reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Cześć dziewczyny! Licząc od ostatniej miesiączki, jest to 5 tydzień 🫶🏻 Moja pierwsza ciąża. Mam pytanko, ponieważ na 19 sierpnia mam do ginekologa, jak przebiega wizyta? Czy badanie będzie odbywało się dopochwowo czy jak?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny! Licząc od ostatniej miesiączki, jest to 5 tydzień 🫶🏻 Moja pierwsza ciąża. Mam pytanko, ponieważ na 19 sierpnia mam do ginekologa, jak przebiega wizyta? Czy badanie będzie odbywało się dopochwowo czy jak?
Witamy 😊 Tak, dopochwowo. Dopiero na późniejszym etapie przez brzuch

Melduję się i ja z terminem na 04.04.2025 r. 🤰
Mam synka, który w tym roku skończy 6 lat.
Do tej pory wykonałam test, sprawdziłam przyrost bety i w końcu w czwartek byłam na pierwszym USG żeby potwierdzić prawidłową lokalizację ciąży. Za tydzień mam kolejna wizytę, na której powinno być już widoczne serduszko.

Do tej pory wykonałam test, sprawdziłam przyrost bety i w końcu w czwartek byłam na pierwszym USG żeby potwierdzić prawidłową lokalizację ciąży. Za tydzień mam kolejna wizytę, na której powinno być już widoczne serduszko.
Witamy i gratuluję🙂 życzę spokojnej ciazy😊

Jak teraz jesteś w 5 tygodniu, a wizytę masz 19 sierpnia to tak, raczej powinien być już zarodek z sercem :)
Ostatnia miesiączka 30 czerwca, trochę jeszcze jestem zielona w temacie liczenia. Poszłam do ginekologa na kontrolę 29 lipca i położna powiedziała, że to ledwo 3 tydzień, troszeczkę się pogubiłam 🤦🏻‍♀️

Ja myślę, że po lekarzu odczuje większy spokój :D
To na pewno, ale tak na prawdę dopiero jak czuć ruchu dziecka to człowiek jest spokojniejszy, bo codziennie czuć dziecko
Witaj na pokładzie ☺️
Na początku USG robione jest przez pochwę.
Gratuluję i witaj w naszym gronie 😘

Ostatnia miesiączka 30 czerwca, trochę jeszcze jestem zielona w temacie liczenia. Poszłam do ginekologa na kontrolę 29 lipca i położna powiedziała, że to ledwo 3 tydzień, troszeczkę się pogubiłam 🤦🏻‍♀️
U mnie ostatnia miesiączka 25 czerwiec, według aplikacji i średniej długości cykli( miałam nieregularne cykle przez kp) dziś jestem 5+5.
Do lekarza idę 19.08 i tak naprawdę nie wiem jaki wiek ciąży wskaże USG, nie mam pewność kiedy była owulacja.

reklama
Do góry