reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Kasia masz racje, Masiek gdzieś znikła, ale tu ostatnio takie pustki... :eek: Jakbyście o Maśku coś wiedziały to piszcie, mam nadzieje że wszystko u niej ok, bo na kwietnióweczkito jeszcze za wcześnie! :sorry:

reklama
Witam wszystkie obecne i nieobecne osóbki:)

Iwonkablaz- zamierzamy rodzić na Polnej, mimo tych wszystkich złych opinii jakie tutaj się czyta. mam nadzieję że nie będzie aż tak źle, wiadomym jest że co osoba to inne doświadczenie-ja tam jestem optymistką, zresztą to tylko kilka dni tam spędzę, mam tylko nadzieję że sam poród nie będzie tak straszny, przymierzam się do cc, więc jakoś dam radę:) Pogoda rzeczywiście dziś piękna, też muszę się wybrać na miasto ale jakoś samej to mi się nie chce a musiałabym fryzjera odwiedzić bo zarastam hihih;):-)

Katja32- jruchami to nie musisz się martwić za bardzo.Ja też panikowałam że dzieciątko się mniej rusza, już nawet miałam jechać do mojej doktor, ale wszystko się unormowało. Po prostu nasz Synuś jednego dnia jest bardziej ruchliwy drugiego leniuszek z niego. Byliśmy teraz 11 na wizycie i wszystko jest w porządku z Nim. Waży 1800, rozwija się prawidłowo.Tylko u mnie ciśnienie bardzo wysokie i jestem na tabletach, ale czego się nie robi dla Maleństwa;) :-D

asiakow nie Ty jedna masz problem ze spaniem jak widzę to chyba dopada każdą z nas:)) ja to rzucam się z boku na bok, nie potrafię spać na plecach -strasznie bolą, niby to już w miarę jest wygodnie- o ile to o wygodzie mówic można;) a tu nagle coś zagniecie i przewrót jak wieloryb. Najgorzej to z nocnym chodzeniem do wc. ehh ale to na szczęście tylko kilka tygodni. Damy radę;)) :-)

Kasia32- Jak widzę macie dylemat jaki domek wybrać, my to jesteśmy na etapie budowy...tak więc myślimy o tym co trzeba do domu, drzwi, okna etc, jak urządzic łazienkę kuchnię itp, a z drugiej strony szykujemy wyprawkę- wariactwo, ale nudno by było gdyby nic się nie działo.Tak już podobno bliźniaki mają, a oboje z Małżonkiem spod tego znaku jesteśmy hih;):-) Cierpliwości będzie dobrze;)

Dzień dobry kobitki!
Piękna pogoda dzisiaj, byłam na spacerku z psiną bo po tygodniowym leżeniu w wyrku już straciłam kondychę, a tu trzeba dbać o formę przed porodem. A jak przyspieszam kroku to aż serce mi kołacze - co to będzie przy rodzeniu?
Ale macie fajnie laseczki co już o domkach myslicie! Już bym się też chciała wyprowadzić z bloku i w ogóle z miasta. Ale jeszcze pewnie trochę będziemy musieli poczekać jak ceny trochę znormalnieją bo ceny działek na mazurach to jakis kosmos. Poza tym muszę wrócić do pracy, bo tak to z kaską kruchutko!
A co do leżenia na lewym boku to tez mnie to zastanawiało. Może dlatego że na prawym może być ucisk na wątrobę? Chociaż ja leżę i na jednym i na drugim boku.

czesc laseczki moje....

Ja juz niby lepiej sie mama ale zle sie dalej czuje przez ten kaszel to brzuch mnie boli i mala fikolki pewnie robi niezle bardzo aktywna jest .... leze sobie ciagle w lozku duzo spie... i czekam az przejdzie nic mi sie nie hcce wczoraj walentynki w lozku przy pizzzie... no ale milo bylo.... wczoraj rowniez wizyte zaliczylam u ginekolog pani.. dzidzius rosnie prawidlowo serduszko tez bije fajnie...wymiary wszystkie ok... tak sie ciesze..:)kolejna wizyta za miesiac....nic nie wskazuje ze urodze za wczesnie...a te bole co czasem mi sie wydawaly grozne.. te jak na okres to mowila ze to prsazedwczesne porodowe...i ze trzeba wtedy jak nas dopadna szybko sie polozyc i wziasc odrazu nospe i obserwowac co i jak..jakby sie nasilily do na ostry dyzur...

Witam nowe mamusie kwietniowe...

PRZEPRASZAM ZE SAMOLUBNIE O SOBIE PISZE A NIC O wAS ALE CZYTAM WAS NA BIERZACO .... TRZYMAJCIE SIE UWAZAJCIE NA SIEBIE !!!!!JESZCZE TROSZKE... I BEDZIE PO WSZYSTKIM....JA MYKAM..WPDLAM SIE PRZYWITAĆ.. BUZKA

An30, ja lekarza mam tez z Polnej i to moja druga obcja i chyba jakby miała by cc to bym wybrała Polna, choć sama nie wiem.

Jejku jak pomyśle o budowie to też juz sama nie wiem i chce i nie. Czekamy na pozwolenie na budowe. Tylko działke mamy daleko bo za Murowana Gośliną i zastanawiam się jak sobie byśmy to wszystko ułożyli I do parcy dojazdy i Miśkowi szkołe zmienić. Z drugiej strony przy działce las i jeziorko :-)

Suchajcie wymiar urlopu macierzyńskiego wynosi:
18 tygodni urlopu na pierwsze dziecko, 20 tygodni na drugie i kolejne, i 28 tyg na poród bliźniaków
czy nam coś dodali albo sa szanse na zwiększenie wiecie coś?

