reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Tak czytam i widzę, że część z Was jest w podobnym tygodniu ciąży jak ja (33). Co ile tygodni macie wizyty u ginekologa? Bo z tego co pamiętam sprzed 8 lat miałam je częściej pod koniec ciąży. A moja pani ginekolog chce mnie widzieć tylko raz w miesiącu. Niby powinnam się cieszyć, że wszystko w porząsiu, skoro tak, ale wolałabym żeby bardziej trzymała rękę na pulsie. Czy powinnam sie wybrać gdzieś prywatnie w międzyczasie dla świętego spokoju?

reklama
Czesc dziewuszki:-)

Niebo trzymam kciuki za ciebie i twoje babelki .. dacie rade..

Widze ze nie tylko ja dzis spania nie mialam w nocy .. ja dzis od 4 rano na nozkach obiad juz sklecilam i ogarnelam chate...zaraz chyba sie poloze bo mnie drzemota ogarnia.W nocy wstawalam dzis chyba co godzine do Wc:-( cholera jak tu spac:-(

Adunia poszukaj jakiejs innej kafejki .. bo smutno bez ciebie:-)

Silka wracaj juz do nas z Alankiem w brzusiu;-)nie rob jaj

Masiek wstawaj .. w nocy sie spi a nie w dzien :-D(powiedziala ta co zaraz przylozy glowe do poduszki)

LADY czesc.

Renia co u ciebie i Bartoszka???

asiakow moj R. tez ma urodzinki 27 lutego:-D

maja . kucharek, madziujka,katja,Izaeblinda,iwonka... pozdrawiam

Dzień dobry,
Katja, tylko się nie stresuj - to nie jest dla dzicka dobre, jak lekarz zlecił to zrób szybko badania, i mu je zanieś a on powie co i jak.

Plecy mnie bolą jak nie wiem (to już 3 dzień jak zaczęły i dzisiaj w nocy jak nie spałam poczułam skurcze takie delikatne - magnezem sie nafaszerowałam, bedzie dobrze, mama mówi że to przez nagrzewanie, bo sobie z termoforem chodziłam wczoraj, ulge dla pleców mi przynosi, ale dzisiaj chyba sobie odpuszcze. Czy myślicie że to możliwe mieć skórcze od nagrzewania pleców (dolniej partii)???

Jak mi ucisk przesunął się z góry na dół brzucha to wrócił apetyt. Mazurka dzisiaj sobie upiekę :-):-) i zjem - już się ciesze

Izabelinda.
Ja jestem w 32 na wizycie byłam 11lutego a nastepna za 3 tygodnie. Myślę że po 34 tygodniu wizyty bede co 2 a potem już nawet co tydzień. Zobaczę jak teraz pójdę 3 co mi powie.
Jeżeli Cię uspokoi wizyta u innej gin to może warto pójść, tak byś wiedziała że wszystko jest ok.
:-)

Katja nie martw się na zapas. Białko w moczu może świadczyć o stanie zapalnym dróg moczowych ale już bierzesz antybiotyk, więc będzie dobrze. Podwyższone białko w moczu może być tez podczas wysiłku fizycznego i stresu, a ciąża jednak to niezły wysiłek. A ile masz tego białka? Zatrucie ciążowe to byś miała podwyższone ciśnienie powyżej 140/95 i obrzęki. A to badanie na kreatyninę itp. ma sprawdzić czynność nerek. Coś jeszcze kiedyś było w m jak mama o tym białku to jak znajdę to jeszcze napiszę.

Witam wtam i o zdrowie pytam ? :-)
Niebo cały czas myślimy i trzymamy kciuki!
Sila dobrze że już dobrze :-) wracaj!
Aduś bidulko nasza, pewnie stęskniona...
Madziujka ja to mam ciągle napady na słodkie:tak:wczoraj łyżkami jadłam masło czekoladowe, wariatka :sorry2:
An po tym jak słysze jak tu dziewczynki się sypią to i ja zaczynam intensywniej myśleć o porodzie, że to już tak blisko...
Katja i mi zaczął doskwierać ból pleców, czasem to jak zajęczę to małż myśli że coś się stało :baffled: grrr...A jeżeli twój lekarz mówi że wszystko ok to nie przejmuj się tak, badania w ciąży robi się bardzo różne, co ginekolog to prowadzi inaczej :tak: ja to nigdy nie wiem na jakie badanie ie, nabazgroli mi zawsze na skierowaniu i strach sie pytać :-p
Izabelinda snikersik jest mniam mniam :-) wiem bo moja ciocia świetny robi zawsze na święta :cool2: jak już w nowym mieszkanku będę miała piekarnik to sama zaczne jakies ciasta i ciasteczka robić :-) z ginekologiem mam tak samo jak ty, wizyta raz w miesiącu i nic nie mówi żeby teraz częściej, a ja sie wkurzam bo tak długo sie czeka, a ostanio to mi usg nie zrobił i nie wiem jak tam z moją niunią postępy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do prywatnego to bym się też chętnie wybrała...

Asiakow - Ja Ci podrzucę kawałek snickersa, a Ty poczęstuj mnie mazurkiem co? uwielbiam to wielkanocne ciacho.... zwłaszcza samorobne, mniam, mniam. A te skurcze to raczej nie od nagrzewania termoforem, przecież właśnie ciepło dłoni partnera, ciepła kąpiel (ew. prysznicowanie) lub termoforek na porodówce ma pomóc w zmniejszeniu bólów skurczowych. Może się za dużo nabiegałaś :) Ja szykowałam się na dzisiejszą imprezkę i wieczorem pobolewał mnie brzusio jak na miesiączkę, nawet No-Spa nie pomogła, dopiero mężuś i ciepła kołderka.

An30 - ja wizytę miałam 14 lutego, pani doktor nastraszyła mnie że to twardnienie brzusia i mocny nacisk główki dziecka na szyjkę może doprowadzić do jej rozwierania, kazała dużo leżeć a następnie zapisała na wizytę dopiero na 11 marca.... hm. Chyba jednak się wybiorę za jakiś czas na kontrolkę prywatnie, żeby mieć spokojny sen o moją córuchnę.

Dzień dobry!!!
Niemamczasu nadrobić cou Was słychać...Kurczę martwię się o Niebo aby wszystko było dobrze....Mi kafejkę zamknęli zpowodu choroby rzekomo ale nie wiemczy ja jeszcze otworzą...teraz jestem w warszawi przelotem i wpadłamszybko do kafejki....tak mi smutno bez was człowiekmożesię przyzwyczaić.....ale jestem z wami i jakbym niespodziewanie zaczęła rodzić zawiadomię was....będziewcie pierwszymiktóresiędowiedzą.....pozdrawiamkażdą każdą z osobna wszytskie po kolei.....tak mi smutno bez was siedze non stop sama w pustych 4 ścianach nawet niemam z kim gadaćamemiasteczko zadupie żeby jedna kafejka była i to w dodatku jakie warunki....a teraz zamknięta....pozdrawiam......

reklama
Ciacho się upiekło, jak która w pobliżu zapraszam na mazurka domowego!
Izabelinda - snikersik niam niam:-p:-):-)

Do góry