w nim wizyte i jestem dobrej mysli ..... mam miec te ktg..... i nie wiem az sie denerwuje niby to wizyta ale ta niepewnosc dziala na mnie jak plachta na byka....moze dlategio te cisnienie teraz mi skoczylo..... nie no jutro sie wszystko dowiem tazke trzymajcie kciuki bym zlych rzeczy sie nie dowiedziala...albo inaczej by ich nie bylo!!!!!

reklama
Aduś słoneczko kochane, może na zakupy wyślij kogoś innego, a Ty sobie leż i wypoczywaj skoro aż tak źle się czujesz.... martwię się o Ciebie!

Hej Majeczko :) dobrze, że się zleciałyście na wieczorny sabat bo czuję się troszkę samotna :)

Do góry