reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Dla mnie to akurat jest trudne 😬 Zazdroszczę podejścia 😁
A badanie robię w szpitalu na NFZ i tu jest taka organizacja, że głowa mała... zgłosić się na 7.30, ale pobranie krwi jest o 8, zanim próbka wróci z laboratorium jest 9 i tak dopiero przed chwilą wypiłam pierwszą porcję 🙄 Chwila relaksu 😄 ha ha
Kocham NFZ 😉 teraz jak robię badania na NFZ to odkrywam ta cudowna instytucje 😂

reklama
U mnie lekarz na prenatalnych dopatrzył się chłopca i tak też czułam, że będzie. Mam trzech synów i już powoli kończą mi się pomysły na imiona, ale i tak z córką byłby większy problem z wyborem, mi żadne nie pasuje dla dziewczynki 😉

My już w zasadzie oba imiona wybrane, jak będzie chlopczyk będzie Ignacy (syn miał mieć Igor lub Ignacy, padło na Igora), a córka Marta - w domu jest już Magda 😅

Założenia dość ogolne:
Imię powinno być:
krótkie
bez pl znakow
relatywnie popularne, ale nie z top of the top.

Dziewczyny choroba chyba dopadła i mnie :/ całą noc tak bolała mnie glowa ( zatoki) , nie umiałam spać .. masakra . Nie wiem co mam zrobić , tak mnie boli . Wczoraj spałam już o 21 .
Dla chłopczyka chce Leon lub Ignacy
Dziewczynka Łucja lub Klara 🫣
Do mnie wczoraj dzwonił lekarz, na zatoki polecił ciepłe inhalacje, albo sól rozpuszczona na patelni, a potem do ściereczki kuchennej i przyłożyć na czoło, ponoć sprawdzone sposoby 🙈
A co do imion, jak zawsze podobała się Zuzanna, tak chcieliśmy dać córce. Mojego kuzyna żona ostatnio urodziła, mieli w zamyśle inne imiona dla swojej córki, spytali nas jak my byśmy dali i wyobraźcie sobie, że jak mała się urodziła dali Zuzanna. Teraz myślimy nad Leną, Hanią, a dla synka Nikodem albo Kubuś.

Przybywam do Was z dobrymi wiadomościami, ależ się cieszę! Badanie przebiegło szybko, konkretnie i bezboleśnie. Wszystko w normie, pani doktor nie doszukała się żadnych nieprawidłowości. Za tydzień będę miała pełny wynik, już połączony z PAPP-Ą. Maluch ma 6,3 cm i wstępnie jest Franciszkiem 😁

Przybywam do Was z dobrymi wiadomościami, ależ się cieszę! Badanie przebiegło szybko, konkretnie i bezboleśnie. Wszystko w normie, pani doktor nie doszukała się żadnych nieprawidłowości. Za tydzień będę miała pełny wynik, już połączony z PAPP-Ą. Maluch ma 6,3 cm i wstępnie jest Franciszkiem 😁
Jaka super wiadomość z rana! 🥰 Który to tydzień?

u nas tak samo, jak chłopczyk to Leon🙈
A dla dziewczynki już mam wybrane od daawna, Maja😁
Nie mam preferencji żadnych co do płci ale czuję jakoś, że będzie dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi 😅
Haha to my właśnie mieliśmy wybrane dla dziewczynki Maja, ale ostatnio za dużo ich więc myślimy nad innym 😋 ale kto wie co wybierzemy, jeszcze mamy sporo czasu na zmiany 😁

Pięknie! ❤️

reklama
Do góry