reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Hej, mnie tez choroba rozłożyła. Katar, ból gardła i gorączka. Dodatkowo ciążowe dolegliwości jak mdlosci i bol brzucha. W nocy nie mogę spać, kolejna noc cały czas się kręcę.. A u Was jak noce? Ja jestem w 9+5 i tak czekam do tego II trymestru, bo mam nadzieję, że wszystko przejdzie
U mnie dolegliwości minęły, jestem 11+3. Jedynie zostały lekko bolące piersi ale to nie jest to co było na początku. Też od wczoraj złapała mnie jakaś grypa, ból gardła i zatkane zatoki, najgorzej jest w nocy bo nie mogę aż przełknąć śliny. Na początek próbuje leczyć się naturalnymi sposobami, jaki syrop z czarnego bzu, dużo cytryny i imbiru, jak to nie pomoże to zacznę korzystać z rad koleżanek wyżej, kilka leków wymieniły więc będę musiała się zainspirować, dzięki kobitki! 🥰

Hej, mnie tez choroba rozłożyła. Katar, ból gardła i gorączka. Dodatkowo ciążowe dolegliwości jak mdlosci i bol brzucha. W nocy nie mogę spać, kolejna noc cały czas się kręcę.. A u Was jak noce? Ja jestem w 9+5 i tak czekam do tego II trymestru, bo mam nadzieję, że wszystko przejdzie
Jak byłąm chora to u mnie też najgorsze były noce, bo nie byłam w stanie spać 😔 Ogólnie bardzo ciężko to przeszłam, chyba właśnie przez ciążę. Więc trzymaj się i oby naturalne sposoby pomogły ❤️
Co do objawów typowo ciążowych to jestem 9+3, więc prawie jak Ty i na razie dosyć mocno mi dokuczają. Najgorsze są mdłości i ogólnie układ pokarmowy. Dokucza mi zgaga, czasem mam kłucia w brzuchu i mnie goni do toalety. Zastanawiam się czy nie poprosić o te tabletki Xonvea. Nawet mi je proponowano, ale wtedy stwierdziłam że ich nie potrzebuję, Tylko któraś z dziewczyn pisała, że robi się po nich bardzo senna. Jeżeli zrobię się jeszcze bardziej senna to nie będę chyba w stanie pracować. Więc jeszcze to rozważam.

Ja calych nocy nie przesypiam od kiedy jestem w ciąży, śpię dobrze ale często się wybudzam i czasem nie śpię 1h albo i więcej..

U mnie w nocy 3 do 5 pobudek na siku. I zazwyczaj jedna kończy się czekaniem na sen. Budzę się teraz przed córka 🤦 6 rano i koniec już nie mogę spać. Za to wieczorem padam o 20.

u mnie też zaczął się etap wstawania na siku w nocy , później kręcę się z pół godziny żeby zasnąć . Masakra 😬 dzisiaj mam 11 tydzień ☺

Cześć 🙋‍♀️ jestem tu nowa (termin 5.04.25) ale widzę po ostatnich postach że wpisuje się w sezon doskonale 😅 też właśnie dopadło mnie jakieś choróbsko i próbuje się ratować domowymi sposobami… najgorsze, że od kilku tygodni mam straszne migreny, z którymi i tak sobie ledwo radzę a teraz jeszcze gardło 😪

reklama
Do góry