reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

MASIU śmiałam sie że zacznę chodzić na rękach hehehe choć trudno by było z brzuchem...hehehe....masiu niespodziankę......ciekawe jaką

MAJU może nie długo sie cos u cię zacznie ale dwa tygodnie poczekaj lepiej.....i potem możesz już spokojnie rodzić.....

boziu jak u mnie wieje a moi rodzice tak palą i jest gorąco,że przez to spuchłam i ciężko mi sie dycha a co okno otworzę to wiatrzycho że hej

reklama
Maśku jakupiłam na allegro tylko sie zmierzyłam, kupiłamz firmy mizet, bardzo wygodny bo juz go sobie użytkuję:tak::-):-)

no jasię własnie pakuje, Kasiu mówisz że jak brzucho pobolewa jak na @ to oznaki zbliżającego sie porodu taak:confused: bo mi sie wlasnie tak sporadycznie zdarza,a tobie jak często:confused::confused::confused:
mi to od dwoch tyg. brzuch twardnieje dosc czesto a od paru dni mam takie bole jak @ co jakis czas ...zobaczymy co bedzie
dzis mowie do mojego ze mnie brzuch boli jak na okres co jakis czas i ze moze za dwa tyg i urodze a ten do mnie to ja cie juz do szpitala zawioze zebym pozniej na biegu nie jechal bo to 30 km i jeszcze nie zdarze:-D:-D:-D... a ja se mysle taaaaa o tą skorzana tapicerke sie w samochodzie boisz ,ze ci zapaprze:-)

Aduś ty to lepiej tego okna dzisaij to nie otwieraj żeby was nie wywiało:tak:
Ingrid a no fajnei mieć jabłuszka szczególnie uwielbiam ten czas kiedy sad kwitnie :-) jest poprostu przepięknie a to już niedługo jak taka pogoda to pewnie coś koło końca kwietnia bedzie kwitło już się niemogę doczekać

a ja też już kupiłam jeden stanik do karmienia z firmy mitex jest bardzo fany bo ma szerokie ramiączka i jest dobrze usztywniony pod biustem i dobra gatunkowo bawełna narazie więcej nie kupuję bo mam jeden taki ciążowy co raczej nie bedzie problemu wyjąć zniego co trzeba a co do rozmiarów to jak kupowałam to mi pani w sklepie powiedział zę trzeba wziąć o jeden nr większy niż ten co teraz się nosi i ja wziełam 85c:szok:
a dokładnie jest taki jak ten tylko cały biały
MITEX - sklep firmowy: Amam

A to ja sie przywitam bo mi bateria pada w laptopie a do kontaktu daleko:-D

Dziewczynki GRATULACJE 9 OKIENKA!!!!:szok:szok to juz z gorki:szok:

A gdzie Silka znowu neta zgubila?;-)

Ja dzisiaj pierwsza partie ciuszkow popralam:-) w koncu jakis krok naprzod:-D

Ide troche poogladac telewizje, nie obiecuje ze zajrze ale wszystko sie moze zdarzyc:-D

Ingrid jak sie czujesz niedobadana to czemu sie do polskiej ginki nie przejdziesz, bedziesz wtedy spokojniejsza:tak:

INGRID ja nie rozumie tej opieki w ciąży czemu ona tak ograniczona jest....

ANRUSEK jak ja zamkne te okno to spuchne jak bania jest u mych rodziców strasznie gorąco już przed chwila darłam sie na nich żeby sie opamietali z tym paleniem w domu 26 stopni to tragdia aż mi źle....nie mogę dychać i nos zapchany i suchy przez to aż mnie trafia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a swoja drogą to będziesz miała pięknie jak en sad zacznie kwitnąć... a potem jabuszka będą pyszotka bym tam siedziała i jadła i patrzyła jak to pięknie kwietnie:happy2:

Wesołek z tego Twojego menia Kasia!
Czy Ty mieszkasz w Cavan w Irlandii? Jak wygląda opieka nad ciążą? Też tak jak u mnie bez lekarza, tylko położna i tylko 2 x usg. Generalnie prawie zadna ingerencja w ciąże. Co jest dobre i trochę niepokojące zarazem- czasem czuje sie troche niedoinformowana (czyt. niedobadana). Choć musze powiedzieć że położne są przesympatyczne.

