reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Tak, kotkę i kota 🙈 Aktualnie mają około 9 tygodni więc takie Maluszki na razie 😊 Musimy później tylko pamiętać żeby je wykastrować/wysterylizować jak tylko będzie to możliwe żeby nam się na wiosnę gromadka jeszcze bardziej nie powiększyła 😅
Cudnie. Ja swojego brałam z bidula jak miał około 4-5 mcy. To był grudzień...a dokładnie 6 grudnia...6 lat temu. Od razu zaznaczyłam, że to Mikołaj dla mnie bo nie mam dzieci😊 kastrowalam go już lutym bo jego mocz nabrał zapaszku i trzeba było.

Załączniki

• 20210615_184833.jpg
    20210615_184833.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 56
reklama
Miłego dnia wszystkim 🥰🥰🥰 Ja standardowo kilka pobudek w nocy, dłuższa po 4, ale zasnęłam ok. 5:30i później snem sprawiedliwego spałam do 9🤭
Dziewczyny, czy wszystkie bierzecie DHA w zbiorowych witaminach, czy może jest ktoś, kto łyka osobno? Od którego tygodnia to przyjmujecie?
Ja biorę z wit. przyjmuje od 11 tyg lekarz mi nie kazał wcześniej, że będzie jeszcze na to czas

Dzień dobry Dziewczyny :)

Ja dzisiaj miałam wizytę kontrolną (18+4). Wszystko z Młodą dobrze.

Niemniej jednak od wczoraj nie mam humoru/jakoś tak się nie układa.

Miałam wczoraj telco z koleżankami, gdzie jedna z nich jest w 8 miesiącu. Nie wiem czemu, ale to spotkanie mnie zdołowało... Chciałam się pochwalić, że jestem w ciąży, a usłyszałam z jej ust "przecież to dopiero początek", "na tak wczesnym etapie, to ja o wyprawce nie myślałam" oraz milion innych nieprzyjemnych tekstów, jak wyśmianie mebli z Ikei, wózków Cybex itd. Generalnie dla swojego spokoju psychicznego nie chcę się z nią kontaktować przez najbliższe miesiące.

Poza tym, jadąc dzisiaj do lekarza zaczęło mi coś stukać w aucie, szybka wizyta na stacji diagnostycznej i auto idzie dzisiaj do mechanika. Dodatkowe wydatki :(

Mam nadzieję, że na prenatalnych 15 listopada będę w lepszym humorze i bardziej się skupię na Małej.
@Uni_Cat, ja też jestem 18+4 i również 15 listopada mam prenatalne :)))))))

Części Dziewczyny! Jaki tu ruch od rana 🙈😅

Ja byłam wczoraj wieczorem u internisty, pani doktor osłuchała mnie płuca są czyste, więc to najważniejsze. Mam za to zapalenie zatok, dostałam antybiotyk ze wskazaniem, że jak przez 3 dni mi się nie polepszy to mam zacząć brać. Robię okłady z soli i kupiliśmy wczoraj inhalator, więc dzisiaj też wdrożyłam tę metodę (pani doktor stwierdziła: do dzieci i tak będziecie musieli kupić także polecam ).

Cukry mi wariują, dzisiaj 98 rano 😨, ale pani doktor też potwierdziła, że przy infekcji tak będzie. Nie wiem tylko czy zwiększać teraz insulinę czy czekać 🤷🏻‍♀️

Co do DHA, to ja biorę już od dawna a od początku drugiego trymestru w postaci Prenatal DHA.

Z kupowaniem jakichkolwiek rzeczy wyprawowych my się jeszcze wstrzymujemy. Nawet żadnego ubranka nie kupiłam. Jakoś się boję.. Jedynie jak Mąż przyniósł z Lidla maskotkę za pieczątki to mu powiedziałam, że musi być jeszcze jedna bo dwójkę dzieci będzie miał! 😅

Widzę, że w wiekszości mocno zwierzakowe jesteśmy. 😍 My z Mężem uwielbiamy psiaki i obydwoje pochodzimy z domów, gdzie zawsze były psy. Jednak przy mieszkaniu w bloku, wygrała wygoda trochę i zdecydowaliśmy się rok temu na kotkę. Czarną.❤️ Taki nasz amulet na odczarowanie nieszczęść jakie nas wtedy spotkały. I powiem Wam, że ja bym teraz siedząc w domu oszalała bez niej. Ciągle za mną łazi, nawet do toalety 🙈, no i jest z kim pogadać. 😅

Ja Wam powiem, że w listopadzie i grudniu zawsze ceny są najwyzsze, bo święta. Black Friday to może i jest, ale w USA, w PL te promocje to porażka. Kiedyś facet prowadził stronę internetową Fake Friday i można było sobie porównać ceny danych produktów (tam akurat była elektronika) na przestrzeni kilku miesięcy i zawsze we wrześniu/październiku była podwyżka, żeby potem zrobić sztuczną promocję na Black Friday i Święta.

Ja Wam powiem, że w listopadzie i grudniu zawsze ceny są najwyzsze, bo święta. Black Friday to może i jest, ale w USA, w PL te promocje to porażka. Kiedyś facet prowadził stronę internetową Fake Friday i można było sobie porównać ceny danych produktów (tam akurat była elektronika) na przestrzeni kilku miesięcy i zawsze we wrześniu/październiku była podwyżka, żeby potem zrobić sztuczną promocję na Black Friday i Święta.
Popieram 100% trąbią o tych rzekomych promocjach żeby się nie nabierać 😔 bo wielki szał wtedy jest a zadna okazja...😕

Też myślę teraz o zakupie szafy, bo już się z niczym nie mieszczę, a będzie przecież jeszcze więcej z czasem😱 sama zaprojektowałaś sobie paxa? ps.jesteś z Trójmiasta?:)!
Tak sami projektujemy paxy. :) mamy w garderobie plus teraz będziemy kupowali do pokojów dzieci. Póki co jakieś proste - cztery szuflady i półki, a później będziemy w miarę potrzeb modyfikowali :)
7 lat mieszkaliśmy w Gdańsku, a rok temu przeprowadziliśmy się na wieś pod Gdańskiem :)

reklama
Miłego dnia wszystkim 🥰🥰🥰 Ja standardowo kilka pobudek w nocy, dłuższa po 4, ale zasnęłam ok. 5:30i później snem sprawiedliwego spałam do 9🤭
Dziewczyny, czy wszystkie bierzecie DHA w zbiorowych witaminach, czy może jest ktoś, kto łyka osobno? Od którego tygodnia to przyjmujecie?

Cześć ja od mniej więcej 9 tygodnia biorę na dokładkę jedna tabletkę pregny dha rano

Do góry