reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Sliczne dzieki-iwonkablaz:-)
Pewnie dostaniesz bo i ja miesiac temu mialam takie plamienie a teraz juz bardziej to przypomina okres.:crazy:
Iwona&Laura - z tym okresem sie nie martw, można go dostac tak jak ty a można i dopiero jak sie np. przestanie karmić piersią, każda kobieta jest inna i jest inaczej :tak: na karmienie nie ma wpływu, ja dostałam chyba po miesiącu, "chyba" bo nie jestem pewna czy to byl okres, jak tak to na dniach powinnam dostac bo to było 22 maja :-) hehe teraz wszyscy będą wiedzieć kiedy do mnie ciocia przyjeżdza :szok:;-)
Masiu - 300 zł i ile wejsc? no i gdzie bedziecie śmigac?
Asia - na Wildzie to gdzie dokładnie, bo i my sie zastanawiamy :tak:

reklama
Dobry.
Powiedzmy, że na basen. To rodzaj rehabilitacji, Leo nie będzie uczył się pływać. Choć przy okazji będzie oswajać się z wodą. Idziemy na chwiałkowskiego (wilda)
300zł za miesiąc 2 razy w tygodniu, też mi nie wesoło, ale to nie na widzie misie, to się tak właściwie nazywa "terapia wodna"
i&l chyba już wiele mam dostało okres ja już jestem po jednej @ teraz czekam na drugą. no i karmię w prawdzie co raz mniej ale to przez stres itd.

Dziendoberek:-)

Ja sie witna i uciekam, zamelduje tylko ze u nas dobrze, wczoraj bylismy na USG bioderek i jest wszystko w porzadku:rofl2:, wiec sie cieszymy:tak:

iwona&laura co do okresu, jezeli juz dostalas to tak musi byc;-), kazda z nas jest inna, i najwidoczniej, Ty tak masz ze juz po 2 miesiacach, ale jak masz jakies watpliowsi to idz do lekarza;-), bedziesz spokojniejsza:tak:

Buziam reszte Kozuch, i ja Was podczytuje:-p, a jestem rzadziej bo Siostrunia przyjechala, a widzimy sie raz na ruski rok:baffled:...., wiec musicie wybaczyc;-)

Moze mi sie uda to zajrze wieczorkiem

dzien doberek!!!

A co tu taka cisza.....

I&L ja to nie wiem jak to jest dalej czekam:-) a tak w ogóle to witaj....

RENIU dzień dobry:-) miłego integrowania z familą....:-)

MASIU fajnie tak na basenie dla Leosia....:happy:

A gdzie reszta tej bandy...

Iwonka????Asia...NiaNia....An.....

KACHURKA to już u nas nie było ho ho ho....

Hej
No coś zaniedbują tu co poniektóre kobietkinasze ukochane forum :-p
My musiałyśmy odkimać ranek i zaraz zbieramy sie na spacerek :-)
Zauważyłam że ta moja spryciula skraca sobie przerwde między karmieniami, robi to powoli i sprytnie i juz nam karmienie na co 2 godziny sie ułożyło :baffled: i jak tu ją przchytrzyć :confused: właśnie zroiła kupsko na leżaku, zaśmiała sie i przysypia i pasuje jej że obsrana :rofl2:
a ja sie ciesze bo wchodze w moje jeansy jupi hura :-):-):-) w końcu będe mogła sie w conieco przebrać a nie w jednych tylko śmigałam fajnie fajnie, jeszcze tylko troche brzusio zwisa ale to sie bluzeczką przykryje póki co ;-) jak będe jadła tak jak teraz gotowane na parze brokuły i marchewke to może mi o długo nie zajmie :tak:

Iwonka gratuluje ze sie w spodnie miescisz, tez mam zwis i w ulubione porty przez to nie wchodze, tj wchodze ale brzydko wygląda
zmeczona bo w nocy o maz z delegacji wrócił i sie nim naciueszyc musiałam poczwale go bo mi prezenta przywiózł - zapach roma i maskare taką lancome (nie wiem czemu bo nie prosiłam) no ale sie cieszył ze mi coś kupił wiec nie marudziłam no i dziciom tez prezent przywózł

świadectwo odebrane i teraz spaokować moje duże maleństwo i dać kaske na lody i gofery

pozdrawiam

Iwona&Laura - z tym okresem sie nie martw, można go dostac tak jak ty a można i dopiero jak sie np. przestanie karmić piersią, każda kobieta jest inna i jest inaczej :tak: na karmienie nie ma wpływu, ja dostałam chyba po miesiącu, "chyba" bo nie jestem pewna czy to byl okres, jak tak to na dniach powinnam dostac bo to było 22 maja :-) hehe teraz wszyscy będą wiedzieć kiedy do mnie ciocia przyjeżdza :szok:;-)
Masiu - 300 zł i ile wejsc? no i gdzie bedziecie śmigac?
Asia - na Wildzie to gdzie dokładnie, bo i my sie zastanawiamy :tak:

podaje linka Pływalnia Chwiałka w Poznaniu - Pływalnia letnia

Witam Dziewczynki.
Siedzę sobie u moich rodziców i za bardzo nie mam czasu pisać chociaz czasem Was podczytuję.;-)Młody rośnie jak na drozdżach, długi sie zrobił, że nosi juz ciuszki 68 i 74:szok::-D:-D! Tylko chyba krótka piłka będzie z tym naszym karmieniem piersią bo Iwo ma taki apetyt że mi cycki nie nadążaja. Np. wieczorem potrafi wtrabić 2 cycki i jeszcze drze się o wiecej i zjada dodatkowo butlę 120 ml!:szok::szok::szok: Nie wiem jak mu sie to wszystko mieści ale nawet nie ulewa tylko guga zadowolony. No cóż dopóki będę miała pokarm to będę dawała tyle ile mam i dodatkowo butlę. I tak na poczatku sierpnia wracam do pracy więc trzeba będzie Grzdyla częściowo lub całkowicie przestawić na butlę. A wcina nan1 i smakuje mu bardzo. Mam pytanko : czy wode do mleka to dajecie zwykła kranówe przegotowaną ( bo ja tak:confused:), czy mineralną z butelki?

reklama
już myslałam, że się Kachurku zniechęciłaś nami i starą gwardią;-):-)
co do wody do mleka to woda mineralna niskozmineralizowana ja gotuję.
Raz użyłam kranówy ale gotowałam ją dłużej. My zaczynamy pomału przechodzić na sztuczne mleczko, bo mi zaczyna brakować.
No i jeszcze wracam nie długo do pracy. Dokładnie tydzień i 1dzień mi został macierzyńskiego. Jeżu ale ten czas leci. A dopiero co Leo się urodził.

Iwonko są szkoły pływania itp. dla niemowlaczków też z tego co wiem przeważnie przyjmują już 3miesięczne maluchy (czyli takie które trzymają główkę). I te szkoły wynajmują basenik itd. na chwiałkowskiego. lub na innych basenach w Poznaniu.

dobra zmykam korzystać z weekendu.
buziakki:**
nie rozrabiać:rofl2:

Do góry