reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniowe mamy 2022

Zamowilam sobie detektor tętna płodu na alieexpress ale pisze ze wysyłka z Polski 3dniowa bardziej biorę to jako zabawkę bo jestem ciekawa czy wykryje serduszko 😁
Ja odkupilam od dziewczyny za grosze , tez z Ali i działa . Nie tak super jak profesjonalny sprzęt ale tętno znajduje .

reklama
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj jestem 18+1 🥰 nie pisałam bo nie mialam czasu, praca jedna potem druga i tak ucieka czas. Ale czytałam wpisy i widzę, że u każdej z nas wszystko wporzadku. Ja wreszcie mogę się wyspać. Nie budzę się już co godzinę do łazienki. I ogólnie mam lepszy sen😄 brzuch rośnie z każdym tygodniem. Że względu na to że pracuje musiałam kupić sobie kilka jeansów ciążowych ale w moim rozmiarze przed ciąży także cieszę się że jeszcze wchodzę w mój rozmiar tylko wiadomo miejsce na brzuch musi być 😁 trochę się tylko zastanawiam bo myślałam że czułam ruchy dziecka parę dni temu a teraz nic...hmm nie wiem może to co innego i jeszcze nie czuć ruchów? Mam wizytę 9 listopada ale nie wiem czemu jakoś tak mnie źle myśli nachodzą..
Ja ostatecznie miałam kilka przymiarek do spodni ciążowych i wszystkie mnie cisną pod brzuchem. Tak jakbym za niska była i po prostu jeszcze ten dżins, nie materiał, uciskał mnie w dole brzucha.
Postanowiłam więc kupić dresy w Pepco, legginsy w HM i legginsy z Lidla. Będę do nich zakładać dłuższe, rozpięte kardigany/koszule, żeby mi tylko tyłek zakrywały. Mam nadzieję, że w takich zestawach (plus oczywiście w sukienkach) wytrzymam całą ciążę :)

Ja ostatecznie miałam kilka przymiarek do spodni ciążowych i wszystkie mnie cisną pod brzuchem. Tak jakbym za niska była i po prostu jeszcze ten dżins, nie materiał, uciskał mnie w dole brzucha.
Postanowiłam więc kupić dresy w Pepco, legginsy w HM i legginsy z Lidla. Będę do nich zakładać dłuższe, rozpięte kardigany/koszule, żeby mi tylko tyłek zakrywały. Mam nadzieję, że w takich zestawach (plus oczywiście w sukienkach) wytrzymam całą ciążę :)
Ja właśnie chodzę teraz tylko w legginsach i do tego coś dłuższego na górę:) tylko ja na razie kupiłam legginsy w pepco takie ocieplane w swoim rozmiarze i jest Oki, w brzuchol nie gniotą:)

Uważam tak samo jak @XnetiX jesli chodzi o wątek zamknięty. Dodatkowo uważam ze jeśli ktoś napisze dzis czy jutro „jestem od początku ale nic nie pisałam tylko czytałam ale dopiszcie mnie” to tez tak słabo.. niech popisze z nami trochę tutaj, opowie coś o sobie itp i zawsze można dodać za jakiś czas taka osobę do wątku zamkniętego ale myśle ze po jednym poście to chyba nie o to chodzi? Stalkerów nie potrzeba nam jak mamy się tam bardziej otworzyć 😛 jak kogoś uraziłam to przepraszam

Nawet jeśli pare dni temu to były ruchy dziecka to na takim etapie chyba nie musza być wyczuwalne codzienne :) ja mam wizytę jutro i jeszcze nie mam złych myśli ale jutro od rana na pewno będę „srac w gacie” 🙈 także to chyba normalne ze zle myśli przychodzą, ważne żeby nie zagościły na długo. Na pewno jest wszystko dobrze , to już prawie połowa ciąży!! 😘
No ja z jednej strony nie dopuszczam że będzie coś nie tak a czasem najdą mnie takie głupie myśli... My tak mamy, że cały czas myślimy i się zamartwiamy ehh...
Powodzenia na wizycie ja jeszcze muszę trochę poczekać 🙂

Dzieki dziewczyny raz jeszcze :) kolezanek nie mam, cala moja mlodosc spedzilam w uk, wyjechalam jak mialam 20 lat wrocilam majac 30. Stare znajomosci sie rozpadly a nowych jeszcze nie nawiazalam bo nawet nie mam na to czasu za bardzo.

Ja ruchy kiedys pisalam pierwsze czulam w okolo 14 tyg, teraz koniec 18 czuje intensywniej ale tez dopiero od kilku dni codziennie. Szczegolnie wieczorem przed zasnieciem bo chyba tylmo wtedy mam cisze i chwile zeby sie wsluchac 😂 raz nawet udalo mi sie zlapac czkawke maluszka ale to tylko ten jeden raz. Dzis oficjalnie zapisalam sie na polowkowe tak ze 6 listopada za tydzien o 11.45 ide i juz sie stresuje, po raz pierwszy w tej ciazy.

ja mam wizytę 9 listopada u mojego lekarza a potem za tydzień 15 już połówkowe. Ostatnio się jakoś nie martwiłam przed wizytą a teraz jakieś dziwne przeczucie 😑😑
Będzie dobrze :) Mnie też czasami nachodzą czarne myśli.
Musimy jednak myśleć pozytywnie, bo mamy połówkowetego samego dnia :)
3 listopada zwykła wizyta, a 15 listopada połówkowe :)

ja nienawidzę sukienek więc u mnie tylko spodnie wchodzą w grę. W leginsach mi nie pasuje iść do szkoły. Niestety...
Ale dla mnie jeansy z HM są super mam już 3 pary i każda mi odpowiada 😉😉

reklama
Ja tez proszę o dopisanie do listy 😄.

Dziś mam zabiegany dzien , z rana byłam w uniklinik i co tam się działo to przechodzi ludzkie pojęcie 😕parkingu szukałam 40 minut , wizyta u nefrologa z badaniami 2,5 godziny . Oczywiście przez to wszystko spóźniłam się do ginekologa 2 godziny 🙈 . Na szczęście mam czekać i za chwile mnie przyjmie . Z tego wszystkiego mąż musiał jechać do domu bo córkę z przedszkola trzeba odebrać i będę sama 😕
Biedna 😔 współczuję Ci nerwow i tego stresu ze "jestem spóźniona" super ze lekarz zgodził się przyjąć mimo spóźnienia. Czekamy na wieści ❤️

Do góry