reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Katja 32 gratuluje 8 okienka,

Maja dobre i to, ale mi i tak sie wydaje że za kt ótko ale liczyłam swoje urlopy, zaległy mam za 2007 - 14 dni za ten rok 26 dni i dwa dni okieka nad zdrowym dzickiem, jakoś się uzbiera :) Choć kiedyś jakieś projekty czytałam i tam było że moze bedzie jeszcze dłuższe, ale widać nie przeszło

potem moze maz zotanie jeszcze ze 2 tyg z małą i w końcu babcia bedzie przyjeżdzać, mieszka 100 km od nas ale się zadeklarowała a ja takiej maludy z obcą osobą bym nie zostawiła, o niani pomyśle jak skończy roczek

reklama
:-)
Kasiu, ja myślę, że lepiej zbudować samemu ( tzn. zlecić firmie ) bo wtedy, to będzie dokładnie taki jak chcesz :tak:Wszystko możesz sama wybrać, każdy szczególik... No chyba, że nie macie na to ochoty, to lepiej kupić:tak:
No i przesyłam Ci duuuuuuuuuuuuuuuuuuużżżżżżżżżżo pozytywnej energii :-)
No właśnie ciekawe co z Maśkiem naszym :confused: Zaraz chyba do Niej eska wyślę, bo rzeczywiście już kilka dni cisza od Niej :-(
No i jak pięknie kolorowo napisałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

asiakow, fajnie, że już niedługo się wybudujecie :tak: My też myślimy, ale jeszcze trochę gotówki brak... Ale ja już się doczekać nie mogę, żeby zacząć ;-)

LadyLajla, zdrowiej szybciutko.

Kachurku, ja też na spacerku byłam :happy: U mnie dosyć fajna pogoda, słoneczko ( choć zimno dosyć ) ale przynajmniej się dotleniłam :tak: Co do działek, to u nas też ceny kosmos :szok: Dobrze, że Piotrek ma znajomości w tej branży, to może coś uda się nam utargować....

Iwonko :-)

Gryzeldo :-)

Ciekawe jak tam Niebo i Renatka...

W Polsce to napewno samemu sie lepiej oplaca.. ale tu w Irlandii ceny dzialek sa porownywalne do cenny postawienia domu w Polsce takiego juz do zamieszkania ;-)
Irlandiia ma fajne rozwiazania jezeli sie kupuje nowy dom ... cos tam dokladaja do splaty kredytu i dlatego chyba jednak zdecydujemy sie na kupno domu ;-)...ja juz mam dosc wynajmowania i placenia komus gdyz prawie za te same pieniazki mozemy splacac swoj dom:tak:

MAJU , RENIU,ADUNIA, KATJA GRATKI Z OKAZJI 8 OKIENECZKA.....:-)

Maju tak jak mowisz wez sie za robote jak zdazysz to dobrze jak nie to przynajmniej prace bedziesz miala napisana:-):-):-)

KURCZE juz wiem czemu sie tak nijak czuje hemoglobina mi spadala.. przed chwila dzwonili od mojego doktorka ze mam lykac zelazo bo mam nie za ciekawe wyniki:-(
niby nie jest zle bo mam hemoglobine 11,24 ale w grudniu mialam prawie 14 wiec chyba to za duzy spadek jak na tak ktotki okres ...:crazy:ehh

Ide sie szykowac bo ta moja maruda zaraz przyjdzie...

Katja gratuluje 8 :-) Jeszcze tylko 9 i wsio, fajnie co? :-D:-D
An30 i ja jestem bliźniakiem, więc wiem jaki to fajny znak :-p a na jakim osiedlu mieszkasz? Co do szpitali, to już się zdecydowałam na Lutycką, tam chyba będzie spokojniej i milej, ale najważniejsze zdrowie dziecka, więc jakby jakieś komplikacje były (odpukać w niemalowane) to na Polnej mają najlepszy sprzęt więc nie odrzucam tej opcji :sorry:

Maju weź sie w garść i spróbuj napisać-później będzie znacznie gorzej się zmobilizować.Trzymam za Ciebie kciuki!!!

Katja-Gratuluję ósmego okienka.

