reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Zazdroszczę Wam trochę tych USG! 😍
U mnie 10+3 a na USG muszę czekać jeszcze prawie 3 tygodnie, więc teoretycznie wiem, że jestem w ciąży, ale jeszcze w to do końca nie wierzę - uwierzę jak zobaczę na monitorze! 😉

Dolegliwości też żadnych, mam energii jedynie za dwoje i trochę więcej ochoty na lody 😅😂

Czy któraś z Was zmaga się już cukrzycą ciążową? U mnie niestety cukry na czczo trochę za wysokie ale w sumie spodziewałam się tego, bo w poprzedniej ciąży stwierdzono cukrzycę w połowie ciąży…
10+3 to tak samo jak ja to ty nie marcówka ? :)

reklama
Czesc dziewczyny!
Myslalam, ze bede witała się z marcowymi mamami ale mój lekarz twierdzi, ze termin mam na 1 kwietnia - cóż za psikus 😉

Mam na imię Paulina, to moja druga ciąża - dowiedziałam się o niej dość późno, bo w 8 tygodniu...
Na pokładzie 5,5 latka, która bardzo chce zostać starszą siostrą, więc mam nadzieję, że wszystko sie poukłada 😉 na wieść o ciąży przeżyliśmy z mężem duży szok, bo nie było tego w planach, lecz widocznie tak miało być i teraz uśmiecham się na myśl, że nasza rodzina się powiększy 😊

Będzie mi bardzo miło Was poznać 🙂.

Przesyłam pozdrowienia z Północy! 🇳🇴
Ja też mam termin na 01.04😁 z tym że ja dziś 9+6.

My z mężem planowaliśmy trzecie dziecko ale jak udało się tak szybko to też byliśmy w szoku 😁

Cześć Dziewczyny ☺️
Jak po weekendzie ? Jak się czujecie ?
My zaczęliśmy rok szkolny i zacznie się wstawanie o 6 🤣 . Jutro mamy USG 🥰 om 9tc +1 dzień.. mam nadzieję , że według USG nie będzie już tygodnia różnicy ..
Ja osobiście zestresowana, bo dziś wizyta u nowego ginekologa i mam obawy po ostatniej.. Też mam ten tydzień różnicy i trochę mnie to zdziwiło 😕
Ps. Dziewczyny, czy wiecie czy lekarze widzą to gdzieś w swoich systemach, że byliśmy u innego specjalisty? Mowa o dwóch innych placówkach, lekarzach, nie na Fundusz

Ja osobiście zestresowana, bo dziś wizyta u nowego ginekologa i mam obawy po ostatniej.. Też mam ten tydzień różnicy i trochę mnie to zdziwiło 😕
Ps. Dziewczyny, czy wiecie czy lekarze widzą to gdzieś w swoich systemach, że byliśmy u innego specjalisty? Mowa o dwóch innych placówkach, lekarzach, nie na Fundusz
nie widzą

Hej, weekend na spokojnie. Moje samopoczucie to porazka. Ciągle zmęczona, bez życia. Cały czas mdlosci, trochę wymiotów :( piersi bolą jak nigdy. Dobrze, że mam L4 😒 ja kolena wizyta 19 września, że względu na niski progesteron wizyty będą częstsze co 3 tyg. A na prenatalne zapisałam się 7 października, wtedy będzie 12+5.
Współczuję tak fatalnego samopoczucia. Mnie mdłości trochę odpuściły, ale nadal są. Zmęczenie praktycznie cały dzień.

Ja mam teraz wizytę 16 września, a 24 prenatalne ( będzie 13+0)

Trzymam kciuki daj znać po wizycie 🤞😘

Moje dwie siostry mieszkają w UK .. i tam rodziły .. z tego co mówiły to do 12-13 tyg ciąży lekarze się tobą nie interesują.. bo do 12 tyg wszystko może się wydarzyć.. starsza siostra chodziła też prywatnie na USG do polskiego lekarza , a o potwierdzenie ciąży przyleciała do pl .. to jej druga ciąża była i bała się bo pierwszą poroniła .
Podobnie jest w Norwegii - może nie tak, że nikt się mną nie interesuje, bo założono mi kartę, zrobiono badania krwi ale na USG muszę czekać do pierwszego „prenatalnego” USG. Jest opcja oczywiście prywatnie - ale nie ma tutaj wielu prywatnych klinik, musiałabym jechać do Oslo o to w godzinach pracy, a w pracy jeszcze nikt nie wie, więc trochę zamieszani- z tym…

Poza tym jakoś bardzo spokojnie podchodzę do tej ciąży, przyzwyczaiłam się te do funkcjonowania norweskiej służby zdrowia (woda i świeże powietrze jesli czujesz się źle, ewentualnie Paracet 😅😂), wiec pozostaje mi czekac…

Staram się nadrabiać Wasze wpisy - widziałam, że większość z Was pisała kilka słów o sobie.

Ja mam 35 lat (jestem najstarsza? 😉), tak ja pisałam 5.5 letnia córkę, pracuje w klinice stomatologicznej, a w wolnym czasie uwielbiam aktywność fizyczna i podróże.
Mieszkamy w malowniczej wiosce w otoczeniu gór i jezior w Norwegii, w tamtym roku przeprowadziliśmy się do większego domu z pięknym ogrodem, więc generalnie bardzo pasuje to, że pojawi się nowy członek rodziny, choć nie było tego w planach 😊

reklama
Do góry