A no w Cavan w Irlandii
Opieka jest bardzo podobna jak UK. tyle tylko ze mam kontakt z lekarzem( jak ich mozna nazwac lekarzami), jak na razie mialam 4 usg dwa na emergency i dwa przy moich 2 wizytach u lekarza ( smiech na sali) oczywiscie mam kontak jeszcze z Gp ten to juz wogole cudak od wszytkiego .Tak jak piszesz nie ma badan .. co dla mnie osobiscie jest czyms nie do pomyslenia .. dobre dla ty co chodzenie do gina traktuja jak zlo konieczne...tak jak ty czuje sie niedoinformowana a przy tym za kazdym razem jak wychodze czy od Gp czy ze szpitala malo mnie szlak nie chce trafic...Tak tak polozne sa przesympatyczne .... ale mnie akurat to nie rusza i chyba malo uwagi zwracam na ta kwestie ... raczej wolalabym aby byla tak kompetentne jak sympatyczne zreszta to samo sie tyczy lakarzy..
Jezeli to jest twoja pierwsza ciaza to mozesz byc nawet zadowolona z tego typu opieki ..

Tak Kasiu to moja pierwsza ciąża. Od jej samych początków widywałam wyłącznie położne (prowadzi mnie jedna ale ona ma pod opieka praktykantki więc często są obecne podczas moich wizyt). Na każde spotkanie mam obowiązek przyniesc mocz i jest on natychmiast sprawdzany na obecnosć wszelakich bakterii (u mnie od początku niczego nie znajdują). Krew była pobierana 3x do tej pory. Na pierwszej wizycie, potem ok 15 tygodnia tzw. triple test (stwierdzający czy są u dziecka jakies wady genetyczne- u nas podobno robi sie to badanie za kaske, lub jak są ku temu wskazania), no i w 28 tyg. (znaleźli u mnie za mało żelaza, zadzwonili i dali recepte). Poza tym pomiar cisnienia, badanie serduszka dziecka i pomiar wielkosci macicy na każdej wizycie. I to wszystko. W sumie to chyba nieźle nawet. Ale między nogi nikt mi niezagłada, więc nie mam pojęcia jak tam moja szyjka czy rozwarcie. Enigma.
Zastanawiam sie jakby było gdybym miała jakies komplikacje. Może sprawa wyglądałaby inaczej.
A do polskiego ginka nie pójde bo to kaszt duży- wizyta tyle co wyprawa do Polski (zdziercy)
No to widze ze w Uk to wszystko wyglada lepiej niz w IE...ja badaniekrwi mialam w 17 tyg. ciazy u Gp po paru dniach wyladowalam na emergency z krwotokiem .. tam mi pobrali krew i jakas szczunowat dziewuszka przyszla i mi mowi ze wszystko oki nie ma rozwarcia itp... wiec ja w smiech dziki .. i sie pytam jej centralnie a skad ty wiesz ze ja nie mam rozwarcia jezeli mnie nie badalas chyba tylko po tym sie zorietowalas ze mi w oczy gleboko patrzysz moj malz malo nie padl ze smiechu...na co ona ,, a co chcesz zebym cie zbadala,, nooo ba pojde sobie do domu a za dwa dni przyjde abyscie mi martwa ciaze usuneli:szok:
No nic zbadala mnie tzn .. wsadzila reke pogmerala patrzac w sufit i powiedzial ze wszysko perfect:baffled::confused:
N a drugi dzien wyladowalam u polskiej ginki ..okazalo sie ze odkleje mi sie kosmowka i zrobil sie jakis krwiak pod lozyskiem czy jakos tak.. dostalam leki i dzieki bogu wszytko jest ok ..
wiec co do ich kompetencji ja dziekuje postoje ..zeby nie to ze moje corki chodza do szkoly i nie chce meza z tym majdanem calym zostawiac samego to bym sie zwinela do Polski rodzic .. a tak jestem zdana na tych farmerskich konowalow .. no nic najwyzej ich tam rozniose i beda mnie pamietac przez nastepnych pare lat...:-D:-D:-D:-D
A co do badania maoczu papierkiem lakmusowym hahah o godzin 17 zostawiam to bez komentarza:-)

ta opieka mi się nie podoba w ogóle....u nas w polsce jest na dobrym poziome jak np moga nie badac szyjki to mi sie w pale nie mieści... ale co poradzisz na to....

reklama
KASIU dobrze jej powiedziałaś co za konowały daj spokój perfect....śmiechu warte....opieka jest okropna dajcie spokój....

Do góry