reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Leoś ma trochę suchą skórę na główce, smaruję mu to oliwką cały dzień, a na kilka godzin przed kąpielą smaruję grubiej łepek, zakładam czapeczkę i po 3/4 zdejmuję czapeczkę i delikatnie wyczesuję główkę, myjemy po kąpieli całe ciałko oliwimy (często oliwą z oliwek super)

oki zmykam sie ubrać i przyszykować bo na basen znowu jedziemy.

Masiu - wiem jakie to uciążenie z tym lulaniem:baffled:, moja miała to zafundowane od uodzenia do niedawna i ciężko mi było oduczyć, ale jakoś sie udało więc jestem z tobą kobietko :tak: no a kiedy do pracy wracasz?
Asia, An - mam pytanie: czy dałoby sie przesunąć nasze spotkanie na poniedziałek??? Bo ja gupiutka myślałam że w poniedziałek jest 1 lipca a to we wtorek a ja na ta date na bioderka umówiona.... Ewentualnie jak we wtorek to koło 14 bo nie wiem ile czasu mi zajmie u lekarza, choc wolałabym w poniedziałek :blink:
Lady ja to tam sie za bardzo nie znam na mlekach i ile dzidzia powinna jeść (choć mówią że je tyle ile chce:nerd:) ale może faktycznie troszku mu mleko nie smakuje:confused: A jak z jego wagą bo nie pamiętam czy pisałas?przybiera jak tak mało je? na zdjęciach nie wydaje sie być zagłodzony ;-):-) a z tymi 3 pampersami to właśnie te z elastycznym zapięciem mi strasznie przeciekają, nawet od spodu czuc siuski, a ta seria ze sztywnym zapięciem była ok :tak:
U nas w nocy znów 3 budzenia, mała wczoraj nie chciałą z butelki w dzień pociągnąć to słabo piersi nabrały :baffled: a wieczorem jeszcze mi dossała końcówkę no i z butelki wypiła jakoś mało bo 60 ml no i obudziła sie o 24.30, 2.45, 4.45 :baffled: a w nocy z piersi no i od tej 5 to dopiero o 8 zasnęła... i jeszzcze śpi ale przygotowałam juz butelke i musi z niej troche wypić bo kurna te moje dwie piękne muszą nabrać do następnego karmienia :baffled: dziwne to wszystko :rofl2:

O bym zapomniała dzięki Kasiu;-)

Majeczko dla Michałka wszystkiego najlepszego!! Dużo zdrowia i dziecięcej radości!

MAJECZKO WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MICHASIA!!!!!

AN też słyszałam,że po bebilonie pepti nie które dzieci boli brzuszek niby skład ten sam ale tam chodzi o coś nutramigen jakiś kandenizowany czy coś a nie pamiętam jakoś tak a mleka nie można cały czas dosładzać.....

ALA idź do niej i notuj se jeśli zdarza się to raz na jakiś czas to ok może mieć gorszy dzień itp ale jeśli często idź i ja mecz...chodź może jemu to starcza jeśli przybiera prawidłowo na wadze i nic mu nie jest to ok....może niepotrzebnie się martwisz nie które jedzą po 70 nie które po 150 ale jeśli prawidłowo nabiera na wadze to się nie martw....

KASIU MASIU IWONKO dzień dobry:-)

a jeśli chodzi o ciemienuche to ja polecam olejuszek schodzi od razu i ja wyczesuję miekką szczotką

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To i ja dla Majeczki i Michasia ogromne buziole przesyłam- Wszystkiego naj naj:-)

Iwonko ja pewnie będę mogła w poniedziałek tylko męża zapytam jak On wygląda z czasem bo wiem że ma jechać na budowę bo płytkarz ma być i mają przywieźć lodowę i zmywarę ale na pewno będę:-)

przytachałam sobie kubek kawy, jestem ubrana teraz poczekać muszę poczekać aż teściówka przyjedzie.
chyba będę musiała dokończyć robienie prawo jazdy bo bez samochodu to trochę nie wygodnie, ciągle muszę kogoś prosić i się dopasowywać.

Hejka:-)
Michas juz 3 miesiace:szok:

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ MICHASIU

My zyjemy, jutro siostr jedzie do domu wiec moze bedzie mnie wiecej:-D

My tez juz na 3 od tygodnia:-),uzywamy Huggisow, a chusteczki - Pampersa, Huggisy sa fajniejsze ale jakos nie praktyczne:baffled:, wiec Pampers

Dziewczynki se zlot robia:-(, ale chociaz fotki dacie poogladac?

Moj dzyndzel na raczkach lubi:rofl2:, taki towarzyski;-):-D, wiec koncze pisanie jedna reka;-), i idziemy na spacer:-)

P.S
Podeslijcie slonce na wyspy, bo u nas swieci jakby chcialo a nie moglo:nerd:

reklama
Renia we wrocku podobnie niby slonce jest a niby go nie ma dupowata ta pogoda bo zaduch cholerny jest.... wiec lap Worclawskie promyki ode mnie i ten cholerny ukrop.....

Ada ciekawa jestem jak Ty to robisz ta szczota ja proboalam nia a nia sie tylko glaszcze glowe moze ty masz jakas inna ja mam ta dla dzieci z miekkim wlosem... probowalam grzebieniem niemal ze zdrapywac ale glowka czerwona wiec przestalam moze go to bolo cholera wie wczoraj paznokciem troszke sciagnelam co ja mu robie bojciu... jemu przybywa tego nawet jak pooliwkuje i rozczesze ma 4 dobe juz wiec skocze po ten oplejuszek....

Laski ale macie fajnie zjazd mamsiek ;)

Michas wsiego naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry