reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Madziujka a nie da sie go przenieść do nas na kwietnióweczki ten zamknięty????

I myślisz,że te ukrywające się to dziewczynki może tak takie wstydliwe od samego początku:-D:tak:;-):-)

SYLWIA a dlaczego CC??Boisz się czy jak?Ja nie wiem ale porozmawiaj z lekarzem prowdzącym wiem,że jest coś takiego jak cesraka na życzenie ale nie każdy szpital chce ją zrobić właśnie na życzenie moja koleżanka mimo ze dawała kasę w szpitalu na CC to nie chcieli ale tam w szpitalu akurat tak robią więc dowiedz się w szpitalu w którym planujesz rodzić... Ja nastawiam się na poród naturalny a CC w razie konieczności tylko i wyłącznie...porozmawiaj ze swoim lekarzem najlepiej...

No wstyd mi troche ale sie boję - u mnie w rodzinie wszystkie kobiety miały problemy podczas porodu a żadna z nich nie była tak drobnej budowy jak ja - dlatego chce cc.
Nie wiem co zrobić ale tak ja mówicie musze porozmawiać z lekarzem i zdecyduje.

Pozdrawiam

dziendoberek

madziujka bardzo bym chciala zobaczyc ten watek ale sie nie da:-(

Sylwia ja rozumiem Twoje obawy ale moze jednak to przemysl, moze nie bedzie tak bolec, ale pamietaj ze po CC dluzej sie dochodzi do siebie i ten bol zamiast trwac parenascie godzin trwa pare...dni, no i ta blizna:-(, ale to Twoj wybor i jak zdecydujesz to i tak bedziemy trzymac kciuki za Ciebie:tak:;-)

ada ja wiem ze Ty se swietnie rade dasz:-), ale pomysl ze Ty za 3miesiace tez bedziesz mama ( ja juz jestem) i moze tez bedziemy takie upierdliwe w przyszlosci:-D:-D-oby nie;-)

Dzień dobry!!!

MADZIUJKA zrobiłaś obiadek???Ja zjadłam zupkę... czekam na drugie i wyruszam do bratowej ja to powsinoga jestem ale nie lubię siedzieć w domu przy dzidzi sie nauczę na początku a potem będziemy spacerować ile wlezie także ma dzidzia aktywna będzie...już w brzuszku jest...mama dba o to

RENIU ty mnie nie przerażaj,że ja będę taka upierdliwa:-D mam nadzieję,że to nie rodzinne:-D reniu kochana dam radę nie ma innej opcji...nie martwię się tym już byle mieć dzidzie przy boczku moją kochaną...reniu nie możesz wejść na zamknięty?????

dzień dobry.
Ledwo wstałam.
Widzę, że dzisiaj tak z grubej rury już o porodach:baffled: ja tam bym chciała naturalnie, ale jak to określił ostatnio gin, najbardziej prawdopodobne jest jednak, że będę rodzić przez cc. A ja tego boję się bardziej niż porodu przez 20godz. W końcu to zabieg, operacja, przecinają kilka powłok brzusznych, po zostają potem zrosty. Powrót do formy trwa dłużej. Zaraz po cc nie można nakarmić maluszka i czasem przez to czasem nie jest łatwo przystawić maluszka.
Wolałabym jednak przygotować ciało do naturalnego porodu, można przecież dostać znieczulenie. Dobrze przygotowana do naturalnego porodu mogę ochronić kroczę przed nacięciem i wtedy po porodzie bardzo szybko wraca się do formy.
Sylwio przemyśl jak chcesz urodzić, porozmawiaj z lekarzem o twoich obawach. No i to wcale nie wstyd, masz swoje obawy. Ale to, że jesteś drobna i że w rodzinie były problemy nie znaczy, że ty też musisz je mieć.

No i wszystkie nie wolno nam słuchać okropnych opowieści z porodów, te się opowiada najlepiej bo robią wrażenie. Ale przecież gdyby porody były by takie straszne, to ludzki gatunek byłby na wymarciu.

reklama
MASIEK DZIEŃ DOBRY!!!jak Leon się dziś czuję???

Masiek kochana nie martw się CC bo ja myśle,że to zależy od organizmu nie którzy szybciej dochodzą po naturalnym inni po CC tu są zdania podzielone także się nie martw a na pewno ty należysz do grupy że dojdziesz raz dwa trzy do siebie zobaczysz...moja koleżanka miała CC i super się czuła brykała i zadowolona bratowa po porodzie nie mogła dojść do siebie ale zdarza się na odwrót ale ty na pewno będziesz miała git także głowa do góry

Wiecie,że moja dzidzia kopię już wyżej pępka czasmi niżej ale się zapuszcza wysoko już może przez to mnie ta dychawica zaczęła łapać nawet w stanie spoczynku:baffled: ide na obiadek

Masiek święta racja nie słuchać o porodach tych złych bo my wszytskie bez wyjątku to porodzimy szybko juz kiedyś pisałam,że tu jest fajny wątek na głównym PORóD NA WESOłO nie wiem jak to wpisać żebyście mogły od razu tam wejść ale super ja się uśmiałam...

Uciekam zajrzę wieczorkiem już tradycyjnie...miłego dnia dziewuszki i maluszki;-):-):happy2:

Do góry