reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
cześć moja kochane babeczki!!!
Iza, sliczna niunia, i jakie włoski gęste i ciemne!, cudo!!!!!gratulacje
Napisz coś o porodzie, jak było.Buziaki dla Ciebie i niuni, bądź dzielna!!
!

Asia właściwie to zaskoczyło mnie najbardziej że myslałam że ta herbatka pobudza skurcze macicy a ona działa rozkurczajaco!:confused: I mnie też przeczyszcza codziennie ale to juz chyba poprostu tak przed porodem. Iza też marudziła na to kilka dni przed porodem.

Kachurek ja termin mam na sobote a sie martwie ze nie urodze i przenosze 14 dni, we wtorek ide do gina
Do tego czy sie czasem nie boicie czy macie dobrze wyliczony termin. z usg z 9 tyg wykzywał na 9 kwietnia, kurde nie pamiętam którego dnia test był pozytywny, robiłam co 2 - 3 dni

To co Kachurek pić tę herbate czy nie???

Wrodzona skromność nie pozwala mi zaprzeczyć, że powinna zostać obwołana pierwszym cudem świata hihih :) Już ją kocham nad życie, moją śpiącą królewną. Zaraz idę budzić bo piersiątka mi zaraz eksplodują mleczkiem jak dwa wulkany gorące - dzięki Bogu za liście kapusty z lodówki rozbite, ufff....

A co do kupek przed samym porodem - akurat w sobotę i niedzielną noc byłam na kibelku w tej sprawie chyba co godzinę :) Dlatego obyło się bez lewatywy.

I nie rodźcie we własnej koszuli - od razu na wejściu krzyczcie o szpitalną. Bo potem jest do wyrzutu - jak scena z jakiegoś horrorku :) a jak poród długi to i przepocona na max.

Maz na dzisiaj wolne (załatwianie spraw pilnych od rana) a po południu jedziemy na miasto ma jedzonko bo syn ma imienimy i połaze troche po sklepach (zaopatrze lodówke i wejdziemy do smyka po coś dla starszego) moze jak rusze dupskiem coś sie ruszy. istatnio nie chodze sama z domu bo boje sie że nie dojde, jak zaboli to nie moge ustać, a na ulicy cyrku bym nie chciała robić, z mezem razniej, złapie za łapke, poprowadzi itp.

Hej Kobitki

IZUNIA-cudna ta Twoja córeczka:-):-):-)

Dziś nawet pospałam w miarę ale już tak bym chciała urodzic, jestem ciężka jak słonica i dupska sama nie ruszam z domu bo boję się że gdzieś upadnę jak mnie łupnie w krzyżu.
Nie mogę się doczekac jutrzejszej wizyty u ginki niech już się wszystko wyjaśni niech mnie już kieruje do tego szpitala:-):-):-)Moja Mamka mówi że do niedzieli urodzę a ja jej pytam do której hahaahah:-D:-D

Pogoda za oknem do duszy nic się nie chce ehh, dziś znów jakaś deprecha u mnie

Życzę Wam miłego dzionka

reklama
Hej dziewczyny :-)
Po pierwsze: Iza, jeszcze się chyba nie miałyśmy okazji poznać bo ja tu zupełna świeżynka ale...serdecznie gratuluję córeczki i naprawdę jest śliczna i taka spokojna..:blink: Aniołeczek!
A swoją drogą ja calutkie życie spędziłam w Gdyni, dopiero teraz na małżeńskie lata (czyli dokładnie rok jak na razie:-p) mnie wywiało do Gdańska. Ciekawe gdzie dokładnie w Gdyni mieszkasz?
Iwonka - fajnie, że u Ciebie wszystko ok, nie znamy się prawie ale jak mówiłam, ja BB śledzę od paru miesięcy mniej lub bardziej regularnie i jak wczoraj po tym ktg się nie odzywałaś...przyznam szczerze, że się o Was niepokoiłam. Grunt, że wsio z małą ok. Z resztą Ty to masz tyle "zwiastunów" że na dniach na pewno urodzisz :-)
Lene, Kachurku, Asiu witajcie!
Ja dziś wymyśliłam, że nie będę za szybko zrywać się z łóżka, bo jak wstanę później to dzień szybciej zleci i szybciej się doczekam Mikołajka (chyba zaczynam świrować:baffled:) i wstałam sobie pół godzinki temu. No i oprócz obiadu dla mężulka i standartowego oporządzenia mieszkanka to znowu jakoś nie mam pomysłów co robić :nerd: Pogoda u nas paskudna, więc nawet z kudłaczem na spacerek się raczej nie wybiorę...Ech. Pocieszam się, że pewnie jeszcze zatęsknie do tych chwil nudy, bezczynności i odpoczynku...:dry: Pozdrowionka dla Was.

Do góry