reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Dziewczyny czy wy już macie potwierdzona ciążę przez usg u giną? Czy któraś z was badała sobie betę, progesteron i przyrosty?
Ja też w tej ciąży nie badałam bety, ani jeszcze nie byłam u lekarza. W poprzedniej na tym etapie już miałam kilka przyrostów zrobionych i byłam po pierwszej wizycie. Teraz mi się jakoś nie spieszy, czuję dziwny spokój 😊

reklama
Ja też planuję się ta ciąża nacieszyć i nie martwić się o wszystko na zapas.
Musi być dobrze i tego będę się trzymać 😉

A macie ja już jakieś zachcianki ciążowe?
Ja mam smaka na musztardę i czerwone buraczki 🙈 no i lody truskawkowe 😁
Ja to jakoś straciłam apetyt choć jak przychodzi wieczor to jem wszystko co mi w ręce wpadnie ale chyba bardziej mnie ciągnie do np ogórków w curry niż słodkich rzeczy😆

Dziewczyny, dzisiaj sobie przypomniałam, że na urodziny męża zamówiłam bilety na koncerty, miejsca stojące na płycie 😂 zastanawiam się czy wy w ciąży byłyście może kiedyś uczestnikiem takiej imprezy? 😂 oczywiście jak nie zachodziłam to nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, a jak raz coś zaplanowałam to akurat zaszłam 😂

To zazdroszczę tego spokoju☺️
W ciąży z synkiem byłam kłębkiem nerwów, nie wiem w sumie czemu teraz czuję taki spokój.. Może trochę dlatego, że teraz nie mam dużo czasu na myślenie i tworzenie czarnych scenariuszy. Życzę tego spokoju i Tobie, wiem że łatwo powiedzieć, ale musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze 🩷🩵

Dziewczyny, dzisiaj sobie przypomniałam, że na urodziny męża zamówiłam bilety na koncerty, miejsca stojące na płycie 😂 zastanawiam się czy wy w ciąży byłyście może kiedyś uczestnikiem takiej imprezy? 😂 oczywiście jak nie zachodziłam to nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, a jak raz coś zaplanowałam to akurat zaszłam 😂
Ja nie byłam, ale to dlatego że ogólnie nie lubię miejsc, gdzie jest głośno i są tłumy. Zależy w którym tygodniu wtedy będziesz i jak się będziesz czuć. Wydaje mi się, że większych przeciwskazań nie ma, ale najlepiej zapytaj lekarza :)

W ciąży z synkiem byłam kłębkiem nerwów, nie wiem w sumie czemu teraz czuję taki spokój.. Może trochę dlatego, że teraz nie mam dużo czasu na myślenie i tworzenie czarnych scenariuszy. Życzę tego spokoju i Tobie, wiem że łatwo powiedzieć, ale musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze 🩷🩵
No właśnie w tej ciąży zamierzam odpuścić źle emocje i w pełni się nią cieszyc🩷

Ja też czuję właśnie taki spokój, ciężko to opisać, ale wiem że będzie dobrze i już.
W ciąży z córką żyłam w błogiej nieświadomości, nie wiedziałam nawet że bada się coś takiego jak HCG i progesteron, nawet nie byłam na USG prenatalnym I trymestru bo też o takim nie wiedziałam 🙈

Z synem cały czas się martwiłam i bałam że coś będzie neo tak, całą ciąża to był jeden wielki lęk. Nie chcę znów tego powtarzać, więc cieszę się dniem obecnym, nie wybiegam w przyszłość. Neo mam czasie myśleć bo cały dzień mam co robić 😉

reklama
Do góry