kolor nadzieji
Fanka BB :)
Dziewczyny czy wy już macie potwierdzona ciążę przez usg u giną? Czy któraś z was badała sobie betę, progesteron i przyrosty?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tym razem nie badałam bety ani progesteronu. W każdej z mojej 4 ciąży beta i przyrosty i progesteron były idealne, a dwie ciąże straciłam ( w tym jedno dziecko miało poważne wady genetyczne). Wizytę u lekarza mam 19.08Dziewczyny czy wy już macie potwierdzona ciążę przez usg u giną? Czy któraś z was badała sobie betę, progesteron i przyrosty?
Ja pierwszą ciążę miałam z ivf więc cały czas byłam pod kontrolą lekarza, badań i leków a ta ciąża jest totalnym naturalnym zaskoczeniem no i w środę i piątek zrobiłam betę i progesteron żeby sprawdzić czy to ciąża i się umówiłam do lekarza na 07.08 pewnie na USG jeszcze nic nie będzie widać ale wolę żeby mnie lekami obstawił na wszelki wypadek.Tym razem nie badałam bety ani progesteronu. W każdej z mojej 4 ciąży beta i przyrosty i progesteron były idealne, a dwie ciąże straciłam ( w tym jedno dziecko miało poważne wady genetyczne). Wizytę u lekarza mam 19.08
Rozumiem Cię doskonale i wcale nie neguję sprawdzenia progesteronu i HCG.Ja pierwszą ciążę miałam z ivf więc cały czas byłam pod kontrolą lekarza, badań i leków a ta ciąża jest totalnym naturalnym zaskoczeniem no i w środę i piątek zrobiłam betę i progesteron żeby sprawdzić czy to ciąża i się umówiłam do lekarza na 07.08 pewnie na USG jeszcze nic nie będzie widać ale wolę żeby mnie lekami obstawił na wszelki wypadek.
dziekuje tobie również życzę żeby ciaza przebiegła bezproblemowo i spokojnieRozumiem Cię doskonale i wcale nie neguję sprawdzenia progesteronu i HCG.
Ja w tej ciąży, która też jest dla mnie zaskoczeniem mam zupełnie inne podejście i myślenie.
Nie powiem kusiło lecieć na betę, ale tym razem nie chciałam się nakręcać.
Mam nadzieję że w tej ciąży nie będziesz musiała brać dużo leków, i będzie to książkowo nudna ciąża
Mi to się odrazu włącza myślenie i dłuży mi się do wizyty a jestem z tych niecierpliwychJa tak samo. Nie robiłam bety, czekam na wizytę u gina
Ja też zawsze odliczałam czas od wizyty do wizyty.Mi to się odrazu włącza myślenie i dłuży mi się do wizyty a jestem z tych niecierpliwych
W tej ciąży muszę to zmienić i po prostu się nią nacieszyć bo poprzednia mi szybko przeminęła oparta o stres i wyczekiwanie wizyt. Ah my kobiety i nasze ciągle analizowanieJa też zawsze odliczałam czas od wizyty do wizyty.
Ja też planuję się ta ciąża nacieszyć i nie martwić się o wszystko na zapas.W tej ciąży muszę to zmienić i po prostu się nią nacieszyć bo poprzednia mi szybko przeminęła oparta o stres i wyczekiwanie wizyt. Ah my kobiety i nasze ciągle analizowanie