reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Współczuję tak beznadziejnego podejścia lekarza.
Czy po USG coś mówił o tym nosku?
Mówił, że na tym etapie powinny być widoczne 3 kosteczki w budowie nosa, a jednej brakuje. Przeziernosc karkowa jest ok. Będzie jeszcze test z krwi, ale to też nic nie wyjaśni, bo już na podstawie wieku te wyniki będą gorsze od przeciętnych. Już w poprzedniej ciąży ryzyko chorób miałam wyższe, ale na usg wszystko było dobrze, więc się tym bardzo nie przyjęłam. A teraz nie bardzo mam się czym pocieszać...

reklama
Współczuję takiego badania :( myślę, że jeżeli masz możliwość to najlepiej będzie to skonsultować z lekarzem, któremu ufasz wcześniej niż 8.10. To jeszcze kupa czasu, a dodatkowe nerwy nie są Ci teraz potrzebne
Wyniki będą pewnie w przyszłym tygodniu, jeszcze nie wiem, co z nimi zrobię. Lekarz mówił, ze w przypadku nieprawidłowości w usg i pappa potrzebna będzie dalsza diagnostyka, bo oba te badania oceniają tylko ryzyko, nie są to metody diagnostyczne. Żeby coś wiedzieć na pewno to tylko amniopunkcja

Wyniki będą pewnie w przyszłym tygodniu, jeszcze nie wiem, co z nimi zrobię. Lekarz mówił, ze w przypadku nieprawidłowości w usg i pappa potrzebna będzie dalsza diagnostyka, bo oba te badania oceniają tylko ryzyko, nie są to metody diagnostyczne. Żeby coś wiedzieć na pewno to tylko amniopunkcja
a nie myślałaś zrobić sanco lub inne nifty żeby wykluczyć nieprawidłowości?

Cześć, ja miałam wczoraj badanie prenatalne, ale nie miałam weny pisać... A teraz znowu sobie ponarzekam... Samo badanie przeprowadzona mało delikatnie, też mnie lekarz wytłukł po brzuchu i jeszcze jego komentarz "czy dziś choć jedno dziecko będzie leżało NORMALNIE?" 😳 Tak, że pamiętajcie dziewczyny przed badaniem, żeby pouczyć wasze dzidzie jak mają leżeć, żeby nie robić kłopotu panu doktorowi 😉
No i tak walił po brzuchu, maluch biedny latał od ściany do ściany, doktor mierzył i mierzył i tak: serduszko ok, przeplywy ok, ALE jest opóźnione kostnienie nosa, co razem z moim wiekiem nie napawa optymistycznie 😞 Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie?
Wyniki za tydzień, wizyta u gin dopiero 8.10., a ja od wczoraj tylko o tym myślę
Współczuję badania i lekarza 😢 a można wiedzieć gdzie było robione ? W jakim mieście ?

Cześć, ja miałam wczoraj badanie prenatalne, ale nie miałam weny pisać... A teraz znowu sobie ponarzekam... Samo badanie przeprowadzona mało delikatnie, też mnie lekarz wytłukł po brzuchu i jeszcze jego komentarz "czy dziś choć jedno dziecko będzie leżało NORMALNIE?" 😳 Tak, że pamiętajcie dziewczyny przed badaniem, żeby pouczyć wasze dzidzie jak mają leżeć, żeby nie robić kłopotu panu doktorowi 😉
No i tak walił po brzuchu, maluch biedny latał od ściany do ściany, doktor mierzył i mierzył i tak: serduszko ok, przeplywy ok, ALE jest opóźnione kostnienie nosa, co razem z moim wiekiem nie napawa optymistycznie 😞 Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie?
Wyniki za tydzień, wizyta u gin dopiero 8.10., a ja od wczoraj tylko o tym myślę
Czasem zastanawiam się dlaczego niektórzy ludzie wybierają dany zawód jeśli nie potrafią być uprzejmi względem drugiego człowieka? 😐
Co do samego badania ja osobiście skonsultowałabym z drugim lekarzem. Nie jesteśmy nieomylni. Skoro maluch nie był chętny żeby się pokazać jak należy to istnieje prawdopodobieństwo błędu.

Eh 😒 a ja byłam dziś na wizycie. Ogólnie jestem po in vitro i teraz zmieniłam lekarza, bo ten co robił mi in vitro stwierdził że mogę już iść do prowadzącego. I tu wielki szok bo nowy lekarz stwierdził że ciaze po in vitro do 12 tygodnia powinien prowadzić lekarz który go wykonał. Ja jestem w 9+5. Był w wielkim szoku że nie miałam robionych badań na chlamydie i mycoplasme bo to jest niebezpieczne dla ciazy. Oczywiście pobrał wymazy ale przy okazji mnie nastraszył. I teraz już zaczęłam się stresować czy wszystko będzie ok 😒 na usg wyszło że dzidzius ma 2.9cm tetno 167 ogólnie wszytko ok🙂 ale stres jest

Eh 😒 a ja byłam dziś na wizycie. Ogólnie jestem po in vitro i teraz zmieniłam lekarza, bo ten co robił mi in vitro stwierdził że mogę już iść do prowadzącego. I tu wielki szok bo nowy lekarz stwierdził że ciaze po in vitro do 12 tygodnia powinien prowadzić lekarz który go wykonał. Ja jestem w 9+5. Był w wielkim szoku że nie miałam robionych badań na chlamydie i mycoplasme bo to jest niebezpieczne dla ciazy. Oczywiście pobrał wymazy ale przy okazji mnie nastraszył. I teraz już zaczęłam się stresować czy wszystko będzie ok 😒 na usg wyszło że dzidzius ma 2.9cm tetno 167 ogólnie wszytko ok🙂 ale stres jest
Ja miałam ostatnią wizytę w klinice w 10 tygodniu , a do lekarza prowadzącego ide w przyszłym . To będę już 12+4.
Dziwne że klinika nie zrobiła Ci tych badań , bo ja jestem przebadana z każdej strony :/
Bierzesz jakieś leki jeszcze ?

reklama
Ja miałam ostatnią wizytę w klinice w 10 tygodniu , a do lekarza prowadzącego ide w przyszłym . To będę już 12+4.
Dziwne że klinika nie zrobiła Ci tych badań , bo ja jestem przebadana z każdej strony :/
Bierzesz jakieś leki jeszcze ?
Tak cyclogest 2 x dziennie do końca tygodnia a potem ma brać raz dziennie do końca miesiąca i siofor to też mam brać do końca września

Do góry