reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Tragedia z tymi lekarzami , dlatego ja chodzę wszędzie prywatnie …
Będę rodzić w prywatnym szpitalu . Mam nadzieję , że się nie zawiodę .

Przepraszam, że się wtrącę ale zrób sobie dokładny research ponieważ ja byłam też tak napalona na poród w prywatnym szpitalu, ale po zgłębieniu tematu (nie był to proste, szpital straszy pozwami za negatywne opinie, ciężko więc je w internecie znaleźć) odpuściłam i bardzo się cieszę (biorąc pod uwagę co się wydarzyło u pewnej instagramerki w tym temacie). A 2 miesiące przede mną rodziła (planowe cesarskie cięcie) tam moja znajoma - bardzo zadowolona, a ja w sumie prowadziłam tam też ciąże i nie mogłam w sumie narzekać (ale też nie wszystko było super)

Przepraszam, że się wtrącę ale zrób sobie dokładny research ponieważ ja byłam też tak napalona na poród w prywatnym szpitalu, ale po zgłębieniu tematu (nie był to proste, szpital straszy pozwami za negatywne opinie, ciężko więc je w internecie znaleźć) odpuściłam i bardzo się cieszę (biorąc pod uwagę co się wydarzyło u pewnej instagramerki w tym temacie). A 2 miesiące przede mną rodziła (planowe cesarskie cięcie) tam moja znajoma - bardzo zadowolona, a ja w sumie prowadziłam tam też ciąże i nie mogłam w sumie narzekać (ale też nie wszystko było super)
W tym szpitalu rodziły 4 znajome i wszystkie były zadowolone 🤷🏽‍♀️ już teraz sama nie wiem co robić 😬

W tym szpitalu rodziły 4 znajome i wszystkie były zadowolone 🤷🏽‍♀️ już teraz sama nie wiem co robić 😬

Zweryfikuj kiedy rodziły i jaki rodzaj porodu Cię interesuje. Pewnie gdybym chciała mieć kolejne cesarskie cięcie byłaby za prywatnym i tak samo zadowolona jak koleżanka. Dodatkowo ja zauważyłam, że w tym moim źle zaczęło się dziać odkąd w pandemii zrobił się na nich boom i z powiedzmy (nie pamiętam już więc tak mniej więcej) z 1000 porodów rocznie, zrobiło im się 10 tys. porodów rocznie.

Dodatkowo dowiedz się co się działo "po" czy dzieci miały badania, jakie itd. o ile to jest dla Ciebie ważne (więc znowu przemyśl, czego potrzebujesz). Dla mnie ostatecznie lepszą opcją okazały się 3 porody na NFZ (dwa w szpitalach z III stopni, ostatni z II). Jedyne co bym zmieniła, to po tym trzecim poprosiłabym o salę jedynkę bo trafiliśmy pechowo na sąsiada wyjca (mama pierworódka) więc w swoim macierzyństwie tylko wtedy byłam niewyspana i zmęczona dzieckiem, dodatkowo cudzym ;)

A i jeszcze można rozważyć swoją położną na NFZ, ale tu znowu ja zdecydowałam się na to przy 3 porodzie. I dla owej Pani to był prawdopodobnie deal życia bo całość porodu trwała 1.5h, z czego potrzebowałam jej 20 minut ;) Także też bym chciał za tyle pracy zarobić 2 tys. zł :D

Hej dziewczyny ☺️ czy któraś z Was jest w stanie pomóc mi to zinterpretować? Dzisiaj otrzymałam wyniki, które zlecił mi lekarz.. no i cytomegalia (CMV) w klasie Igm wyszła mi niejednoznaczna.. za to Igg jest dość wysokie… czy to znaczy, że przebywam właśnie chorobę? W internecie czytam tak sprzeczne informacje.. raz że kolejne zakażenie w ciąży nie jest zagrożeniem - tylko pierwsze, raz jest napisane całkiem inaczej. Dodam, że mam wirusa hpv. Czy to ma jakiś wpływ? Od początku ciąży sam stres 😭. Wyniki dodaję w poniżej 😢
IMG_7487.png

Hej dziewczyny ☺️ czy któraś z Was jest w stanie pomóc mi to zinterpretować? Dzisiaj otrzymałam wyniki, które zlecił mi lekarz.. no i cytomegalia (CMV) w klasie Igm wyszła mi niejednoznaczna.. za to Igg jest dość wysokie… czy to znaczy, że przebywam właśnie chorobę? W internecie czytam tak sprzeczne informacje.. raz że kolejne zakażenie w ciąży nie jest zagrożeniem - tylko pierwsze, raz jest napisane całkiem inaczej. Dodam, że mam wirusa hpv. Czy to ma jakiś wpływ? Od początku ciąży sam stres 😭. Wyniki dodaję w poniżej 😢Zobacz załącznik 1661174
Spokojnie 🙂 Miałam cmv igg reaktywne a igm niereaktywne. Najprawdopodobniej kiedyś na to chorowałam, np w dzieciństwie. Objawy są podobne do grypy. Zrobiłam badanie z krwi i czekam na wynik, bo ważne jest abym nie chorowała w ostatnich kilku miesiącach. Szansa jest na to bardzo mała.
Natomiast jeżeli u Ciebie jest wynik niejednoznaczny to jest to jakiś problem w laboratorium. Więc nawet jeszcze nie wiadomo czy jest to reaktywne.
Tak czy inaczej pójdź do ginekologa szybciej, aby omówić wyniki i raczej będzie chciał powtórzyć to badanie.
Inne wirusy nie powinny mieć na to wpływu. Sama mam hsv.

Hej dziewczyny ☺️ czy któraś z Was jest w stanie pomóc mi to zinterpretować? Dzisiaj otrzymałam wyniki, które zlecił mi lekarz.. no i cytomegalia (CMV) w klasie Igm wyszła mi niejednoznaczna.. za to Igg jest dość wysokie… czy to znaczy, że przebywam właśnie chorobę? W internecie czytam tak sprzeczne informacje.. raz że kolejne zakażenie w ciąży nie jest zagrożeniem - tylko pierwsze, raz jest napisane całkiem inaczej. Dodam, że mam wirusa hpv. Czy to ma jakiś wpływ? Od początku ciąży sam stres 😭. Wyniki dodaję w poniżej 😢Zobacz załącznik 1661174
Teraz zauważyłam plik z wynikami, a możesz rozwinąć te czytaj więcej przy normach? Miałam 239 i to był już reaktywny. W ten piątek robiłam awidność cmv igg. Wynik będę miała pewnie poniedziałek lub wtorek. Prawdopodobnie dostaniesz takie samo skierowanie. Ten wirus zazwyczaj przechodzi się w dzieciństwie. Na pewno wszystko będzie w porządku 🙂

Mogą Ci kazać powtórzyć za jakiś czas, bo cytomegalie może dojść do wtórnego zakażenia.

reklama
Do góry