reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

No to wreszcie się odważyłam znowu odezwać. Po poronieniu w kwietniu tego roku teraz jestem strasznie przewrażliwiona i bojąca. Więc czekałam aż sytuacja się wyklaruje. Wróciłam właśnie z usg genetyczne i wygląda na to że wszystko jest ok.
Dzidziuś ma 11tyg i 3 dni, mierzy 4,89cm , serduszko puka jak pociąg , na buzi ma widoczną kość nosową , NT (przezierność karkowa) 1,3mm. i ma nóżki i rączki i wszystko co trzeba i jest cudowny.
Mój mąż aż dostał duszności z radości! Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie ok. Jak mąż wróci z pracy to poproszę żeby zeskanował zdjęcie to wkleję.
Pozdrowionka.
:-)

reklama
Wiajcie Kochane!
Ciesze sie, ze taki pozytywny nastroj tu panuje. Udziela sie.
Wlasnie wrocilam z pracy, nie bylo tak zle i ustalilam z szefowa, ze
utniemy mi 10 godzin tygodniowo. Super, bede miala wiecej czasu
dla siebie i brzuszka.:tak::tak::tak:

Kachurek, gratuluje maluszka. Swietnie, ze masz to za soba.
Ulga, ze wszystko jest OK.:-):-):-)

Brzuszek rozrasta mi sie na boczki:szok::szok::szok:
Wygladam bardziej na otyla niz ciezarna:laugh2::laugh2::laugh2:

Dziewczynki moje kochane !!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie wróciłam od lekarza :-):-):-):-):-):-):-)
Mój mały skarbek jest zdrów jak rybka :-):-):-):-):-):-) Wszystko prawidłowo, ruszało się, machało rączką :-D:-D:-D:-D Przezierność karkowa prawidłowa NT:0,73mm, mierzy 6,55 cm wg usg jestem w 12t6dc i termin porodu mam na 1 kwietnia :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:blink::blink::laugh2::laugh2::laugh2: No i słyszałam serduszko :tak::tak::tak::happy::happy::happy: I mam 6 ślicznych zdjęć :tak: w tym dwa trójwymiarowe :-D:-D:laugh2::laugh2: Jutro wkleję, bo dzisiaj muszę się na nie napatrzeć :happy: Jestem szczęśliwa :-D:-D

Kachurek a Tobie gratuluję zdrowego maluszka :happy::happy:

Buźki dziewczynki !!!!!!!!!!

Czesc Dziewczynki!!!

Lady ja wcale nie jestem taka oczytana w tym necie:no: wrecz podobnie jak Ty - leniuch ze mnie, ja tylko wiedzialam gdzie to bylo bo kiedys z tego korzystalam:-), to podsunelam:tak:- no i chcialam dobre wrazenie na nowej kolezance zrobic;-);-):-D:-D:-D.

No i dziewczyny niektore keiwtniowki jeszcze sie z kibelkami mecza ( bynajmniej ja:no:) dlatego zagladam rzadziej ale pamietam caly czas o Was:-).

Kachurek no to GRATULACJE:-)

Samina w ty w jakim miescie sie ulokowalas??? jesli mozna;-)

Silka straszecznie sie ciesze ze Twoj Dzidziulek jest zdrowy no i teraz w pelni i ze spokojem mozesz cieszyc sie ciaza:tak:, ja jeszcze troche musze poczekac, chociaz nie wiem co oni mi tu porobia bo tutaj to w 15 tc robia i nie wiem czy to bedzie wiarygodne, bo ja sama mowilas gin potwierdzil slowa nani po 14 to za pozno, ale wyboru nie mam:zawstydzona/y: no i jestem dobrej mysli

nika27 ty badz ostrozna na tym skuterku albo najlepiej juz go odloz na polke:szok:, pamietaj ze nie jestes sama:tak: i ty musisz dbac o siebie, bo my tu stare ciotki sie za cie wezmiemy;-):-D:-):sorry2::cool2: jak za mocno bedziesz szalec:tak:

Goraco pozdrawiam kobitki ktore nie wymienilam

Cześć kochaniutkie
No u lekarza wszystko ok powiedział że nie muszę już brać tego Duphastonu
i niemówił nic o tym żebym nie współzyła hehe:rofl2: a ostatnio mam chyba jakieś większe potrzeby:szok::zawstydzona/y:;-)
usg zrobione wszystko ok dzidzia ma 55mm skakała machała łapkami:-)
zazdroszcze tylko Silce tego genetycznego ile moja droga zapłaciłaś za to badanie?
ja dopiero po 20 tygodniu ide na trójwymiarowe i poznam płeć w końcu ale to jeszcze dwa miechy buuuuuuuuuu

Izis u mojej ginekolog usg genetyczne kosztowało jak zwykłe 50 zł. Na tym etapie nie trzeba robić trójwymiarowego (to kosztuje 180). Dziwne że lekarz jak już Ci robił usg to nie zmierzył NT i kości nosowej bo to zajęloby mu dodatkową minutę. Ale dobrze że wszystko jest z dzidzisiem ok i nie musisz brać duphastonu. Ja go biorę już 6 tydzień bo plamiłam już 3 razy w 6, 8 i 10 tyg..

reklama
Cześć Dziewczynki,

Witam Wszystkie Nowe Kwietniowe Mamuśki!

Silka, Izis-GRATULACJE!!!To cudowne,że Wasze kruszynki są zdrowe i piękne.

Ja swoje Maleństwo zobaczę znowu we czwartek na badaniu genetycznym. Dowiedziałam się,że oprócz badań krwi obejmują one ultrasonografię. Boję się,a jednocześnie nie mogę się już doczekać.

Nie odezwałam się wczoraj,bo miałam robioną krzywą cukru(3 godziny) i inne badania tj.WR i toksoplazmozę(oba typy). Wyglądam jak narkomanka- takie mam wylewy na rękach, ale u mnie to normalka, bo mam bardzo cienkie żyły- i bardzo się cieszę,że nie jest tak ciepło żeby chodzić w krótkim rękawku.
Popołudniu natomiast byliśmy z mym małżonem na pierwszych zajęciach w szkole dla rodziców.

Pozdrawiam

Do góry