Mi od kilku dni też psycha siada! Mam już siebie dość!:crazy:

Pozdrawiam

katja, renia i Adunia moje gratki z ósmego okienka :tak::-):-D
Katja chyba pytałaś wcześnie o te lezenie na boku otóż na prawym nie powinno lezec sie za długo bo wtedy jest nacisk duuzej juz macicy na aorte i żyłe głowną i krew do dzidzi moze gorzej wtedy krążyć, a zwłaszcza najwiekszy nacisk jest przy lezeniu plasko na plecach, dlatego jak lezymy naplecach to w pozycji półsiedzącej:tak: a czemu to dziś taki dołek masz co??
Dzieki Maju nie leze za dlugo na prawym boku bo spie bardzo czujnie, ale wiem ze sie zdarza i za kazdym razem mysle jak sie budze czy dlugo spalam na tym boku.
A dolek nie wiem skad sie wzial trzeba go pewnie wypedzic, tak jakos obawa przed porodem , nie mam pojecia z natury mam nie zle poczucie humoru,ale przy znajomych nic nie pokazuje,ale w nocy nie zle daje sobie czadu rycze, i maz nazywa mnie z rana witaj ryksa.:wściekła/y:Czekam na wyniki z toksmoplazmozy i moze to????????????????
Maju zbieraj sie do napisania pracy, ja naszczescie mam to za soba, bo potem bedziesz jeszcze gorszy len, a jak ja zlozysz do dziekanatu to przynajmniej nie bedziesz sie martwic czy zostala zatwierdzona,a potem to z gorki bedziesz czekac na termin obrony trzymaj sie.

Katja, Adunia, Renia gratulacje 8 okieneczka :-):tak:

Katja, Kasia, Gryzelda główki do góry. Nie smutać mi się, bo po tyłkach przyleję ;-) Już Nam dziewuszki tak nie dużo zostało i musimy wytrzymać :tak: Dla Naszych Bąbelków :-D

Kasia, skoro tak, to ja też bym się nie zastanawiała :tak: Ja też mam już dość wynajmowania. Masz rację, że prawie za te same pieniążki można spłacać raty kredytu, a nie nabijać komuś kieszeń :crazy: Powodzenia w wybieraniu domku :tak::-)

Majuniu :) ja wiem, że się nie chce pisać, zwłaszcza w Naszym stanie, ale pomyśl sobie, że później, kiedy już Michałek się pojawi, to będzie Ci jeszcze ciężej...

Dziewuszki pisałam do Maśka i jeszcze nic nie odpisała :-:)sorry: Czekam i jak tylko będę coś wiedzieć, to dam Wam znać :tak:

Dziewuszki, ja powoli będę się zbierać, o 17 zamykam biuro:tak:. Postaram się jutro choć na chwilę zajrzeć, bo wprosiłam się do taty na obiad i będę miała dostęp do netu. Fajnie,że zaczyna się weekend, do du.. py jest tylko to,że mój małż idzie dzisiaj na trzecią z rzędu nockę, a jutro jedzie z dzieciakami ze szkoły na wycieczkę. :-:)crazy:

Silko, dzięki za pocieszenie-ale dzisiaj chyba nie dam rady się ogarnąć.

Buziarra

Hej dziewczyny!!!
mam pytanie do Was bo dzsiaj nieopatrznie "spadłam" z wysokiego krawężnika tzn nie wiem jak to opisać ale właśnie tak było, po tym upadku boli mnie kroczę jeszcze bardziej niż przedtem, dzidzia rusza się tak jak wcześniej ale ona jest odwrócona główką w dół i przestraszyłam się o tą główkę, myślicie że mogło jej się coś stać przez to??? bo nie wiem czy biec do lekarza na usg... moja mama uspokaja mnie że napewno nic się nie stało no nie wiem troszkę się niepokoję..... jak myślicie???
pozdraiwam

Kurcze Mirelka, no nie wiem co Ci poradzić:sorry:... Ale może jak Cię coś niepokoi, to lepiej się wybierz do tego lekarza... Będziesz spokojniejsza :tak:

Właśnie Masiek odpisała :

" Hej. Właśnie wypisuję się ze szpitala. Odezwę się z domu. Pozdrawiam. "

:-( Mam nadzieję, że wsio u Nich w porządku... No, ale jak się wypisują, to pewnie już dobrze:tak:

reklama
Mirelka
Nie miałam jeszcze takiej sytuacji ale nie dziwię się że masz takie obawy. Proponuję jednak poczekać z pójściem do lekarza, obserwuj po prostu czy nic się nie dzieje, czy nie zaczniesz krwawić lub kiedy ból nie przestanie mijać. Wierzę że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam
AN

Do góry