reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej kochane :)

Tak właśnie sobie zmierzyłam odstęp między skurczami i wychodzi na to, że mam co 10 minut heh. Położna ze szkoły rodzenia mówiła, że jak się drugi raz rodzi to w takim wypadku należy jechać do szpitala hihi. Ale ja się nigdzie nie wybieram, bo to są ewidentnie przepowiadające i takie lekkie, z którymi sobie radzę oddychając przeponą. Dziwi mnie tylko, że są tak częste, może dlatego że dziś mam lekki sajgon w domu.

Mężuś chory to ja latałam z psem i po zakupy i po leki. Syn wrócił do domu to się zdrzemnęliśmy troszkę. Potem kazałam synowi odrabiać lekcje, niestety olał mnie i bawił się w najlepsze, to nałożyłam mu szlaban na dziś na zabawę i teraz co chwilkę muszę mu wymyślać zajęcia różne. A to czytanie, a to pisanie, a to angielski - okropna ze mnie macocha :)) Nie chciałabym mieć takiej mamuśki :))

Ogólnie chyba coś mnie też dzisiaj bierze (rozbiera), pewnie załapałam coś od męża. Łykam jednak garściami rutinoscorbin, jem owoce, warzywa - zrobiłam np pyszny obiadek - makaron w wersji multiwitamina :)) Podsmażyłam troszkę szynki konserwowej, dodałam paprykę czerwoną, pora, pomidora, szczypiorek, czosnek, potem zalałam śmietaną do zupy i wrzuciłam pokrojony w kostkę serek valbone. Podusiłam troszkę, zalałam tym sosem makaron i przystroiłam koperkiem. Jestem z siebie strasznie dumna - wyszło pysznie :))

No a teraz znowu jestem głodna, jak ostatnio prawie non stop. To idę jeść kolacyjkę, Wam też życząc smacznego i dobrej nocy. Chętnie bym z Wami posiedziała, ale niestety wiem, że powinnam wypocząć troszkę.

DO JUTRA!!!

reklama
...Ja dziś miałąm przyspieszona wizytę u gina..ale juz jest oki.
Madziujko kochana a czemu miałas przyspieszoną wizytę:confused::confused: coś cie niepokoiło:confused::confused:

...A mi dziś plecy tak nawalają że hoho :baffled: zrobie szybki dobry obiad to może zasłuże na jakiś masażyk :sorry2: zrobiłam może 2-3 zdjęcia i z tym robieniem fotek to by mi wogóle zajęło całą wieczność et rozpakowywanie, więc wybaczcie ale wstawie jakieś fotki ubranek jak to ogarne :tak:
no to poodpoczywaj sobie troszkę zeby plecki odpoczęly;-):tak: a na fotki czekamy jak sobie wsio uporzadkujesz;-):tak::-)

...Tak właśnie sobie zmierzyłam odstęp między skurczami i wychodzi na to, że mam co 10 minut heh. Położna ze szkoły rodzenia mówiła, że jak się drugi raz rodzi to w takim wypadku należy jechać do szpitala hihi. Ale ja się nigdzie nie wybieram, bo to są ewidentnie przepowiadające i takie lekkie, z którymi sobie radzę oddychając przeponą. Dziwi mnie tylko, że są tak częste, może dlatego że dziś mam lekki sajgon w domu.
:szok:Izunia no mam nadzieje ze sie jeszcze nigdzie nie wybierasz:-p;-):tak: ty chyba bedziesz następna w kolejce po Niebo, nawet chybaKasie wyprzedzisz;-):tak::-):-p:-D:-D

:szok:Izunia no mam nadzieje ze sie jeszcze nigdzie nie wybierasz:-p;-):tak: ty chyba bedziesz następna w kolejce po Niebo, nawet chybaKasie wyprzedzisz;-):tak::-):-p:-D:-D

Nigdzie mi się nie spieszy :)) Wolałabym nie przecierać szlaków i nikogo nie wyprzedzać heh, ale ja tu mam najmniej do powiedzenia. Dzieciątko samo wyjdzie, jak już będzie gotowe (mam nadzieję).
Na początku ciąży pani ginekolog wydawało się, że maleństwo jakoś mniejsze niż normalnie w tym tc powinno być, ale może nadgoniła lub aparat usg coś tam źle pomierzył, co chyba normalne przy takich fasolkach.
No ale tak jeszcze z 2 tygodnie to mogłabym się jeszcze pomęczyć :) Żeby poród był o czasie.

