reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

O widzisz, witaj w klubie jedynaczek.

Mi w tej ciąży jest ciągle gorąco i duszno, aż nie mogę sobie z tym poradzić.
Też jestem jedynaczką :D Całe życie nie chciałam mieć dzieci, ale około rok temu odezwał się we mnie klasyczny instynkt macierzyński i w wieku 36 zaszłam w pierwszą ciążę. Teraz nawet nie myślę czy będę chciała mieć więcej dzieci. Chcę zobaczyć jak przetrwam ciążę, poród i opiekę nad noworodkiem. Jak nie będzie traumatycznie to może się zdecyduje, ale będę musiała działać szybko. Ginekolg mówiła mi, że mam niską rezerwę jajnikową i dostanę wcześniej menopauzy.

reklama
Otóż tak .. termin na 12 kwiecień i lekarz tylko ten termin bierze pod uwagę z USG . Lekarz włączył leczenie euthyroxem ( sorry jak coś przekrecilam) dawka 25 . Dostałam skierowanie na badania prenatalne.. dzidzia rośnie , było widać serduszko 🥰 nadrobiliśmy 2 dni 😅 8 + 3 dni .. crl 1.93 cm 🥰🥰

Załączniki

• 17253716090673740744275108958120.jpg
    17253716090673740744275108958120.jpg
    475,3 KB · Wyświetleń: 59
Otóż tak .. termin na 12 kwiecień i lekarz tylko ten termin bierze pod uwagę z USG . Lekarz włączył leczenie euthyroxem ( sorry jak coś przekrecilam) dawka 25 . Dostałam skierowanie na badania prenatalne.. dzidzia rośnie , było widać serduszko 🥰 nadrobiliśmy 2 dni 😅 8 + 3 dni .. crl 1.93 cm 🥰🥰
Aaaa .. i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej 🤔🤔 . Akurat lekarz miał okienko i dziś mam wizytę na 17.20 .

Ja mam jakieś uderzenia gorąca, jak stara baba 🥵 w ogóle testuję na sobie teorię, że córka odbiera urodę. Pryszcze mam jakieś i wyglądam jak przy okresie. A podejrzewam córkę, bo mam zupełnie inne smaki niż w ciąży z synem, w której w pierwszym trymestrze miałam ochotę tylko na owoce. A teraz mięso, wszystko co słone... I w ogóle bardziej rozchwiana jestem, ostatnie dni są szalone 🙈
Ja od początku ciąży mam uderzenia gorąca, choć już rzadziej się zdarzają 😅

reklama
Do góry