reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Dziewczyny czy wy już macie potwierdzona ciążę przez usg u giną? Czy któraś z was badała sobie betę, progesteron i przyrosty?

reklama
Dziewczyny czy wy już macie potwierdzona ciążę przez usg u giną? Czy któraś z was badała sobie betę, progesteron i przyrosty?
Tym razem nie badałam bety ani progesteronu. W każdej z mojej 4 ciąży beta i przyrosty i progesteron były idealne, a dwie ciąże straciłam ( w tym jedno dziecko miało poważne wady genetyczne). Wizytę u lekarza mam 19.08

Tym razem nie badałam bety ani progesteronu. W każdej z mojej 4 ciąży beta i przyrosty i progesteron były idealne, a dwie ciąże straciłam ( w tym jedno dziecko miało poważne wady genetyczne). Wizytę u lekarza mam 19.08
Ja pierwszą ciążę miałam z ivf więc cały czas byłam pod kontrolą lekarza, badań i leków a ta ciąża jest totalnym naturalnym zaskoczeniem no i w środę i piątek zrobiłam betę i progesteron żeby sprawdzić czy to ciąża i się umówiłam do lekarza na 07.08 pewnie na USG jeszcze nic nie będzie widać ale wolę żeby mnie lekami obstawił na wszelki wypadek.

Ja pierwszą ciążę miałam z ivf więc cały czas byłam pod kontrolą lekarza, badań i leków a ta ciąża jest totalnym naturalnym zaskoczeniem no i w środę i piątek zrobiłam betę i progesteron żeby sprawdzić czy to ciąża i się umówiłam do lekarza na 07.08 pewnie na USG jeszcze nic nie będzie widać ale wolę żeby mnie lekami obstawił na wszelki wypadek.
Rozumiem Cię doskonale i wcale nie neguję sprawdzenia progesteronu i HCG.

Ja w tej ciąży, która też jest dla mnie zaskoczeniem mam zupełnie inne podejście i myślenie.
Nie powiem kusiło lecieć na betę, ale tym razem nie chciałam się nakręcać.

Mam nadzieję że w tej ciąży nie będziesz musiała brać dużo leków, i będzie to książkowo nudna ciąża 😘

Rozumiem Cię doskonale i wcale nie neguję sprawdzenia progesteronu i HCG.

Ja w tej ciąży, która też jest dla mnie zaskoczeniem mam zupełnie inne podejście i myślenie.
Nie powiem kusiło lecieć na betę, ale tym razem nie chciałam się nakręcać.

Mam nadzieję że w tej ciąży nie będziesz musiała brać dużo leków, i będzie to książkowo nudna ciąża 😘
dziekuje tobie również życzę żeby ciaza przebiegła bezproblemowo i spokojnie😊

reklama
W tej ciąży muszę to zmienić i po prostu się nią nacieszyć bo poprzednia mi szybko przeminęła oparta o stres i wyczekiwanie wizyt. Ah my kobiety i nasze ciągle analizowanie😂
Ja też planuję się ta ciąża nacieszyć i nie martwić się o wszystko na zapas.
Musi być dobrze i tego będę się trzymać 😉

A macie ja już jakieś zachcianki ciążowe?
Ja mam smaka na musztardę i czerwone buraczki 🙈 no i lody truskawkowe 😁

Do góry