Iza ja tez bym jeszcze chciala pochodzic z brzuszkiem ze 2 tyg:-p;-):tak: ale z nas wymagajace matki:-D:-D:-D a dzidzie wyjda na druga strone wtedy jak same beda na to gotowe i beda tego chcialy:tak::-D:-D:-D
ja wlasnie wszamalam troche chipsow, co mi sie bardzo zadko zdarza:-p:sorry2: no i czekam azsieupiecze moj serniczek, bo juz mi slinka na niego cieknie:-p:-);-):-):tak::-):-D:-D

Iza :szok: szok że takie regularne skurcze (mam nadzieje ze się uspokoją i jeszcze wytrzymasz te 2 tyg.)
Widac że sie mezem zajmujesz :) i mało zaglądasz - tylko żeby sie nie zaraziła, ja złapałam karat od syna i kichma i kicham :wściekła/y:

Iwonka nie przemęczaj się - rozpakowywanie kartonów na swoim jest przyjeme - ale dbaj o swoje plecki i poleguj troszeczke :)

Co do zachciewajek kup[iłam sobie PRAZYNKI takie chipsy z dawnych czasów (naturalne) jej jakie dobre!!!!!

Maju bo mam bóle w podbrzuszu i twardnie mi brzuś co chwila....

Iza no coś tu pachnię że Ty następna...

Asiakow ja lubić prażynki bardzo!!

Madziujko kochana a czemu miałas przyspieszoną wizytę:confused::confused: coś cie niepokoiło:confused::confused:

no to poodpoczywaj sobie troszkę zeby plecki odpoczęly;-):tak: a na fotki czekamy jak sobie wsio uporzadkujesz;-):tak::-)

:szok:
Izunia no mam nadzieje ze sie jeszcze nigdzie nie wybierasz:-p;-):tak: ty chyba bedziesz następna w kolejce po Niebo, nawet chybaKasie wyprzedzisz;-):tak::-):-p:-D:-D

Czesc dziewoje
ja tam nie mam nic przeciwko aby mnie Izunia wyprzedzila:-D:-D:-Dprosze prosze droga wolnaaaaaaaaa:-D
A tak na powaznie jestem dzisiaj bleeeeeeee , czuje sie fatalnie wszytko mnie boli poczawszy od glowy ktora mnie rzadko boli skonczywszy na instrumentach noooo wiecie ktorych :-D i jeszcze ta zgaga diabeska chyba chce mnie wykonczyc....ide doglebnie poczytac link ktory wczoraj dostalam od Majeczki:-) moze cos zastosuje co by mojego syna wypedzic z brzucha.

Ach dzis dzwonie do mojego malza do pracy zeby mu cos powiedziec .. i co?? dostalam opierdziel ze dzwonie z duperelami a on caly w stresie ze ja juz rodze:-D:-D:-D:-D
dobra pozniej zajrze jak nie wykorkuje;-)kiss

....ide doglebnie poczytac link ktory wczoraj dostalam od Majeczki:-) moze cos zastosuje co by mojego syna wypedzic z brzucha.
a ty znowu z tym wypedzaniem:-p:tak::-D:-D a mowiłas ze nie masz nic przeciwko zeby cie ktos wyprzedzil, a normalnie maksa na sile chcesz juz wypchac:-p:tak:;-):-D:-D

...Ach dzis dzwonie do mojego malza do pracy zeby mu cos powiedziec .. i co?? dostalam opierdziel ze dzwonie z duperelami a on caly w stresie ze ja juz rodze:-D:-D:-D:-D
ja tak zrobiłam wczoraj i tez mi sie dostało, bo sie juz wydygał ze juz sie zaczyna i ma szybko wracac do domu:-p:-D:-D:-D

reklama
Do góry