reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

O widzisz, witaj w klubie jedynaczek.

Mi w tej ciąży jest ciągle gorąco i duszno, aż nie mogę sobie z tym poradzić.
Też jestem jedynaczką :D Całe życie nie chciałam mieć dzieci, ale około rok temu odezwał się we mnie klasyczny instynkt macierzyński i w wieku 36 zaszłam w pierwszą ciążę. Teraz nawet nie myślę czy będę chciała mieć więcej dzieci. Chcę zobaczyć jak przetrwam ciążę, poród i opiekę nad noworodkiem. Jak nie będzie traumatycznie to może się zdecyduje, ale będę musiała działać szybko. Ginekolg mówiła mi, że mam niską rezerwę jajnikową i dostanę wcześniej menopauzy.

reklama
Otóż tak .. termin na 12 kwiecień i lekarz tylko ten termin bierze pod uwagę z USG . Lekarz włączył leczenie euthyroxem ( sorry jak coś przekrecilam) dawka 25 . Dostałam skierowanie na badania prenatalne.. dzidzia rośnie , było widać serduszko 🥰 nadrobiliśmy 2 dni 😅 8 + 3 dni .. crl 1.93 cm 🥰🥰

Załączniki

• 17253716090673740744275108958120.jpg
    17253716090673740744275108958120.jpg
    475,3 KB · Wyświetleń: 62
Otóż tak .. termin na 12 kwiecień i lekarz tylko ten termin bierze pod uwagę z USG . Lekarz włączył leczenie euthyroxem ( sorry jak coś przekrecilam) dawka 25 . Dostałam skierowanie na badania prenatalne.. dzidzia rośnie , było widać serduszko 🥰 nadrobiliśmy 2 dni 😅 8 + 3 dni .. crl 1.93 cm 🥰🥰
Aaaa .. i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej 🤔🤔 . Akurat lekarz miał okienko i dziś mam wizytę na 17.20 .

Ja mam jakieś uderzenia gorąca, jak stara baba 🥵 w ogóle testuję na sobie teorię, że córka odbiera urodę. Pryszcze mam jakieś i wyglądam jak przy okresie. A podejrzewam córkę, bo mam zupełnie inne smaki niż w ciąży z synem, w której w pierwszym trymestrze miałam ochotę tylko na owoce. A teraz mięso, wszystko co słone... I w ogóle bardziej rozchwiana jestem, ostatnie dni są szalone 🙈
Ja od początku ciąży mam uderzenia gorąca, choć już rzadziej się zdarzają 😅

reklama
Do góry