reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Dla mnie to akurat jest trudne 😬 Zazdroszczę podejścia 😁
A badanie robię w szpitalu na NFZ i tu jest taka organizacja, że głowa mała... zgłosić się na 7.30, ale pobranie krwi jest o 8, zanim próbka wróci z laboratorium jest 9 i tak dopiero przed chwilą wypiłam pierwszą porcję 🙄 Chwila relaksu 😄 ha ha
Kocham NFZ 😉 teraz jak robię badania na NFZ to odkrywam ta cudowna instytucje 😂

reklama
U mnie lekarz na prenatalnych dopatrzył się chłopca i tak też czułam, że będzie. Mam trzech synów i już powoli kończą mi się pomysły na imiona, ale i tak z córką byłby większy problem z wyborem, mi żadne nie pasuje dla dziewczynki 😉

My już w zasadzie oba imiona wybrane, jak będzie chlopczyk będzie Ignacy (syn miał mieć Igor lub Ignacy, padło na Igora), a córka Marta - w domu jest już Magda 😅

Założenia dość ogolne:
Imię powinno być:
krótkie
bez pl znakow
relatywnie popularne, ale nie z top of the top.

Dziewczyny choroba chyba dopadła i mnie :/ całą noc tak bolała mnie glowa ( zatoki) , nie umiałam spać .. masakra . Nie wiem co mam zrobić , tak mnie boli . Wczoraj spałam już o 21 .
Dla chłopczyka chce Leon lub Ignacy
Dziewczynka Łucja lub Klara 🫣
Do mnie wczoraj dzwonił lekarz, na zatoki polecił ciepłe inhalacje, albo sól rozpuszczona na patelni, a potem do ściereczki kuchennej i przyłożyć na czoło, ponoć sprawdzone sposoby 🙈
A co do imion, jak zawsze podobała się Zuzanna, tak chcieliśmy dać córce. Mojego kuzyna żona ostatnio urodziła, mieli w zamyśle inne imiona dla swojej córki, spytali nas jak my byśmy dali i wyobraźcie sobie, że jak mała się urodziła dali Zuzanna. Teraz myślimy nad Leną, Hanią, a dla synka Nikodem albo Kubuś.

Przybywam do Was z dobrymi wiadomościami, ależ się cieszę! Badanie przebiegło szybko, konkretnie i bezboleśnie. Wszystko w normie, pani doktor nie doszukała się żadnych nieprawidłowości. Za tydzień będę miała pełny wynik, już połączony z PAPP-Ą. Maluch ma 6,3 cm i wstępnie jest Franciszkiem 😁

Przybywam do Was z dobrymi wiadomościami, ależ się cieszę! Badanie przebiegło szybko, konkretnie i bezboleśnie. Wszystko w normie, pani doktor nie doszukała się żadnych nieprawidłowości. Za tydzień będę miała pełny wynik, już połączony z PAPP-Ą. Maluch ma 6,3 cm i wstępnie jest Franciszkiem 😁
Jaka super wiadomość z rana! 🥰 Który to tydzień?

u nas tak samo, jak chłopczyk to Leon🙈
A dla dziewczynki już mam wybrane od daawna, Maja😁
Nie mam preferencji żadnych co do płci ale czuję jakoś, że będzie dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi 😅
Haha to my właśnie mieliśmy wybrane dla dziewczynki Maja, ale ostatnio za dużo ich więc myślimy nad innym 😋 ale kto wie co wybierzemy, jeszcze mamy sporo czasu na zmiany 😁

Pięknie! ❤️

reklama
Do góry