Czesc

WAITAM WSZYTSTKIE NOWE BABAECZKI NA FORUM ;-)

Ja to ostatnio tylko Was podczytuje jakos mi sie klikac nie chce .... moze dlatego ze u mnie znow pochmurnie . i jaks przybita jestem.. wogole na nic nie mam ochoty.. dzis jade o 14 domy ogaladac .. nie mozemy sie zdecydowac czy zabrac sie za budowe czy kupic juz postawiona chate ;-)a ja osobiscie mojemu malzowi pomocna nie jestem bo mi jakos nie w glowie zmiana lokum w najblizszym czasie .. mozg mam zaprzatniety czyms innym ...:rofl2:czym czym czym????? (on chyba zapomnial ze ja rodzic bede niebawem)

Silka ty to z natury masz tyle pozytywnej energi wiec co sie tu dziwic ze dzis masz humorek dobry.... nie badz taka podziel sie:-D:-D

Kasiu, ja myślę, że lepiej zbudować samemu ( tzn. zlecić firmie ) bo wtedy, to będzie dokładnie taki jak chcesz :tak:Wszystko możesz sama wybrać, każdy szczególik... No chyba, że nie macie na to ochoty, to lepiej kupić:tak:
No i przesyłam Ci duuuuuuuuuuuuuuuuuuużżżżżżżżżżo pozytywnej energii :-)
No właśnie ciekawe co z Maśkiem naszym :confused: Zaraz chyba do Niej eska wyślę, bo rzeczywiście już kilka dni cisza od Niej :-(
No i jak pięknie kolorowo napisałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

asiakow, fajnie, że już niedługo się wybudujecie :tak: My też myślimy, ale jeszcze trochę gotówki brak... Ale ja już się doczekać nie mogę, żeby zacząć ;-)

LadyLajla, zdrowiej szybciutko.

Kachurku, ja też na spacerku byłam :happy: U mnie dosyć fajna pogoda, słoneczko ( choć zimno dosyć ) ale przynajmniej się dotleniłam :tak: Co do działek, to u nas też ceny kosmos :szok: Dobrze, że Piotrek ma znajomości w tej branży, to może coś uda się nam utargować....

Iwonko :-)

Gryzeldo :-)

Ciekawe jak tam Niebo i Renatka...

Ale dzis mam dzien przez te ulozenie i ruchy na lewym boku, nie moge sie doszukac gdzie dzidzia ma nozki:szok:dzis zwarjuje, a na dodatek przyszla pani do mnie i cos chciala sprzedac, a ze ja nie wierze tym ludziom nic nie kupilam i mam wyrzuty sumienia.:-:)-:)-:)-:)-:)-(Co za okropny tydzien.
RENIU, ADUNIU JESTESMY W OSMY OKIENKU.
Aduniu wiem ze cie nie ma pewnie chwilowo, ale pozdrawiam.
Dostane dzis jakiegos swirka, Boze mam dwojke dzieci ale z nimi tak nie miala, psych siada.
Zdrowiejcie szysbciutko, napiszcie co u dziewczat naszych kochanych jak macie z nimi kontakt.Pozdro

:-) dzień dobry:-)
asiakow napisała:
Suchajcie wymiar urlopu macierzyńskiego wynosi:
18 tygodni urlopu na pierwsze dziecko, 20 tygodni na drugie i kolejne, i 28 tyg na poród bliźniaków
czy nam coś dodali albo sa szanse na zwiększenie wiecie coś?
w zeszłym roku było na pierwsze dziecko 16 tyg, i co roku ma się zwiększać o 2 tyg wiec i tak mamy lepiej od mam zeszłorocznych bo bedziemy miec 2tyg dłużej:tak::-p
Silko i co tam z Maśkiem odpisała? bo ja też sie o nią martwię.....:baffled:
kurde ja tez mam dylemat ale inny:eek:
byłam wczoraj na uczelnie i ...... jeśli sie spręże i oodam prace do marca to załapie sie na obrone 28-go , no jesli oczywiscie bede wtedy jeszcze 2w1 a jak bym sie juz rozdwoila to Panie pojda mi na reke i wystarczy zaświadczenie lekarskie i załapie sie wtedy na nastepny termin bez żadnych konsekwencji.....
tylko....:eek:sęk w tym, ze jeszcze prawie nic nie napisalam:crazy::angry: ale leń ze mnie az mi wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i teraz niewiem czy jaksie spreże czy zdąże napisać.... ale chyba sie zmobilizuje i zaczne bo gdyby nawet nie udalomi sie obronic w marcu to prace bede miec przynajmniej napisaną........

reklama
katja, renia i Adunia moje gratki z ósmego okienka :tak::-):-D
Katja chyba pytałaś wcześnie o te lezenie na boku otóż na prawym nie powinno lezec sie za długo bo wtedy jest nacisk duuzej juz macicy na aorte i żyłe głowną i krew do dzidzi moze gorzej wtedy krążyć, a zwłaszcza najwiekszy nacisk jest przy lezeniu plasko na plecach, dlatego jak lezymy naplecach to w pozycji półsiedzącej:tak: a czemu to dziś taki dołek masz co??

Do góry