reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Co do imion jeszcze to Antek od lat króluje jako top w rankingach 😁to samo Franek, Staś itd.. Ale imiona spoza top 10 już mi sie mniej podobają.. A z kolejnej strony nie chciałabym AZ tak popularnego.. I bądź tu mądry 🤷‍♀️
Antek i Franek + Ignas to moje typy ❤️ Ale będę musiała o nie walczyć z imieniem które wybrał partner 😅

U nas dla chłopczyka zostało wybrane jeszcze nim zaszłam w ciążę 😂 a z dziewczynką jest ogromny problem, bo podobają mi się te, które wiodą prym w rankingach popularności a zależy nam na tym, żeby jednak to imię było nie aż tak popularne jak Zuzie, Zosie czy inne Majki 😊 ale wiadomo, każdy wybiera jak jem pasuje, my akurat śledzimy rankingi zeby wybrać coś spoza 😂

Dziewczyny dawno mnie nie było, ale jakiś tak masa pracy 😅
Mam pytanko, ile trwa u Was takie standardowe USG w ciąży? Czy lekarz wszystko dokładnie sprawdza na każdej wizycie? Powiem Wam, ze do tej pory byłam ogólnie zadowolona z mojego ginekologa, był zawsze bardzo dociekliwy i nie lekceważył żadnych rzeczy (nawet jak znalazł jakaś torbiel to zawsze zlecał komplety badań itp). Na początku ciąży tez wszystko dokładnie sprawdzał, ale od 2-3 wizyt USG jest bardzo po łebkach. Patrzy czy serce bije (jak się rusza to nawet tego nie sprawdza dokładnie), czy nic się nie odkleja i tyle. Nie dostaje tez zazwyczaj nigdy zdjęcia. Mówi, ze dokładne badania to będą połówkowe. I nie wiem, czy taki jest standard jak nic się nie dzieje w ciąży, czy jednak powinien coś więcej mierzyć i kontrolować?
u mnie wizyty trwały 15 min pani zawsze mierzyła główkę sprawdzała czy bije serduszko itp

Witam się wieczorową porą [emoji6] dopiero Was nadrobiłam
U mnie remont na finiszu
Jestem po nie przespanej nocy bo mają małą dopadło przeziębienie z nosa cieknie nie mogła przez to spać , więc dziś ledwo żyje [emoji32] mam nadzieję że dziś będzie lepiej bo jutro rano muszę jechać zrobić badania i wolałabym się choć trochę przespać [emoji120]

reklama
Do góry