reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2025

Dziewczyny czy wy już macie potwierdzona ciążę przez usg u giną? Czy któraś z was badała sobie betę, progesteron i przyrosty?
Ja też w tej ciąży nie badałam bety, ani jeszcze nie byłam u lekarza. W poprzedniej na tym etapie już miałam kilka przyrostów zrobionych i byłam po pierwszej wizycie. Teraz mi się jakoś nie spieszy, czuję dziwny spokój 😊

reklama
Ja też planuję się ta ciąża nacieszyć i nie martwić się o wszystko na zapas.
Musi być dobrze i tego będę się trzymać 😉

A macie ja już jakieś zachcianki ciążowe?
Ja mam smaka na musztardę i czerwone buraczki 🙈 no i lody truskawkowe 😁
Ja to jakoś straciłam apetyt choć jak przychodzi wieczor to jem wszystko co mi w ręce wpadnie ale chyba bardziej mnie ciągnie do np ogórków w curry niż słodkich rzeczy😆

Dziewczyny, dzisiaj sobie przypomniałam, że na urodziny męża zamówiłam bilety na koncerty, miejsca stojące na płycie 😂 zastanawiam się czy wy w ciąży byłyście może kiedyś uczestnikiem takiej imprezy? 😂 oczywiście jak nie zachodziłam to nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, a jak raz coś zaplanowałam to akurat zaszłam 😂

To zazdroszczę tego spokoju☺️
W ciąży z synkiem byłam kłębkiem nerwów, nie wiem w sumie czemu teraz czuję taki spokój.. Może trochę dlatego, że teraz nie mam dużo czasu na myślenie i tworzenie czarnych scenariuszy. Życzę tego spokoju i Tobie, wiem że łatwo powiedzieć, ale musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze 🩷🩵

Dziewczyny, dzisiaj sobie przypomniałam, że na urodziny męża zamówiłam bilety na koncerty, miejsca stojące na płycie 😂 zastanawiam się czy wy w ciąży byłyście może kiedyś uczestnikiem takiej imprezy? 😂 oczywiście jak nie zachodziłam to nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, a jak raz coś zaplanowałam to akurat zaszłam 😂
Ja nie byłam, ale to dlatego że ogólnie nie lubię miejsc, gdzie jest głośno i są tłumy. Zależy w którym tygodniu wtedy będziesz i jak się będziesz czuć. Wydaje mi się, że większych przeciwskazań nie ma, ale najlepiej zapytaj lekarza :)

W ciąży z synkiem byłam kłębkiem nerwów, nie wiem w sumie czemu teraz czuję taki spokój.. Może trochę dlatego, że teraz nie mam dużo czasu na myślenie i tworzenie czarnych scenariuszy. Życzę tego spokoju i Tobie, wiem że łatwo powiedzieć, ale musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze 🩷🩵
No właśnie w tej ciąży zamierzam odpuścić źle emocje i w pełni się nią cieszyc🩷

Ja też czuję właśnie taki spokój, ciężko to opisać, ale wiem że będzie dobrze i już.
W ciąży z córką żyłam w błogiej nieświadomości, nie wiedziałam nawet że bada się coś takiego jak HCG i progesteron, nawet nie byłam na USG prenatalnym I trymestru bo też o takim nie wiedziałam 🙈

Z synem cały czas się martwiłam i bałam że coś będzie neo tak, całą ciąża to był jeden wielki lęk. Nie chcę znów tego powtarzać, więc cieszę się dniem obecnym, nie wybiegam w przyszłość. Neo mam czasie myśleć bo cały dzień mam co robić 😉

reklama
Do góry